Rakatnyi elmaradt posztom van. Amikor ma úgy éjfél körül elérkezett a rendeltetésszerű felébredésem, gondoltam nekiülök írni, s ez a gondolat (vele egyetemben valami elmebeteg, huszadrangú zenével, mit sosem hallgatnál végig, és fingod nincs, hogy miképp zúghat a fejedben folyamatosan) szép lassan elhalt, majd visszaaludtam még egy pár órára.

A 2014 nagyon erős volt, illetve nagyon elcsípte azt a stílust, mire azt mondom, hogy érdemes volt megírni, leforgatni, és erre nekem mozijegyet venni. Mivel kezdjek? Hüümm… Legyenek itt a mozik, és kezdjük az ócskákkal, és haladjunk a legjobbak felé.

2014 azon filmjei, mik Zap szerint a “Te nem vagy komplett, amiért erre basztad el az időd” kategória győztesei:

Robotzsaru: Gondoltam nosztalgiázom egyet vele, de annyira feledhető volt a cucc, hogy talán elsőre nem is lehetett végignézni.
Pompeji: Ez a mozi nálam kb. Titanic kategóriában van, a Titanic költségvetésének ezrelékéért. Tegyél a katasztrófa sztorijába egy másik sztorit, fűszerezd meg ócska effektusokkal, szedd be a jegyárakat érte.
Need For Speed: Nincs kommentár, annyira rossz film. Aaron Paulnál meg rosszabb színész csak Megan Fox lehet…
A csodálatos pókember 2: Miért kellett megölni Gwent, és amúgy miért is kellett újból elkezdeni a sorozatot? Imádom az összes újkori Marvel cuccot, de ezt nem értem.
Rossz szomszédság: Na haggyálmár… Nem röhögni kéne egy vígjátékon?
Godzilla – 2014: Szörnyű, borzalmas, nincs benne Jamiroquai zene
X-Men: Az eljövendő múlt napjai: Számomra feldolgozhatatlanul értelmetlen, és sokba került a jegy…
Transformers: A kihalás kora: Michael Baynek üzenem, hogy soha nem fogok pénzt kiadni azért, amit művel, az összes filmjét le fogom lopni a webről. Viszont kedvenc mozim lenne:  Michael Bay kihalásának kora
A majmok bolygója – Forradalom: És akkor Cézár belátja, hogy nem különböznek a majmok az emberektől, ha… nincs ha…
Sin City: Ölni tudnál érte (Sin City 2.): Egy kiemelkedő, stílusteremtő(nek szánt, és értékelt) film folytatása, ugyanúgy Frank Miller, Robert Rodriguez társulásban, és ha csak két évet várnak rá, nem kilencet, akkor talán lehetett volna belőle valami, de így részemről a legrosszabbak közé került. Amúgy is utálom Robert Rodriguezt az utóbbi időkben, és ez szerintem annak köszönhető, hogy Quentin Tarantino már nem felügyeli. Jah, Tarantino amúgy az eső filmben még ott ült a rendezői székben, szóval azt joggal szerethettem. Uppsz, a legjobb benne természetesen Eva Green!
Tini nindzsa teknőcök: Nem hiszem el, hogy megnéztem. Nem hiszem el, hogy az az ócska Michael Bay megint együtt forgatott, azzal az ócska Megan “Bocs, én nem úgy gondoltam, hogy a Transformers filmek szarok – Scream Awards 2009” Foxal.
22 Jump Street: Szeretnék már egy tényleg röhögős vígjátékot, na…
Kamuzsaruk: Igen, nagyon szeretnék egy nagyon röhögős vígjátékot!
Én, Frankenstein: Mivan???
Herkules: Ájj emmm Herkuliiiisssz! Amúgy elég jó film lenne. Valahol, egy párhuzamos univerzumban… Ugyanis a mozi úgy gondolja, hogy Herkules… Na, lépjünk tovább!
The Expendables – A feláldozhatók 3.: Ahhh, de kérem! Tökkurvajóbanda. Tökkurvajó így együtt látni őket, de az össz. emlékem az, hogy egy romos környéken kergetőznek, és ha csak ennyi az emlék…
A herceg: Tök jó lett volna megnézni egy tuti John Cusack, Bruce Willis mozit. Majd egy következő életben, talán…
Veszélyzóna: Luc Besson, Paul Walker. A szívem megszakad. Bessont imádom, Walker halálát nagyon sajnálom, de ez valami borzalom volt. (nem csak DVD-n jött ki?)
Mars: Az utolsó napok: Az utolsó olyan film, amit hajlandó volt Zap megnézni egy olyan címmel, miben szerepel a Mars.
The Signal: Csak (!) elmebeteg, önmaguk kínzását elsődlegesnek tekintő idiótáknak, szeretettel!

2014 azon filmjei, mikből én már kinőttem teljesen, már nem az én korosztályomnak szólnak, és ez nagyon élesen látszik.

A beavatott, Az emlékek őre, Az útvesztő: Ezeknek kell hogy legyen valami műfajuk. Valami tiniregény feldolgozás (vagymi). Tudod, ilyen gótos, sötét jövős, 500 részes könyvsorozatos, szerelmes-összejövős izé. Ha valaki tudja a műfaj meghatározását, akkor kommentben leírhatja. Jap, és ide tartozik még az Az éhezők viadala, mit eddig nem, de ha soha az életben, akkor sem lesz hiányérzetem. Szóval, itt látszik az ember gyermekének kora, és időszámítása.

2014 azon mozijai, mik a régi, kalandfilmes időket idézi, és amiket jó újra nézni. Köll hozzá sör (opciós), meg hamburger.

Jack Ryan: Árnyékügynök: Zap mindent szeret, mi Jack Ryan. Pont
3 nap a halálig: Zap mindent szeret, mit az idősödő Kevin Costner játszik, mert az idősödő Kevin Costnernek már fáj a lába a futástól, már kapkodja a levegőt, és ezt be is vallja, és amúgy meg évek óta van egy CINC Industries nevű cége, minek munkásságát Zap nagyon nagyra becsüli.
Non-stop: Kell hozzá sok sör (opciós), sok hamburger. Liam Neeson és az álandó jellegű balhé. Most mit vársz. Ebben a korban már a jócskán kapuzárási pánikban szenvedő palik egyre több akciófilmet vállalnak. Ez van…
Műkincsvadászok: Jajj… Annyira vártam, és…. Matt Damon, Cate Blanchett, George Clooney, Bill Murray, John Goodman, Jean Dujardin. II. VH vége, Bill Murray, keressük az ellopottakat, Bill Murray, legyünk esetlenek, csak rangban katonák, Bill Murray, és amúgy meg Bill Murray. Lehet, az előzetes elvárásaimmal volt baj, de a legjobbak közé, amolyan polcra feltehetősnek gondoltam. Talán karácsonykor megnézem újra, háta akkor épp…
Távozz tőlem, Sátán!: Pümm..pürümm…pürümmm… Izéé… Horror ez, bazdki. Sátánüldözős akármi. Nekem tetszett. egyszer. De tényleg!
A lázadás kora: Michael Kohlhaas legendája: Bevallom becsülettel, a felénél elaludtam, és azóta sem pótoltam. Attól még ide kerülhet. Amúgy Mads Mikkelsen egy kurvajó színész (lásd: Hannibal)
November Man: Mit mondtam a korosodó, kapuzárási pánikban szenvedő pasikról, kik akciófilmeket vállalnak, de az már fizikailag nagyon fáj nekik?
A százéves ember, aki kimászott az ablakon és eltűnt: Nekem ez anno megvolt (van?) könyvben. Abban jobb. És csak amiatt ér meg egy sört (opciós), meg egy hamburgert.
Draft Day: Kevin Costner, NFL, Kevin Costner, NFL, Kevin Costner. Simán megnézem kétszer….háromszor….
Automata: Spanyol SciFi? Láttál már olyat? Én igen, de nem fogom bevallani, minthogy azt sem, hogy láttam, vagy belenéztem az Űrállomás 76, és a Sötét csillagba (Amúgy minden geek-nek ajánlom őket! Belehaltok!). Az automata betesz egy Dredd bíró(eredeti)/Szárnyas fejvadász/Emlékmás(eredeti) szerű környezetbe, Banderas jó, amúgy meg jó. Egyszer.

2014 azon filmjei, mit Zap azért nézett, mert mesefilmet nézni kell, azt kész:

Így neveld a sárkányodat 2.: A sárkányos hozta a szokásos formáját. Jóccak.

2014 filmjei, mit legszívesebben a ….

300: A birodalom hajnala, Noé, Hogyan rohanj a veszTEDbe: A TED (sic!) egyetlen egy pozitívumát tudnám megemlíteni: Charlize Theron. Az van, hogy a csaj kurvajó szövegkönyvet kapott, és azt kurvajól vissza is tudja adni. Nélküle az egész mehetne a kukába. Köszönjük Charlize! Noé? Fogalmam sincs. Nem rakhatom be az év szarjai közé. Elmeséli a leírtakat. Megmutatja Noé vívódását, kétségeit, lesz ő elhatározott, megtört, a környezete egy tökéletes leírása bármilyen korunk környezetének. Tényleg olyan – így visszagondolva – mintha egy kockás papíron levezetnéd a sztorit. Nincs benne semmi plusz, vagy mínusz. 300? Eva Green, Sullivan Stapleton, Eva Green, Sullivan Stapleton, Eva Green, Sullivan Stapleton, Eva Green, Eva Green…. Van még mit hozzátenni?

És akkor Zap szerint 2014 nabazdmegjei.

A holnap határa: Tom Cruise eleddig legjobb mozija. Baszott jó SciFi, írttam róla, és hát Emily Blunt…
Demóna: Erről is született poszt, imádós!
A könyvtolvaj: Drága, édes, megható, igazi, köszönjük meg mindenkinek, ki részt vett benne.
A túlélő: Tök véletlenül akadtam rá erre a mozira. Igaz történet, katonák, felderítők, Mark Wahlberg, le a kalappal. Én nem tudtam volna ezt végigcsinálni, és ismerni sem ismerek olyat, aki…
A Grand Budapest Hotel: Nagyon-nagyon szerethető film. Megér minden mozijegyet!
Transzcendens: Johnny Depp a szellem a gépben. A szellem a gépben.
Időhurok: Erről is írtam. Nem tudtam eldönteni, hogy hányjak tőle, vagy imádjam, és ez a nagyon jó a moziban.
A Galaxis őrzői: Yessyessyesss!!!!!!!! Odabaszós MARVEL!
Lucy: Nem MARVEL, viszont Luc Besson, yessyesssyessssyesss!
Csillagok között: Se nem MARVEL, se nem Luc Besson, de megdöbbentően jó, és ezer köszönet érte!
Applessed Alpha: Lehet kihagyni????
Space Pirate Captain Harlock: Nem lehet kihagyni!!! (Nem tavaly kellet volna ezt írnom? Vagy akkor írtam már?)
Amerika Kapitány – A tél katonája: MAAARVEL!!! MAAARVEL!!! MAAARVEL!!! A harmadig legjobban sikerült MARVEL film, főleg a körülötte lévő cselekmények átívelésének megoldása, úgy bele a sorozatba, hát beszarás jól összerakott darab, ebben az évben!

A nem 2014-es, de nézd meg, mert baromi érdekes, és amennyire baromi érdekes, annyira lehúzott film:

20130707075013Philosophers-promotional-poster

A sötétség után: Húúúú…. Hogy viselkednél abban az esetben, ha… Elemezzük ki az adott helyzetet, nézzük meg a viselkedésmintákat, és ezt az egész hóbelevancot keverjük össze a magánéletünk problémáival. Namost gyerekek, képzeljük le azt az esemény, hogy…

Ami 2014-ben kimaradt (vagy még be sem mutatott), de feltétlen pótlásra szánt mozik sora pedig a következő:

Az üldözött, A védelmező, A bíró, John Wick, Éjjeli féreg, Exodus – Istenek és királyok, és természetesen nem más, mint A hobbit – Az öt sereg csatája

Tagged with →  

One Response to Zap szerint a… 2014 vége, tehát nézzük, hogy mit néztünk a filmvásznon (is)

  1. Krisz szerint:

    Demona: Ez a film mekkora pasi-alázás, hallod-e? A két férfiszereplő közül az egyik egy hatalommániás pszichopata, a másik egy hasznavehetetlen mamlasz, aki csókolni se tud. A többi meg agyatlan gyilkoló robot. Jó kis feminista kiáltvány.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com