Ha a szakmákat állatfajokhoz akarom hasonlítani, akkor nincs nehéz dolgom. A rendőröket a medvékhez, az orvosokat a baglyokhoz, a temetkezési vállalkozókat keselyűkhöz, bányászokat vakondokokhoz, kőműveseket hódokhoz tudom kapcsolni. Aztán lehet nincs is összefüggés, csak gyermekkorom meséi vannak ilyen hatással rám, de ez jelen esetben nem is releváns.

Így vagyok például a bontósokkal. Számomra a világunk hiénái a bontósok. Púpos háttal, leszegett fejjel, behúzott farokkal esnek neki a romos verdáknak, keresik bennük a kincseket, és adják tovább az alkatrészeket, miközben szemükben őrületesen csillog a pénz utáni vágy. Majd ha megkapják, éles kacagó hangot hallatva rohannak vissza a bódéjukba, egymás között sustorogva, hogy éppen akkor, milyen jó üzletet hoztak létre. No és mindig csoportosan vannak. Sokan, egy helyen, és mindig kölönböző bóóótolásokról sztoriznak. Woww…. Lehet sok rajzfilmet láttam gyermekként. Vagy keveset, de azok beragadtak.

Aki példának okáért kitalálta Watto figuráját a StarWars világában, döbbenetesen jó munkát végzett. Tipikus bontós…

Mindez nem azt jelenti, hogy utálom őket, hiszen ki a franc fog megrendelni egy olyan (nem fő) alkatrészt – a bontós ár három, négyszereséért – , mi vígan elfut addig, míg az ember tulajdonában van a verda. De ha belegondol az ember, hogy megvesznek egy autót 50ezerért, és abból ki tudnak árulni 600at, akkor, bármennyire is érthető, hogy mindenkinek meg kell élni valamiből, elkezd forrni az ember vére.

Hol is vannak ezek? Jah, igen! Ott le azon, akkor ott balra, át a híd alatt, párhuzamosan azon, mi kifut a… őőő…. Hopp! Baszki! Milyen utca??? Arra én ki nem megyek! Oohhh… anyád… hol egy sí maszk! Áhhh… az már rég volt! Azóta tök megváltozhattam, meg egyébkéntis… Változtam a francokat! Tegnap az egyik hülye elkezdte megtippelni, hogy hány éves vagyok, és -6 volt az eredménye. Mondtam neki, hogy feldobta ezzel a napom, és nagyon köszönöm, de most már takarodjon ki az irodából. Mindegy! Felhúzott ablakkal, és rettentő gyorsan megyek. Nem, lassan megyek! Ha gyors vagyok, akkor hangos is. Lopakodó üzemmód, sötétített ablakokkal. Miért kell nekem mindig…. Miért???

Facebook Twitter Tumblr

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com