A Vivitar nem feltörekvő kínai márka. 38-ban alapították Kaliforniában, először a németektől, majd japánoktól importáltak be fotós cuccokat, később saját gyártásba kezdtek, és a brand mögött felnőtt egy “komoly” gyártó. Namost, a komoly, csúnyán idézőjeles lett.

Itthon nagyjából a kutya sem foglalkozik velük, és ez igaz egész európára is, szóval ha akarsz tőlük valamit, akkor irány az e-bay, illetve most már a német Amazon, de inkább amcsiból rendeld, mert hiába az amazonos szállítási díj eltörlés, még mindig 6e-el olcsóbban jön be a tengerentúlról (szállítás 2 hét, 5700 HUF).

A DKS-20 nagyjából 18 900 HUF. Ez azért nagyon fontos tulajdonság, mert itthon ennek az árnak cca. háromszorosáért kezdődnek a hasonló (!!!) funkciójú táskák. Ennél többet meg nem szabad kiadni érte, mert az amatőr fotós életutad során max. 60 napon keresztül fogod cipelni. Mit kell tudnia?

  • Legyen sling
  • Mivel sling, oldalról legyen nyitható
  • Férjen bele egy 15″-os noteszgép
  • Súlyban ne legyen 2 kiló felett

ezt mondjuk nagyjából tudja a ThinkTank 71e-ért, Vanguard 64e-ért, LowePro semennyiért, Manfrotto ugyancsak semennyiért, CaseLogic…

Miért kerül az egész tizennyolcezer forintba?

A válasz tutira egyszerű, ugyanis nem prémium termék.

A táska némi használat után (DKS-18, nem az én képem)

A táska némi használat után valószínűleg mindenkinél így fog kinézni (DKS-18, nem az én képem)

Tetszik, vagy sem, ha fotózol, akkor együtt élsz a felszereléseddel. Ott pedig a praktikum, kényelem, tartósság a legfontosabb tényező, nem az ár. Ha ki kell pakolnod folyamatosan egy kép készítésekor, ha rossz helyen vannak a pántok, ha vág a szövet, rossz helyen van a súlypont, a varrás, ha beázik, vagy leesik róla az esőköpeny, akkor az egész napodat elbaszhatja, és inkább ülsz le a végén valami magas alkoholtartalmú piával egy fa alá, minthogy szétbasszon az ideg a sok szarakodás miatt.

Ezért fogsz kifizetni cca. 70-120 ezret a minőségért akkor, ha 365 napból 200at van rajtad a táskád.

Ha csak röpke alkalomra kell, akkor meg kell küzdened a következő dolgokkal:

img_3564

Akkor ennek ide be kell férnie…..

Anyagválasztás, és varrás.

Meglátod, és sírsz… A bal oldali egy LowePro tökéletes (jócskán használt) vállszíj, a bal oldali a Vivitar. Mivel a táskába befér min. 10 kiló, ezért az a cucc ott fog szétvágni, ahol épp hozzád ér.

img_3549

A Vivitar úgy lett sling, hogy a hátán lévő rekeszekbe el lehet rejteni a pántokat, illetve a pántokra akasztott kapcsokat, mindenszart. Namost, arra nagyon kíváncsi leszek, hogy hányszor fogok felnyögni, amikor valamelyik elcsúszik, és leszúr…

img_3562

Ami baromira vicces, hogy az esőköpeny nem a táska szerves része, hanem külön csomagolták vele. Feltenném a kérdést, hogy ki volt ez a barom, de aztán ránézek az árcédulára. Szóval, jön a cunami, erre kinyitod a zsákot, megkeresed a bulit, megpróbálod felnyúzni a szütyőre, majd visszaveszed az egészet a hátadra, egy óvatlan pillanatban az egész cucc lepattan a helyéről, de nem is keresed többé, mert azzal foglalkozol, hogy megtanuld azt a cca 3500$-os cuccot úgy kiszárítani, hogy használható legyen még egyszer az életben…

img_3559

A nap vicce! Ilyen zsebem szerintem az általános iskolás koromban lehetett a táskámon. Oké, legyen rajta, de randát pont annyiba kerül felvarrni, mint valami jól kinéző cuccot…

Verdikt

Nem értem, hogy miért nincs a magyar piacon a Vivitar. Egy nagyon fontos rést tömne be, hiszen itthon szinte minden arról szól, hogy ha fotó, akkor tegyél rá két-, háromszoros szorzót, mert valami miatt exkluzív termékről lehet szó még akkor is, ha köze nincs ahhoz. Negyed áron forgalmaznak olyan termékeket, mik (bár kompromisszumok árán) tök megfelelnek alkalmi használatra. Nem a profik fogják őket megvenni (bááárr….), viszont lenne lehetősége a lelkes amatőrnek, hogy egy olyan termékhez jusson hozzá, mihez csak akkor, ha rászakad a lottó ötös.

Tehát, így bepakolás, és kipróbálás után azt tudom mondani, hogy ha ezzel kéne megmászom a Kilit, akkor félúton az ebből rakott máglya mellett melegednénk. Mivel nagyjából civilizált körülmények közé dzsalok, és csak az volt a szempont, hogy minden technikai eszköz egy helyen legyen, és bónuszként még lehessen is belőle fotózni másodpercek alatt, így azt tudom mondani, hogy jelenleg a piacon ilyen ár/érték arányban egyszerűen nincs jobb választás.

PS.

Jajjj, és ami nem maradhat ki belőle

img_3565

A Kilire készülök, de az a dög Zap minden évben csak halasztja a bulit….

 

Tagged with →  

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com