Nah, akkor tartsunk egy kis informatika órát, ne csak hülye, értelmetlen posztokat olvasgass. Legalább ragad rád valami…

Olvasgatom a híreket reggel, és itt vannak az ESET új statisztikái, mi neked kínai, és azt sem tudod mi az ESET, de már előre közlöm, hogy nem az, amire először gondolnál. Szóval, olvasgatom, és azon gondolkozom, hogy ilyen cikkek pont olyanokhoz nem jutnak el, kikhez el kéne. És különbenis… ez a magyar számtech. tudás annyira a béka segge alatt van, hogy az már horror. Sőt! Annyira horror, hogy még fel sem tűnik azoknak, kik számítógépet használnak. Mint pl. te. És most itt vagyok én, ki felhomályosítalak. Jó? Meee ráérek… de tényleg! Annyi sztorim lenne a “Nem megy, pedig nem csináltam semmit!”, “Szerintem vírusom van!”, “Szar a vindóz, köcsög billgécc!” kezdetű mondatokból, hogy abból már meg lehetne tölteni egy könyvtárat.

Kezdjük az alapoknál. Zeng a világ attól, hogy frissítsd a vindózodat, víruskeresődet, mert baj van. Te erre szarsz, mert nem tudod mi baj lehetne. Ha meg baj van, akkor ott van a cocmcéd pistike, és ő ért hozzá, majd jól megcsinálja. És különben sem tudod frissíteni a vindózt, mert az lopott, és akkor majd jól ráfázol mindenre. Megmondom miért baj nekem, ha neked vírusod van.

Az okos srácok (így fog kezdődni az összes felsorolás) bejutnak a számítógépedbe, és bármiféle módosítást elvégezhetnek a vason. Ez nekem csak akkor baj, ha hívsz, hogy nem megy a cucc.

… ellopják a címjegyzékedet, miben ott van az én telefonszámom, e-mail címem is.

… hálózatba kötik a géped, ezzel terhelve a szolgáltató rendszerét, minek hatására az én hálózatom is lassulni fog (krrrvára ideges leszek, ha a Chuck nem 3perc alatt kerül a gépemre).

… elolvassák mit írtál nekem tegnap, mivel képesek vizsgálni az összes billentyű leütést, mit végeztél.

… ellopják a közös fényképeinket, és kiteszik egy szexhirdetés keretében.

… ha véletlen a te gépeden vagyok kénytelen belépni a levelező, banki, blogger szolgáltatásomba, akkor annak az adatai egyből eljuthat a rendszerükbe.

… tönkreteszik a vinyód partíciós tábláját, minekokán a közös homeszexvideóink az enyészetté vállnak (hogy ez kinek baj…nem tudom…. )

… folyamatosan újraindítják a géped, és ez pont akkor fordul elő, mikor virtuális szexet folytatunk egymással a jajjdemegdugnálakpontkom-on.

Mindezek az apró kódsorok, mikkel egy rendszert tönkre lehet tenni, elbújhatnak az általad elküldött leveledben, a kölcsönadott adathordozódon (pendrive, mp3 lejáccó, CD, DVD, stb.). Ha nekem adod kölcsön, akkor azt talán megúszom. Ha egy veled egy kvalitású illetőnek, akkor továbbfertőzöl, és gecimód elfertőztök mindent és mindenkit. Ezért hívják ezeket vírusoknak.

Elárulok valamit, de maradjon közöttünk.

Az M$ (vagyis májkroszoft) folyamatosan löki az adatvédelmi frissítéseket online, vagy külön, a saját oldalukon keresztül. Ettől sokan félnek. A sokak 99%-a azért, mert a pistike dobta fel a gépre a lenyúlt op.rendszert, ami ugyebár tök törvénybe ütköző (lenne…ha ezért pénzt kért el, vagy fizettél érte, esetleg pénzt keresel azzal a számítógéppel, min ez a cucc fut). A maradék 1% meg azért, mert ért hozzá, de ez hosszabb téma, ne is menjünk bele…

Az M$ Update webhely nem használható a tört, lopott vindózz esetén, ugyanis előtte telepítened kell az un: Eredeti Windows – Valódi előny (hahaha) programot, mi kiszúrhatja a botrányos tettedet, minek következményei lehetnek. Viszont, nyugodt szívvel bekapcsolhatod a géped online frissítését abban az esetben, hogy ha a telepítéseket nem automatizálod, hanem saját kézzel végzed el. Ugyanis, az elsőként feltelepülő program pont ez, a Valódi előny (hahaha—hahaha) progi, mit simán megkerülsz a fel nem telepítéssel, sőt, megkéred, soha többé meg sem jelenjen a felkínált letöltések között (arra, hogy ezt miért lehet megkerülni, nekem van egy elméletem, de ezt most napoljuk).

Baszki! Nem tudok megírni reggel óta egy kibaszott posztot, mert valaki folyamatosan ugat a fülembe…

Hol tartottam?

Jah, hát miután megtiltottad ennek a valódi izének a települését a gépedre, innentől kezdve minden adatvédelmi frissítést nyugodt szível felrakhatsz a gépedre. A vindózod kész, már csak megkéred pistikét, hogy pakoljon fel egy tűzfalat, ami megakadályozza az illetéktelenek ki-be mozgását a gépeden, plusz egy vírusirtót, ki legyilkol majd’ minden gonoszt, és a világ meggyógyul, kitör a béke, járhatunk virágokkal díszített ingekben, rózsaszín nadrágban, lila napszemüvegben, derékig érő hajjal / szakállal.

És itt egy pár cím, hogy ha azt gondolnád csúnya, rossz emberek fertőzték meg vasad. Online vírusírók, mikhez vagy beküldesz 5-10MB-nál nem nagyobb, gyanús fájlokat, vagy végigellenőrzik a géped (de csak jelentést adnak az állapotáról).

http://www.eset.hu/tamogatas/viruslabor/onlineellenorzes
http://security.symantec.com/sscv6/WelcomePage.asp
http://scanner.virus.org
http://www.virustotal.com
http://virusscan.jotti.org

Köszönöm a figyelmet!
Szünet!

Facebook Twitter Tumblr
Tagged with →  

6 Responses to Vírusok, meg minden…

 1. teodora szerint:

  erre van egy egyszerűbb megoldás is, de nem akarok flame-elni 🙂

 2. Zaphod szerint:

  😉
  Sose tartsd vissza magad….

 3. teodora szerint:

  Mac. 🙂

 4. Zaphod szerint:

  Ott a 10pont! 😉

 5. sulemia szerint:

  lemaradtam a partíciós táblánál

 6. Zaphod szerint:

  Én meg ott, hogy máról-holnapra miért esett szét a komment sablonom… ;(

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com