… a sztoriról, de szerintem nem az összképet foglalta össze.

Nem a Népszabadság sorsán múlik az, hogy a sajtó felügyelete megmarad az aktuális hatalmon. Ez így van! Azok az újságírók akár holnap is munkába állhatnak más nyomtatott, vagy elektronikus lapoknál, ugyan úgy végezhetik az oknyomozó műfajt, leplezhetnek le álságokat, gonoszságokat.

Itten kérem a terjesztésen van a hangsúly. Hogy tudom megmozgatni ezzel a poszttal az embereket, ha összes olvasóm nagyjából 12 emberre összpontosul, akik már most unják a rizsát, hiszen 160 karaktert követően már sír az agyuk a következő hír, poszt, egyéb behatás után?

Halál jó a 444, mert igazán beleállnak a hírközlésbe, tök jól indult a VS, amíg szét nem verték. Mindkettő friss, újszerű, saját gondolatokkal rendelkező lap (vagy volt), és az ember gyermeke lassan napilapnak tekinti őket. Megmarad e mellett még az Index, HVG (de ők meddig?), Narancs, Ténytár, Átlátszó, de az utóbbi három vajon hány napi látogatóval bír?

De ez nem a magyar valóság. A magyar valóság az, amikor leruccansz 50-100 km-re mindenféle várostól, megállsz a faluban, és megkérdezed a kapuban a nénit, hogy mit fog válaszolni a népszavazásra, majd az egy az egyben visszamondja az MTVA összes csatornáján megjelent agymosást. EZ a magyar valóság!

Az, hogy ma, ebben az országban van 7millió net előfizető, az egyáltalában nem jelenti azt, hogy hozzá akarnak férni a valódi hírekhez, hiszen nincs rá szükség, ott van a TV. Az M1 híradó elmondd mindent, mert szép, új, átalakult, csinos emberek tárják elénk a valót. Ott a rádió, ahol ugyan ez zajlik. Reggelenként a Bochkor, és a Sebestyén, aztán hallgassunk híreket a Kossuthból… Ha van net, akkor az unoka beállította a Skype-ot, meg a Facebook-ot, azt jóccakát.

És ezt baromira jól, céltudatosan irányítják azok a gazdasági szereplők, kik kormányon akarnak tartani olyan politikai erőket, kik kiszolgálják az érdekeiket. Zseniális módszer. Nem kell orbánnak kimozdulni az ágyból, a gépezet magától működik, ha van valaki mellette, ki célzatosan osztja szét a kormányzati hirdetések pénzét. Elkezdődnek az e miatt veszteségessé vált médiacégek felvásárlásai. Ezekben aztán már nem is kell híreket szűrni, elég ha csak az MTI-t hozzák le egy az egyben, a lényeg, hogy eljusson minden a Marcsi nénihez vidékre, mert ő a biztos szavazó, ő képes arra, hogy ezen agymosások hatására szerelmes legyen abba a jó kiállású Viktorba, bónuszból még újra is válassza a végletekig korrupt, és rasszista polgármesterét, akit eddig csak azért nem ültettek le, mert az rossz fényt vet a fidesz statisztikáira.

Tehát, tökéletesen igaz, hogy nem a sajtó szabadság sérült azzal, hogy elsikálták az egyik legjobb tényfeltáró csapatot, viszont nem is ez a lényeg…

Tagged with →  

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com