Hajnali 5-ig pókerrel pusztítottam agyam. Méghozzá Korda (félhülye) Gyuribácsi kommentárjával lökte a SportM az FHM pókerbajnokság döntőét. Ilyen csakis Magyarországon fordulhat elő, figyelj, mondom a díjakat (Nem biztos, hogy helyes, de megpróbálom. Mindenből 5-öt nyertek, mert csapatverseny volt.):

6. hely: 5 Mobiltelefon
5. hely: 5 Borotva
4. hely: 5 Cipő (!!!)
3. hely: 5 Wellness hétvége
2. hely: 5 LCD TV.
1. hely: 5 × 400e Ft.

Még az a szerencse, hogy nem volt nevezési díj. És akit sajnáltam, az a felvétel rendezője volt, mert alkalmazkodni kellett ahhoz az idiótához, aki megállapította a kezdő zseton mértékét, a vakszinteket, és az ante összegét. Megmondom miért, ha nem értesz hozzá! A versenyen akkor alakulnak ki izgalmas meccsek, ha van a játékosoknak miből játszani. Egyesek azt mondják, hogy ha a zsetonjaid értéke lecsökken a nagyvak 10×-ese alá, akkor el kell gondolkoznod az all in lehetőségén. Méghozzá gyorsan, és ott már nem érsz rá várni a tuti lapra. Játékod átalakul Heads-up stílussá, bár csekély az esélyed, mert nem ketten ültök az asztalnál. Itt még hatan ültek az asztalnál, de olyan irreálissá vált a vak+ante a játékosok zsetonjaihoz képest, hogy szinte semmi mást nem láttál, csak dobást, vagy all in-t. a rendező hülyét kaphatott, mert az egy órás adásidejét nem tudta mivel kitölteni. Tóth Ricsi mutatott iskolapéldákat, majd meg is nyerte az egészet, de hát az is annyira kevés volt, hogy az egy kezemen meg tudtam számolni. Természetesen megnyerte a versenyt (lett volna csoda, ha nem…), és legalább annyi eredménye volt ennek az egész faszságnak, hogy azt a megnyert 400e-et felajánlotta a gyermekrák alapítványnak. És miért is ne tette volna? Annyira megalázóan alacsony volt a díj, hogy égjen a pofájáról a bőr annak, ki ezt az összeget nem dobta fel valakinek / valakiknek.

Nah, és mivel elég volt 2óra alvás az éjszaka, így hát havat lapátoltam hajnalok-hajnalán. Mert esik ez a rohadék. Tonnaszám. A derekam meg annyira szar így, 36 évesen, hogy simán elmehetnék rokkantnyugdíjasnak egy ilyen akciót követően.

Viszont, itt, ezen a blogon, még sosem fordult elő a Téli Napló!

Vessünk véget ennek a hiányosságnak, mert egyrészt aktuális, másrészt pedig idén még sehova nem dobtam ki.

December 17.

Elkezdett esni a hó. Az első téli hó, régóta nem esett ilyen gyönyörűen. Nejemmel forró rumos teát iszunk az ablak mellett és gyönyörködünk a puha pelyhek táncában, ahogy a fákhoz tapadnak és lágy paplanná válva, betakarjak a földet.

December 18.

Csodálatos reggelre ébredtünk. A kristályos fehér hó befedte a tájat. Micsoda látvány! Minden fa és a sövény szűzi fehér köntösben pompázik. Délelőtt havat lapátoltam, remek mozgás, évek óta először éreztem magam ilyen felfrissültnek. A garázsfeljárót is meg a járdát is megtisztítottam. Később jött egy sárga hókotró traktor és véletlenül rákotorta az útról az összenyomott havat a garázsfeljáróra. A hókotró sofőrje mosolygott és integetett, visszaintegettem, és újra kiástam a garázsfeljárót.

December. 19.

Újabb 20 centi hó esett és a hőmérséklet lement mínusz tizenkettőre. Néhány faág letört a zúzmara súlyától. Megint ellapátoltam a garázsfeljárót, nem sokkal rá jött a hókotró traktor és ellentolta a buckát. A hóbucka barnásszürke színű.

December 20.

Mára kissé felmelegedett, nagy locs-pocs keletkezett, ami délutánra jéggé fagyott. Vettem mindkét kocsinkra szöges gumikat. Le akartam törni egy jégcsapot, de elcsúsztam a garázsfeljárón és hanyatt vágódtam. Az orvos 10.000 forintot kért, szerencsére nem tört el semmim. Az időjárásjelentés újabb havazást jósolt.

December 21.

Ma jó hideg van. Eladtam a nejem kocsiját és vettem egy négykerékmeghajtású terepjárót, hogy el tudjon menni bevásárolni. Megcsúsztam a kocsival az úton és nekimentem a korlátnak. A karosszéria jobb első része alaposan behorpadt. Éjjel újabb 25 centi fehér franc esett és mindkét kocsit teljesen ellepte. Ma is lapátolhatok. A nyavalyás hókotró ma kétszer is itt volt.

December 22.

Fogcsikorgató mínusz 19 fok. És szakad az az átkozott. Mar nincs egy fa sem a telken, amin van ép ág. Éjjel kivágott a biztosíték, és megpróbálva megmenekülni a megfagyástól, gyertyát gyújtottunk. Előszedtem a régi petróleum melegítőt is, ami felborult és majdnem leégette a házat. A tüzet sikerült eloltanom, de a kezemen másodfokú égési sebek vannak és leégett a szemöldököm és a szempillám. Az autó megcsúszott a zimankós úton a kórház fele és teljesen összetört.

December 23.

A kibaszott fehér nyavalya csak jön lefele, mintha fizetnének érte. A család összes ruháját fel kellett vennem, csak hogy a kurva levélszekrényig el tudjak menni. Ha megfogom azt a gecit, aki a hókotrót vezeti, feltépem a mellét és kiszaggatom a szívét. Azt hiszem a sarkon túl bújik el a sárga dög és csak arra var, hogy befejezzem a lapátolást, és akkor százzal végigsöpör és betemeti a garázsfeljárónkat. Az elektromosság meg nem működik, a vécé befagyott és a tető egyes részei is elkezdtek rogyadozni.

December 24.

Egész kurva éjjel rohadt kurva fehér szar és jég és meg a faszom tudja mi a franc szakadt a kurva földre. A faszszopó gennyláda hókotróhoz hozzávágtam a baltát, de nem találtam el. Nejem elköltözött. Az autó nem indul be. Azt hiszem, hóvakságot kaptam. Nem tudom mozgatni a lábujjaimat. Nem láttam a napot hetek óta. Az időjárásjelentés újabb havazást jósol.. Mínusz 28 fokos jeges szél söpör végig a letört fák között…….

Facebook Twitter Tumblr
Tagged with →  

3 Responses to Téli Napló, miegymás…

 1. gesztid szerint:

  szerettem a téli naplódat:)
  és szerettem az imént veled beszélgetni, köszi (láv)
  ööö…vasárnap?

 2. Zaphod szerint:

  😉
  Én is tégedet!

 3. Banyus szerint:

  Na, bakkerka megy ez neked!!
  Valami miatt épp ez jutott eszembe/történt meg/zajlott! 🙂

  Sálálálálááááááá 😀

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com