Ezeken az amcsikon én folyamatosan csodálkozom. Néha csak nézek ki a fejemből bután, és nem tudom eldönteni, hogy mivaaannn…. Az élet írja a hálivúúdi történeteket, vagy a hálivúúdi történetek írják az életet, esetleg az is lehet, hogy ezt a kettőt nem lehet különválasztani?

Baromi párhuzam lépett fel az idei NFL szezon, és a Minden héten háború (Oliver Stone, 1999) című mozi között.

Beleröhögtem (vagy inkább belehánytam volna?) a klaviatúrába, mikor a filmről olvastam a hazai kritikákat. A gyöngyszemek gyöngyszeme a következő mondat volt: „A Minden héten háború című opusz attól még lehetne akár érdekfeszítő is, ha mondjuk a rögbipályán kívüli jelenetekben valami érdemlegesről szólna a történet” Ezt egy Bársonyi Éva (népszava, kultúra rovat, főmunkatárs, és azóta sem található tőle egy sor sem) nevezetű cucc írta, méghozzá a népszavában, 12 éve. De amúgy rosszabbnál rosszabb kritikák íródtak, hol többnyire az amerikai futballt rögbinek írja a sok szerencsétlen hülye, kit valami másik barom publikálni engedett ahelyett, hogy mondjuk elküldte volna havat lapátolni, Jemenbe.

A 49ers irányítója, Alex Smith agyrázkódása miatt egy másodéves, kispados „kölyök”, Colin Kaepernick veszi át az irányítást az évad végétől, mint ahogy a filmben, Willie Beamen (Jamie Foxx ) veszi át a csapatot Jack “Cap” Rooney (Dennis Quaid) helyettesítése okán.

Luther “Cápa” Lavay (Lawrence Taylor, New York Giants 1981 – 1993) már nem is mehetne pályára a filmben, mert egy rossz meccs, és vagy belehal, vagy soha többé nem fog járni, de kell neki egy utolsó nagy játék a visszavonulása előtt. Ha a sztori nem is megtörtént sérülésen alapulna, akkor ránézel a fickóra és nem más ugrik be, mint Ray Lewis (Ravens), ki a szezon közepén bejelentette visszavonulását 17 év után, dugig sérülésekkel. Akkor még senki nem is álmodott arról, hogy a Ravens bajnok lehet. És a nagy Ray aranygyűrűvel az ujján vonulhatott vissza.

Totál meseszerű történet. Ha ezt megnézed filmen, akkor elhúzod a szád, és azt mondod, hogy azért kellett így írni a forgatókönyvet, mert be kell vonzani a moziba a 18-49-es női korosztályt is, és hatásvadász, meg nyomod mellé a különböző jelzőket.

Úgy történt az egész, hogy félidőnél azt mondtam, akkor most lefekszem aludni, mert a Ravens annyival vezet, hogy ennyit a Super Bowl történetében még nem hozott be csapat. Erre kapunk egy több mint fél órás áramszünetet, mi ekkora eseményen elképzelhetetlen, végignézzünk, ahogy a 49ers hamvaiból éled újjá. Ahogy behozza a hatalmas különbséget, ahogy a Ravens képtelen felvenni a fonalat, ahogy az utolsó 2 percben még nem tudod, hogy ki nyeri a Super Bowl-t.

A 2012-es szezon ismét bemutatta, hogy egész egyszerűen nincs előre lezsírozott meccs (hacsak nem a Kansas City Chiefs játszik… weehehehe…), ez minden héten háború.

Jah, viszont egy dologban le vannak maradva tőlünk az amcsik. Nekik nincs Krétakörük, nem forgattak egy FEKETEország című filmet, és így nem is tudnak betenni egy olyan jelenetet a Superdome áramszünete kapcsán, mint

EZ

Tagged with →  

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com