…hogy mi van ebben az országban. Jó, oké! Tudom, hogy nincs pénz a vállalkozásokban. Tudom, hogy nehéz nagy raktárkészletet fenntartani. Én minden tudok, és mindent megértek, és mindenkivel együtt érzek, és azt is tudom, hogy a téma nem egyszerű, roppant komplex, meg minden…

De baszki! Nem hiszem el, hogy ha a bringámhoz mindent meg akarnék venni egyszerre, méghozzá úgy, hogy azt kapjam, ami NEKEM kell, egy helyen legyen, illetve megfelelő szakemberek segítenének a megoldások RÖGTÖNI elősegítésében, akkor max. azt tehetném meg, hogy megtanulok németül, és kiutazok Ausztriába.

Inkább tart a birkája 200 kész bringát, meg felakasztja mutatóba a 260ezres országútit, és tizenkét féle telót (azt is megértem, igen, hogy csak szerződés által vannak ott), mint mondjuk javítókészletet Shimano agyakhoz, vagy normális görgőt a váltóhoz… Mindent meg kell rendelni, a szar meg áll hegyekben. Mondjuk nem a szart kellett volna beraktározni 10 évre, nem?

Én tényleg mindenkit megértek, de basszátok meg!

Facebook Twitter Tumblr

8 Responses to Siralmas…

 1. sarakrael szerint:

  Amikor megvettem az outit, beállították a szervizben, de a váltással egyáltalán nem voltam megelégedve. 100 km után visszavittem, hogy nézzenek már rá légyszíves, bevitték, és fél óra múlva visszahozták, hogy na ez már nagyon patent, de azért egy sora szettől ne várjak többet. Nem sokkal később levittem a bringát Siófokra egy jó barátomhoz, aki bütykölt rajta egy délutánon át, és utána ment mint egy álom. Állítom ezt úgy, hogy tekertem már Ultegra szettet is. Én is megértem, hogy az ingyenes szervíz szart sem ér, de akkor mondják azt, hogy ha normális bicajt akarok, akkor fizessek még, amíg a zsebem ki nem ürül.

  A posztról jut még eszembe, hogy most kellett venni a bicajhoz összesen 5 alkatrészt, na ezt 3 különböző boltból sikerült megrendelni, és nem azért, mert annyira szeretek postaköltséget füzetni.
  Bár számomra is idegtépő volt a beszerzési feladat, mégis megértem a boltokat. Az emberek többsége 30000ért vesz hipermarketekből bringát, és ha azon valami elromlik, akkor megéri inkább venni újat. Akkor meg minek tartson bárki is Merida road vázhoz váltópapucsot…

 2. Zaphod szerint:

  Na végre valaki, aki megérti a problémám! 😉

  Bemegyek az üzletbe, és mondom a palinak, hogy alivio agyakhoz adjon javító szettet (min. 10-12évesek, és megértek rá). Erre megkérdi, hogy mégis mire gondolok… Hát mondjuk kónuszt bazdmeg… benyögi, hogy általános van, de ahhoz kell a minta.
  Minta, érted? Ez olyan, mintha a hengerfejtömítés akarnék cserélni a verdán, de be kéne vinnem a STARThoz, az eredetit, mintaként… Én hülye, meg bevittem (úgyis szét volt kapva). Fogja magát, maszatol, rátekeri, és közli, hogy 80 forint darabja. Rá sem néztem, hisz ő a szaki, meg nyolcvanért ki a szart érdekel. Felrakom (nám), majd ott derül ki, hogy pont annyi köze van az eredetihez, hogy jó hozzá a tengely menete. Anyám meg tudná mondani 2méterről, hogy “Nem jó az oda fiam!’.

  21.5 villához már nem lehet kapni semmit. Lenézően közli a paraszttya, hogy az vagy olasz váz (mondjuk az, és baszott jó), vagy valami teszkós, így hát nem tartanak hozzá semmit.

  Váltógörgő? Felejtsd el! Minek az? Úgy hat éve tettem le a bringát végleg (majdnem végleg), akkor még nem csak a gyártót, az anyagot, a csapágyazást, de még a színt is megválaszthattad a görgőidben.

  Hihetetlen az egész… Az a nagy mázlim, hogy nekem nem kell elmennem szervizbe a beállítások miatt, mert akkor tutira sokkot kapnék…

  És az a néphülyítés is botrány, mit jó pár évvel ezelőtt elkezdtek a nagyáruházak, majd áttértek rá a kis boltok is. Hogy a francba lehet telóval szerelt bringát …..most mondok egy hülye árat…. 80ezer alatt árulni? Senki nem homályosítja fel az embereket, hogy “Baszod! Szart veszel, nem érted?”

 3. Vandál szerint:

  Bocs, nem csak a bringákkal van így. A telefonom beszart, bevittem nokiáékhoz. Aszonták szar az aksija, vegyek bele újat 10ezerért. Vettem bele máshol 5ezerért, persze ismét szar volt, ugyanaz a probléma, mint aksicsere előtt. Visszavittem, aszonták akkor nem az a baja, megcsinyáják 8ezerért.
  Mondom és ha ismét nem az a baja? Na, akkor nem kell kifizetni.
  Mikor visszamentem, nagyon sajnálták, de egyáltalán nem tudták megcsinálni, de a koma lezavart egy emelettel lejjebbre (gondolom haversrácokhoz), hogy ott 5ezerért megpiszkálgatják kicsit benne az alaplapot, mert ott lehet a bibi és minden jó lesz…
  Mennyi esik le neki az 5ezerből, míg a saját cégénél csak kedves lehet velem a pult mögül?!

 4. Zaphod szerint:

  Ez azért van, mert mindenkit felvesznek minden munkakörbe, csak óóccsóó legyen! Ha egy szakinak mutatod meg a telefonod, akkor az biztos nem fog veled vetetni semmit, míg szét nem kapják a cuccot, és működésre nem bírják. De hát a szakit meg kéne fizetni…

 5. Vandál szerint:

  Meg a nokia nem babratol kis alaplapi forrasztgatásokkal, hanem közli, hogy szar és vegyél újat 50ezerért…

 6. Zaphod szerint:

  Jahhkérem.. az már külön posztot érdemelne… 🙁

 7. Vandál szerint:

  Meghagyom neked ezt a témát, ebben Te sokkal, de sokkal precízebben fogalmazol… 🙂

 8. Zaphod szerint:

  Nem én akartam weblapot létrehozni ebben a témában! Mi is lett volna a címe?

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com