Én nem tudom elképzelni, hogy miért kell minket tök hülyének nézni. Egy óra egy perc után megállítom, és átkapcsolok. Még az a szerencse, hogy erre nem vettem jegyet (bár az, hogy 7 hónapja bent élek a munkahelyemen – és valószínűleg e miatt – az nem biztos, hogy előnyömre válik), és igen, megérdemli Ridley Scott, hogy ezt a filmet csak úgy letöltse az egész világ a webről, majd közös anyázásba kezdjen, mert az nem igaz, hogy…

Ha egy kibaszott kolonizáló expedícióra képeztek ki ötmillió év alatt – minek célja telepeseket juttatni egy másik bolygóra – 130 évvel az után, hogy egy szép keddi, 36c°-os délután, kávézás, és hírek olvasása közben kinyögöm, Orbán Viktor kurvaanyád, még mindig ott tartunk, hogy feláldozok mindent (célt, hitvallást, több ezer embert, a világot) azért, hogy az asszony seggét megmentsem. Ha kibaszott földműves vagy, akkor oké, ez így természetes, ez így szent, és ezért fogol megdögleni. DE NEM AZ VAGY, hanem egy millió évig, kiképzett, minden eshetőségre felkészült gép, ki racionálisan gondolkodik a legextrémebb pillanatokban is, mi azt jelenti, hogy a CÉL a LEGFONTOSABB, nem az anyu segge!

Ezért volt kurva jó film a legkínosabb Golden Globe díjjal rendelkező The Martian, mert főhősünkhöz nem ment vissza a csapat azért, mert lehet, még él, hanem racionálisan elhúztak a picsába, hisz a többség érdeke a legfőbb, az érzelmek majd jöhetnek akkor, ha iszunk egyet a halálára.
És ezért őszinte film egy szakadt John Rambo, mert nagyon jól tudod, hogy a pali egy gépágyúval le fog kaszálni 432 katonát, majd elviszi a megmentett csajt megdugni a forgatás után. Kész, pont! Nem akarnak átverni, vagy…

Vagy most tényleg azt mondod, hogy Ridley Scott jövőt vizionál, magyarán Donald Trumpok, és Orbán Viktorok nem egy fricska a szavazóktól az elavult politikai rendszerek felé, hanem tudatos választás, magyarán az ilyenek, és ehhez hasonlók fogják irányítani a bolygót, míg önnönmagába nem roskad, és semmi esély nincs arra, hogy a világon elterjedjen az érzelem alapú gondolkodás helyett az értékalapú, szóval nemhogy fejlődünk majd, és kizavarjuk az ideológia alapú hülyéket a konyhából, hanem ennél is csököttebbek leszünk? 3-4 elmebetegre bízzuk, azt, hogy elterjedjünk a galaxisban? Tényleg? Mert akkor remélem a galaxis, vagy bármelyik galaxis valóban intelligens egyedeinek van szerük arra, hogy ezt megakadályozzák, mert ha nem, akkor az ismert, és eddig ismeretlen világegyetemnek totálisan befellegzett!

Ezért fosik Elon Musk a mesterséges intelligenciától, és már most milliárdokat öl abba, hogy megpróbálja megállítani bajt – bár ezt egy másik posztban kéne írnom, de szófosásom lett! Mert ő tudja, hogy az önvezető autók az első kritikus lépés. Az első kritikus lépéshez döntési jogot kell adni egy gépnek. El kell döntenie, hogy kit öljön meg egy baleset során. Engem öljön meg egy fának vezetve, vagy a gyerekedet, ki kiszaladt elém, a labdája után az útra? Ki a fontosabb, ki élhet, kinek van joga ezt eldönteni? Ennél fontosabb kérdés egész egyszerűen nincs a jelenkorunk technológiai fejlődésében. Ha ezt a döntést az emberre hagyjuk, akkor jön Ridley Scott féle jövő, tehát hülyék leszünk mindhalálig, ha ezt a döntést egy pillanatra is átengedjük egy olyan szerkezetnek, ki csak igaz, és hamis állapotokat ismerve, a másodperc százmilliomod része alatt kielemez egy felmerülő szituáció megoldásából eredő következményt, akkor jön James Cameron, meg a Terminator: Judgment Day.

Akkor most nézzük meg a maradék egy órát, és szurkoljunk az összes olyan lénynek, ki megpróbálja kiirtani a földön kívülre került vírust, az embert.

 

Ps: Ezek után remélem Ridley Scott TÉNYLEG csak
executive producer lesz a Blade Runner 2049-ben,
mert ha nem, akkor azt rendesen beszoptuk…

Facebook Twitter Tumblr

2 Responses to Ridley Scott, Alien Covernant – film, és társadalomkritika, két percben

  1. lambda5 szerint:

    A mesterséges intelligenciáról nekem elsőre: Az Orhideák bolygója ugrik be…

    • Zaphod szerint:

      Franke nekem nincs meg. Talán i.e. olvashattam tőle valamit, valamelyik Galaktikában…. 😉

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com