Megírtam volna tegnap este, mert felbaszott, csak épp egy komplett irodát kellett rendbe raknom, egy rakat PC-vel, azonosított, és azonosíthatatlan kábelekkel (baszod, az állmennyezett felett találtam egy máig harcoló német alakulatot is), hálózati kábelek áthúzásával, a tenyerembe csavarhúzót beleállításával egyetemben, szóval hipp-hopp 6 óra alatt végeztem is, tehát akkor most…

Tegnap meghozta a postás a csodás edzőgörgőmet. Volt erő vigyorra. Így hát autóba bevetőd, irány a bringás üzlet, mert ehhez fel kell gumizni a vasat, meg kell egy klipsz, mert csak törött van otthon. Az üzlet… meg is írom, mert közérdekű bunkóság, szóval az üzlet neve Mekka-Bike.

Azt kell tudni róla, hogy egészen fiatal, csikó koromban a számos mellékállásom egyikének színhelye volt. Tudod, csöpp családi vállalkozás. Kertes házból átalakított, túlzsúfolt üzlet, még a konyhába is beláttál. Anyu a pénztárgép mögött, apu, az öreg szakibácsi kinézetű, szerethető fazon a bringák szerelésével foglalkozott, a fiúgyermek pedig vitte a bolt üzleti részét, rohangált árúért, kiszolgált, stb. Jó volt. Igaz, az árakkal nem tudtak versenyezni – hogy is tudtak volna – de mindig ott lehetett ragadni egy kicsit, a bringákról, szerelésről pár mondatot ejtve.

Az üzlet a hosszú-hosszú évek alatt átalakult. Bővítések a vertikálisan, horizontálisan, egyre nagyobb készlet, modernizáció. Nem voltam bent már vagy másfél éve. Azóta megint ugrott egy nagyot, fejlesztések kapcsán.

Tegnap beestem olyan lazán, mintha tegnap jártam volna ott utoljára. Már a bejáratnál furcsa volt, mert a két pali, a személyzet 50%-a úgy nézett rám, mintha a belépőkártyám nélkül akarnék bejutni az 51-es körzetbe. Köszöntem, leszartam, siettem. Majd benyitok. A pult mögött terpeszkedik egy tyúk, unott fejjel a noteszgépe mögött. Két havi fizumat teszem rá, hogy épp a fészbúúk futott rajta. Biztos megzavartam a weben való lógásában, mert látszott rajta, hogy a nyűg lépett be a boltba, személyemben. Mivel tök idegen lett a környezet, így elkezdtem körbenézni, majd egy elkülönített ki sarokban megláttam a gumikészletet. Fordulok jobba-balra, és végre megjelenik az egyik, kint már furcsán néző gyökér. Mondom neki, hogy gumit ide, nekem. És a fazon zabál. És beszél hozzám. Mondom, hogy görgőhöz adjon legalább egy külsőt. A bal kezében a kajája, jobb kezével válogat, és a kibaszott száján éppenhogynem ki nem esik a kaja, miközben beszél. Flegmán.

Vagy gyáva vagyok, amiért ott helyben nem küldtem el a kurva anyjába, vagy már nagyon fáradt voltam, nem tudom…

Itt egy 2,1-es Continental, az jó lesz, mert Ő is ezt használja, és pont van annyi sima felület hozzá, hogy jó a görgőhöz. Mondom, keressen már mást – mert leszarom, hogy ő mit használ – , ugyanis kurvára nem kell baszom gumi ehhez az akcióhoz. Végre megtalálja. 1,5 Continental. Oké, azért mondjon rá árat is. Nem tudja. Odamegy a picsához, ki épp el volt foglalva azzal, hogy mind a 435678 FB barátjának életét nyomon kövesse, mire a csaj erőt vesz magán, megtámasztja karjával az elnehezült fejét, és nem tudja a választ. Kitalálja. Kitalálta. Mondott rá egy összeget. Fasza! Akkor dobjatok hozzá egy belsőt is. Erre a pali odaad nekem egy 1,7 pluszos belsőt. Mondom, ez tuti, csakhogy az előbb 1,5-ös gumit adott. Vajon miből gondolta, hogy ehhez megveszek egy olyan belsőt, minek legkisebb felfújható mérete két számmal nagyobb a választott külsőnél?

Rájön. Már megérkezett a kollégája is, ki benyögi, hogy be lehet tenni, csak megizzadok, míg beteszem. Anyád…. Végre megtalálódik, a megfelelő méret. Oké – mondom – akkor két 2,1-es belsőt is rakjál hozzá. Hozzárak. Leteszem a pultra. Fizetnék, de a picsa nem képes felállni a kibaszott noteszgépe mellől. Aztán összejön. Elbasztam a napját, de hát ez van, én vagyok a vásárló, tudod. Erre fogja a két, pluszban kiválasztott belsőt, azt félrerakja. Akkor ezek nem kellenek – mondja ő. Had vegyem meg – mondom én.

Kijöttem.

Botrány, bazdmeg… Még egyszer bemegyek. Majd. Felkészülten. Előtte begyakorlom a “Te ribanc”, és a “Te gyökér, suttyó állat” mondatokat, nehogy megakadjon a nyelvem.

Ez a Mekka-Bike. 

Tagged with →  

2 Responses to OOoo… a bunkó anyádat….

  1. szerint:

    Rosszkor voltál rossz helyen. Vigyázz magadra, mert kint lesz a fényképed hamarosan. Zavarod a kisasszonyt hülyeségekkel. Most komolyan annyira kellett az a belső??? Férfiak… 😉

  2. Rainmagic szerint:

    Ez az üzlet mellesleg tényleg egy fos… Tavaly a Zembernek néztünk ott binyót, ha ennyire nem is voltak bunkók, de nem voltak vevőcsalogatók egyáltalán.

    Nekem az ilyenekről mindig az jut eszembe, hogy szidják a multikat… a kedves üzlet tulajdonosok meg csodálkoznak, hogy ha ilyen mentalitással nyomják, az emberek nem járnak hozzájuk. A piacon rád sózzák a rohadt cuccokat, a romlott húst. (true story: 6 hónapos terhesen amit vettem, minden romlott volt). Ha veszel 3 db akármit, minimum egy ehetetlen. Valahogy itthon még nem jöttek rá, hogy nem egy vásárlásra kéne nyomulniuk.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com