Hallottad? Meghalt egy magyar katonacsaj Afganisztánban. Tegnap éjszaka, a baromi semmittevés közepette kapcsolgatom a tv-t, és hát belefutok az rtl-be, hol mennek a hírek. Az már igazán a vég, ha ilyen megtörténik (ki kéne irtani ezeket a csatornákat a kábeldobozból), de ha már ott vagyok, akkor lássuk mi történt. Elmondja, duma, duma, nyilatkozik, megmutat, nyilatkozik, felhajtást csinál, stb., majd közli, hogy ha részleteket akar a néző megtudni arról, hogy miért is vannak ott a magyarok, akkor látogasson el a zertéelklub weblapjára.

Nahpersze….

Ha arról szeretne valaki tájékozódni, hogy miért vannak ott a magyarok, illetve a világ több országának katonái (idézőőőjel nyit!) békefenntartóként (idézőőőjel zár!), akkor legyen szíves ellátogatni az egyesült államokbeli Texasba, felkeresni George Walker Busht a birtokán, őt jócskán leitatni, vagy alkalmazni Jack Bauer kérdező technikáját, és talán – mondom talán – hozzájut az igazsághoz. Habár, amekkora idióta volt, talán még ő sem tudná…

A különböző magyar kereskedelmi csatornák a hatásvadász hírek mellett foglalkoznak háttérműsorokkal is? Nem tudom, csak kérdezem. Gondolok itt például arra, hogy havonta bemutatják azt a három-négy országot, hol a katonáink kint vannak, ott mesélnek a körülményeikről, az ország helyzetéről, olyan témákról, hogy mi készteti az ember gyermekét arra, hogy családdal a háta mögött kimenjen egy háborús övezetbe, stb, stb.

Nem? Mert?

Jah, hogy csak a halál hoz nézettséget a csatornáknak… Értem…

Na jó, ennyi a posztolásból, mert most látom, hogy az a köcsög Jamie Oliver, Jay Kay poros konyhájában főz, basszus… mázlista gyökér….

A legközelebbi médiás poszt arról fog szólni, hogy ha beküldöd az általad elkészített videó anyagot bármely televízióba ingyen és bérmentve, akkor te egy idióta vagy, méghozzá nagybetűvel, és több felkiáltójellel… Úgy fog kezdődni, hogy; Te tényleg ilyen hülye vagy?

10 Responses to News….

 1. Thiliell szerint:

  Küldtél be anyagot?

 2. Zaphod szerint:

  Nem, nem vagyok akkora állat! Azt vettem észre, hogy lassan abból dolgoznak a kereskedelmiek, miket beküldenek hozzájuk.

 3. Thiliell szerint:

  Hja, ez alap. A nép gyorsabb, mint a tv. De kaphatnának legalább némi “nevet” is: pl. név, arckép, hogy na, ő volt, köszönjük neki.
  A Green Zone előtt sem nagyon értettem a híradásokat. Mintha nem is a realitásokról adnának hírt, hanem valami egészen másról. De amióta a láttam a filmet, azóta meggyőződésem, hogy a média feladata úgy torzítani az információt, ahogyan az akciófilmek és a szórakoztatóipar teszi. Egy görög drámában sincsen több csúsztatás, mint a híradóban… :U

 4. Zaphod szerint:

  Nem! A nép nem gyorsabb! A népnek fel kell venni, haza kell menni, ott át kell konvertálni, fel kell tölteni, és mindez nagyon hosszú idő.
  Mármint ha hírértékben számolom az időt.
  A népnek az az előnye, hogy sok van belőle, tehát mindenhol ott lehet. Híradós stábból kevés van, de ezt a műveletet (felveszem, szerkesztem, ellövöm a céghez) ezred annyi idő alatt elvégzi.

  A nép idióta, mert mindezt ingyen adja oda. Tehát, egy multinak adományoz, egy olyan cégnek, aki hetente milliárdokat forgat meg a kasszájában, kinek 30mp-es reklámideje 150ezer-3.6milló forint között van. Ki lehet számolni ebből, hogy a híradónak mennyibe fáj 1 mp-es anyag, főleg ha az vezető hír.
  Erre a nép – kinek sír a szája, hogy nincs pénz – jótékonykodik egy multival.
  Néha már siralmas, hogy mennyire életképtelen a nép…

 5. Thiliell szerint:

  Mert még mindig abban a tévhitben ringatja magát, hogyha információt fénysebességre gyorsítunk, azzal másoknak sokat segítünk. Ami igaz is, csak nem azoknak, akiknek szánjuk a segítséget. Egy információs társadalomban élünk, ahol az információnak van a legnagyobb értéke, de ennek árát még nem realizálta a társadalom. Ennek szerintem az az oka, hogy a technikai fejlettségünket még nem haladta meg a mentális és lelki fejlettségünk, így az emberek fel sem fogják, miben is élnek valójában. Pozitív értelemben, mint lehetőségek és eszközök világa.

 6. répa szerint:

  Én is kiakadtam a tegnapi rtl híradón… Gönczi marha intelligensen bekonferálta, hogy : “internetes hírportálunkon megtudhatja, hogy fordulhatott elő ilyen tragikus haláleset a háborús övezetben?!”.
  Na ez volt az a pont, ahol elkapcsoltam…

 7. Thiliell szerint:

  Én valamikor múlt csütörtökön az m1-en néztem a híradót, ahol a végén összefoglalta a riporter a híreket, amelyek szóltak arról, hogy egy fazon kiirtotta a családját, egy újszülöttosztályon csecsemők haltak meg, és haldokolnak még most is, mert tűz ütött ki, volt valahol árvíz és vihar, ami megint károkat okozott, és még vagy három olyan hír, amitől elment a maradék életkedvem is, és akkor kedélyesen elköszönt: “További szép estét kívánok Önöknek!”
  …Anyád…

  Szerintem a híradósoknak addig terjed el az agykapacitása, hogy elmondani a betanult szöveget, és nem is gondolkozni, nem is érezni, de még csak fel sem fogni, amit felolvastak vagy láttak. Különben 2 nap alatt megbolondulnának… :U

 8. Zaphod szerint:

  @Thiliell Neeem, azért a híradósok ott vannak a szerkesztőségben, Vagy legalábbis régen, mikor még ilyen helyekre jártam, ott ültek ( meg feküdtek, aludtak, józanodtak… 😉 )

  Őőőő…. nemrég beszéltünk arról, hogy lehet kiugrásként is felfogni a blogot, illetve egy blog nevezését valami idióta versenyen.
  Nézd, itt van rá példa: http://tvpaprika.hu/hu/musoraink/gasztrobloggerek

 9. Thiliell szerint:

  @Zaphod Sok sikert nekik! 🙂
  EZ is igazolja a legutóbbi fejtegetésemben a társadalmi orális fixációs elméletemet..:)))

  Akkor kénytelen leszek azt gondolni, hogy a híradósok velejükig gonoszok. :U

 10. Zaphod szerint:

  Na igen! 😉

  Nem, biztos nem azok…. ők csak bábuk. 😉 A részvényeseknek kell az év végi jutalék, ezért a vezetők megtesznek mindent, még ha erkölcsileg meg is kérdőjelezhető. De ez mindenhol így működik, bármilyen területet nézünk.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com