Pont azok közé a sorozatok közé, mire azt mondja a zember fia – azaz Zap – hogy egyben köll megnézni. Nem kell heti szünet, reklám, kaccsold be, azt menjen. Ebbe a kategóriába tartozik még A jövő tudománya Stephen Hawkinggal, vagy a Kozmosz: Történetek a világegyetemről. Tuti jó cuccok. 5 perc múlva tök hülyén nézel magad elé, és elmakogod: Értem én, hogy gőzgép, de mi hajcsa?

Bránok, húrok, az univerzum(ok) születése, sötét anyag, durva kvantumfizika, elméletek a teremtésről, a tudomány zavaráról, mi erősen korlátozott elménk, erősen korlátozott tudása, és jókora fantázia segítségével próbál a jelenleg ismert fizikára, matematikára alapozva választ találni a mindenre.  Ülsz, és nézel. Részenként 45 percben próbálják bemutatni a tudomány azon részét (melyik nem ilyen?) mit csak próbálgatnak megérteni azon tudósok, ki egy témára, vagy egy témacsoportra az egész életüket feltették. Ilyenkor jó lenne időutazónak lenni, csak egy jó röhögés kedvéért. Vajon 16 ezer év múlva hogy fognak a történelem ezen szakaszára gondolni az akkori tudósok? Mennyire ment félre minden? Mennyire gondolják majd jelentéktelennek, illetve félrevezetőnek Einstein, Newton, Hawking, az utóbbi 300 év soktucatnyi nagy gondolkodóinak munkásságát?

A kis zöld faszik nagyon, vagy kicsit röhögve sasolják a megértés küzdelmét, minek legfőbb akadálya lehet nem más, mint a saját értelmünk?

3 Responses to Morgan Freeman: A féreglyukon át

 1. Sir Artemon szerint:

  Ezeket a Fekete Lyuk project kereten belul kotelezo toborzasi, es kikepzesi anyagnak nyilvanitom! Meg a nap is kisutott, mikor beszeltel rola. Amugy, hol lehet ezt beszerezni? Tudod, hogy nincs tevenk. Koszike!

 2. szerint:

  Csatlakozom az előttem szóló tagtárshoz. Linkeljék valami elérhetési féreglyukat, lécci. Én se ismerem a tévét.

 3. Zaphod szerint:

  Jányok!
  A google a ti barátotok, szóval ezt találtam elsőre: http://tinyurl.hu/uTNZ/
  Vaagy…. http://tinyurl.hu/1DOf/

  Aztán bittos van még számtalan hely, de nekem most össze-vissza meg kell terveznem a napom, hogy hajnalban megint ágyba kerülhessek, szóval jó kutatást. 😉

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com