Lehet, hogy… félve mondom ki…. De lehet, hogy tanúi vagyunk valami nagy dolognak? A nagy dolgok résztvevői, illetve a nagy dolgok korában élők nem sokszor veszik észre, hogy nagy dolgok tanúi, vagy résztvevői, hacsak nem mennek tankok az utcákon, és nem üti a falakat golyó, hiszen a nagy dolgok nagy része az idők távlatából válik meghatározóvá, töri könyvbe illővé, nem?

És most megjelentek az utcákon azok, kiket nem akadályoz a tél, kik nem bújnak az ünnepek védőszárnyai alá, kiknek céljuk van, elgondolásuk, véleményük és ezeket ki merik mondani, kik Nagy Dávidok, Ábrahám Máték, Tóth Fruzsina Márták, és ők ott vannak mindenhol, és ugyan onnan indult minden, mint 56 éve, és országos, és talán van rá némi esély, hogy nem Tiszavirág életű.

Erről jut eszembe, hogy mindenképp el kell mennem jövőre Tiszavirágot fotózni, mert annak lennie kell a gyűjteményben, ha az embert ebben a zországban lakozik, egy fényképezőgéppel.

Az a baj az Orbán uralkodó családdal, hogy nem esett le nekik, a gyermekei felnőtté váltak, és már okosabbak, logikusabban gondolkoznak, érettebbek erre a világra, mint azok, kik az apuci, anyuci szerepében tetszelegnek. Itten van az új generáció. Az apukád okosabb volt, mint a nagypapád, te okosabb vagy az apukádnál, és a fiad / lányod okosabb nálad (mit nem szabad összekeverni a bölcsességgel, ugyebár). Míg a nagy vezír eddig a nála idősebbeknek, vagy vele egykorúaknak osztotta az észt, addig nem volt baj, mert egyenrangú volt a dolog, de ez felborult. Mint ahogy annak rendje és módja vagyon. És ez biza baj, mert itten, ebben a generációban nincsenek berögzült politikai irányvonalak. Itten logika van. Itten a 2+2 az négy, és nem annyi, amennyinek látszatni akarjuk, vagy ahogy megközelítjük a témát, vagy ahonnan fúj a szél. Most még tiszta a cucc. Talán olyan, mint amilyen mondjuk a fidesz volt 22 éve.

Azt mondtam (már jó rég), hogy itten a változáshoz egy új generáció kell. 22 éve szopunk a mókuskerékben, és nem tudunk belőle kitörni, az egyik hülyét választjuk a másik hülye helyett, és ez csak a romlásba dönt (tulajdonképp kurva okos vagyok, csak tudd). Viszont remélem tévedtem, mert azt is mondtam, hogy nem igazán hiszem, hogy az új generáció az én életemben még megszüli önmagát.

És ez gáz. Több okból is. Egyrészt, mert nem esett le, hogy a rendszerváltók fiai, lányai mostanában fognak beérni. Másrészt csak ugatok és nem vagyok ott. Nem azért, mert a sarokban kuporodva a sötétből merek csak pofázni, hanem mert ez már nem az én időm. Ha kell, akkor szóljatok, és ott vagyok, de magamtól nem megyek ki, mert bár rohadtul egyetértek veletek, de az én korosztályom a maga mindennapos feladataival már nem csak a saját (!!!) túlélésért küzd a mindennapokban, mi azt jelenti, hogy csak akkor válhatna forradalmárrá, ha végleg összeomlana körülötte minden, nem csak ennek az árnya lebegne a feje felett.

Mindegy is. Tavasszal kíváncsi leszek rátok, ott leszek köztetek és megnézlek magamnak titeket.

2 Responses to Korszakváltás?

  1. Sir Artemon szerint:

    Nalunk mar nincs viz. Csak szolok.

  2. Sir Artemon szerint:

    Boldogat, békéset, meghittet, és egy csomag Bilagitot! Pusszantás Londontól x-re. :*

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com