Asszongya a zokosság, hogy Waiheke (Te Motu-arai-roa) az utóbbi években benne van a bolygó legjobb öt szigete között. Így végigolvasva igen, szeretnék én is olyan pali lenni, aki benne van ebben a döntőbizottságban.

Héé, főnök, most akkor itt van január harmadika, elmentem megnézni hogy állnak a föld nevű sárgolyón a szigetek. Majd küldöm a listát!

Szóval, a föld 5 legjobb szigete közül az egyik Waiheke, minek van kérlek két hetilapja, saját rádióállomása, három iskolája, több mint egy évtizede cirkuszol, hogy le tudjon szakadni Auckland önkormányzatától, van még nekije sajt reptere, jobb a komp közlekedés, mint a BKV Budapesten (komoly, négyszer jártam meg, és mind a négyszer különböző, jobbnál-jobb cuccok repítettek (!!!) át azon a 20 km-en), tele van művészlelkekkel, meg kurvagazdakokkal, ottan van a Stony Batter, mi a 2.VH-ban azért épült, hogy elűzzék a fránya japcsikat, kiknek eszük ágában sem volt odamenni, így ágyúzni max. csak akkor ágyúzhattak a szigeten, ha épp valamelyik katona be volt rúgva, és unatkozott. Ők voltak az első zélandi közösség, kik kinyilvánították, hogy mentesnek kell lenniük a nukleáris fegyverektől (röhögj, de tényleg!), és 99-től szigorúan géntechnológia mentes övezet, tehát egy db. kétfejű birka sem található a környéken. Egyébként van 9 strandja, állítólag saját mikroklímája van, amit a mikroklíma-kutatók erősen cáfolnak, de mit tudhatnak ők erről, ugyebár, de ami biztos, rohadt kellemetlen, ha fúj a szél. Híres (krümpffgrrr….) a borászatról, miből én egy jót sem ittam, viszont azokat jó drágán, merthát korlátozott a mennyiség, ugyebár.

Mivel nincs az egész cucc 100 km2 (kisebb, mint a két legnagyobb budapesti kerület), így látható, hogy durva pörgés van arrafelé. Mondjuk ezt röpke látogatás alatt észre sem veszed.

Tagged with →  

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com