Kellene írnom róla valami igazán mélyenszántót. Meg kellene írnom, hogy Christopher Nolan korunk legnagyobb rendezője, Matthew McConaughey egy fantasztikus színésszé vált az elmúlt években (True Detective), ha esetleg valaki arra vetemedne, hogy beteszi a Gravity-t, és ezt a mozit egy zsákba – merthogy mindkettő Sci-Fi -, akkor az nem tudja, hogy hol van arccal előre, Anne Hathaway nagyon fel van nőve, Jessica Chastain, aki zseniális mindenben (pl. Zero Dark Thirty), néha nem tudod eldönteni, hogy amit látsz az dög unalom, vagy a legnagyobb mozi, mit valaha vászonra köptek, és talán ezzel válik igazán jó filmmé. Ha az emberiség jövőjét kell megmutatni, és abban az egyének gyengeségeit, mindezt majd’ három órában, akkor ha ennél jobbat bárki csinált valaha, hát ide vele, de gyorsan! Írnom kéne még a 4K-ról, mi nem egy politikai összeröffenés, hanem a vásznon lévő kép felbontása, meg arról, hogy ha filmre veszed (Interstellar: IMAX MSM 9802, Panavision Panaflex Millennium XL2), szemben a digitálissal (After Earth: Canon EOS C500, Sony CineAlta F65), akkor filmes csúfosan elbukott a versenyben. Vagy a digitalizálás bukott meg, vagy pont az próbálta rendbe hozni, de ha 110m2-es vászon elé beülsz egy 4K-s filmre, akkor ott az élességállítási hibák rendesen megnégyszereződnek, szóval tök mindegy, hogy melyik formátumot nézed meg, valószínűleg az alacsonyabb felbontással vetített mozi is ugyan ezt a minőséget adja, nem kell a 4K-s jegyért sorba állni.

Szóval, minderről írnék, de tegnap este óta gyakorlatilag szétbasz az ideg, ennek következtében még a heti rohadt tippeket sem adtam le az F1 tippjátékra, ami azért is kurva jó, mert bár megnyerni nem tudtam volna – az évben elkövetett figyelmetlenségek miatt -, de volt matekos esélyem beesni az első öt közé, ami most úgy elúszott, mint a picsa. Vasárnap nemcsak a 10-ből esek ki, de talán a húszból is.

Noh, a lényeg az, hogy ha stílusod a Sci-Fi műfaj, akkor szépen ballagj be a moziba, FIZESD KI a jegyet, mert az ilyen filmekre igenis oda kell adnod a pénzed, hogy legyen még több ilyen. Sok-sok ilyen!

2 Responses to Interstellar – Zap szemmel….

  1. szerint:

    Ezt megnézem, a Haragot meg ne nézd meg. 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com