Hajnali három magasságában két dologra ébredtem. Az egyik az, hogy ruhában aludtam. A másik pedig az, hogy egyedül. A ruha mondjuk nem zavart… azt már meg sem akartam említeni, hogy hajnali három volt, mikor a normális emberek még alszanak, mert lassan ez természetessé válik az életemben.

Ugorjunk!

Szóval, a Discovery-t hívtam segítségül a csend leküzdésére, mivel ha mást felhívok, akkor (Zaap, fejezd már be!)…

És ott egyszercsak megjelent a nagy ötlet szemeim előtt. A héten egy párszor belefutottam abba a hírbe, hogy Debrecenben lefüleltek gonosz graffitist, és küzdenek mind ellen, mivel hatalmas kárt okoznak, és jönnek a térfigyelő rendszerek milliókért, majd az oktatás részévé teszik, hogy falra rajzolni BŰNCSELEKMÉNY!

Én nem tudom megmondani, hogy milyen reakciót váltana ki belőlem, ha valaki összefirkálná a házfalam. Lehet, leszarnám, vagy kurvaaanyáznék, esetleg megkeresném, hogy azt a sárgát jó lenne átjavítaná kékre, mert így most nem tetszik. A “Szeretlek Erzsi!” miatt biztos kurvaaanyáznék. A “Szeretlek D…” miatt röhögnék. Mennyire tuggya….

Szóval nem tudom a reakcióm.

DE!

Képzeld el, hogy van egy pali, kinek neve Paul Curtis “Moose” ki kitalált egy rohadt nagy okosságot, és ehhez csatlakoztak többen is a világban. Dobjuk a festéket, vegyük elő a kefét, takarítószereket, és tisztítsunk festményeket a koszos, undorító falakra.

Mekkora rohadt nagy dilemma a lakóknak, városuraknak, törvényhozóknak. Hisz ezek a srácok nem rondítanak festékekkel. Ők csak lekaparják a koszt. Jah, hogy nem mindenhonnan? Elfáradtak… csak ennyire bírta erejükből. Hogy teszed bűncselekménnyé a tisztítást? Sehogy. Inkább ráveszet a kornyék uralkodóit, hogy folytassák a munkád.

Mint ahogy egy brazil srác ezt el is érte São Paulo-ban. Bedzsalt a mocskos alagutakba, és takarított oda festményeket, szövegeket. Erre a város vezetői fogták, és azt csinálták, mire megválasztották őket. Kitakarítottak teljesen. Méghozzá az összes alagutat a városban. Van még a világon olyan művészet, mi eléri, hogy a környezetünk tiszta legyen? Ha van, akkor írd meg, mert én nem tudok róla….

http://www.reversegraffitiproject.com/

Facebook Twitter Tumblr
Tagged with →  

3 Responses to Graffiti

 1. aB szerint:

  dehát ez kurvajóó, köszi, nem is hallottam még róla!

 2. valley szerint:

  Csatlakozom az előttem szólóhoz!
  Nem lehetne ezt főoldalra tetetni?

 3. valley szerint:

  (Megtaláltam, bocsi! :o) )

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com