A fodrászom egy picsa!

Ez nem holmi vélemény, ez tény!

Néha megértem, hogy aki emberekkel foglalkozik, az nem mindig vigyoroghat ki a fejéből. Biztos van számtalan oka ennek. Vállság van, jönnek a választások, megromlott a tej a hűtőben, a férje nem dugta meg két hete, a gyerek félretolta a levest, a szomszéd új autót vett, stb…

De basszus! Az valami pokoli, hogy ha bemegyek oda bármikor, akkor a csaj arcáról süt az undor, a világfájdalom. Sőt! Nem csak róla, hanem mindegyikről, ki ott dolgozik. Mintha valami kibaszott szívességet tenne nekem, amiért ott van, és foglalkozik azzal, hogy kilássak a hajam mögül. Mintha minden este emberáldozatot kéne hoznia, hogy a szakmáját gyakorolhassa, és már hányingere van a vértől.

Férfi fodrászat, hol csak nők dolgoznak. Mikor változott át a világ? Mikor tűntek el az igazi borbélyok? Mikor váltotta fel az asztalon a sportújságot a kiskegyed, vagy miafaszom? Mikortól kellett az üzlet, a nők, az autók, sport, lóverseny, fogadások, meg minttudomén milyen pasis témák helyett azt hallgatni, hogy milyen függönyt vettek, hol lehet a piacon olcsón krumplit venni, milyen blúzokat hozott be az üzletbe a cigányasszony? Megőrülök tőlük!

Azt nem is fejtem ki bőséggel, hogy mióta nem kell kiírni az árakat egy fodrászatba? Ugyanis eléggé rapszodikus az árazás. 1500-2500 Ft között változik a számla sáp. Lehet, számlát nem is tudnának adni. Biztos az sem kötelező…

De leszarom, mert örülök, ha kimenekülhetek onnan, és legalább két hónapig vissza sem nézek.

Az “i”-re a pontot az tette fel, mikor beültem a székbe, és a picsa folyamatosan azzal beszólással kezdte a munkát, hogy üljek feljebb. Úgy 180 magas lehetek. Hova a faszomba üljek feljebb? Hozzak magammal egy sámlit a picsám alá? Csak a lustaságom tart még ott, mi megakadályozza, hogy feltúrjam a várost egy FÉRFI fodrász után. Ahova bemegyek, és tudom, ott pasik vannak. Pasis poénok sülnek el, ahol pasiknak való újságok vannak, ahol nem érzem magam kényelmetlenül.

Már megfogadtam, és minden egyes ilyen alkalommal megfogadom, hogy ha egyszer nekem lesz pénzem, mi befektetésre várna, akkor az első dolgom, hogy nyitok egy borbély üzletet, hova nők még takarítani sem tehetnék be a lábukat. Max. csak playboy újságokban lehetne őket felfedezni, az asztalon.

No és mivel ez egy blog, mit már egyre többen olvasnak, akkor feldobom itt a labdát! Ha valaki tud Pesten egy igazi borbély üzletet (az sem érdekel, ha a 80éves Palibá dolgozik benne, és minden alkalommal a plasztikai sebészeten végzem a napom, mert köszvényes kezeivel folyamatosan levágja a fülem), akkor az nyesse ide kommentben, és én mondjuk hálás leszek.

Facebook Twitter Tumblr

11 Responses to Ez az utálom a fodrászom című poszt

 1. ancsi szerint:

  öööö…nem borbélyüzlet, de pasi a fodrászom és mindig vidám és vicces. Lehet ez annak köszönhető, hogy mindig be van szívva? :)) De még úgy is kurva jól dolgozik!

 2. Zaphod szerint:

  És fogadjunk, még meleg is… ;))

 3. Krisz szerint:

  Van aza zsidró, meg hajas… azok férfifodrászok, ők biztos bevállalnak. Sőt amennyit kérnek a hajvágásért, arról beszélnek (vagy nem beszélnek) neked, amiről csak akarod. Meg még plébojt is szereznek. Hm? 😀

 4. Zaphod szerint:

  Éééénnnnnn még véletlen sem feltételeztem azt, hogy ha ezt egy nő elolvassa, akkor meg is fogja érteni… 😉

 5. Krisz szerint:

  Nah, újra-bootoltam és okosan megkérdeztem férfi-ismerőst. Aszonta, Váci út-Fiastyúk u. kereszteződése, orrszőr-igazítást is vállalnak.
  Így már jobb? 😉

 6. ancsi szerint:

  ööö… ma megyek hozzá, megkérdezem. 🙂 ha aszongya meleg, te is hozzá fogsz járni? 🙂

 7. Zaphod szerint:

  Krisz!
  Tökéletes! Feljegyeztem! 😉

  Te Ancsi!
  Az függ egy pár dologtól…. Még teljesen kizárható, hogy ne legyek meleg… 😉

 8. Elizabetta szerint:

  Te Zapp, találtam ilyen palibácsis-borbélyosat, de a gond az, hogy Mosonmagyaróváron.

  Amúgy kurvanagy ötlet, ha lenne pénzem nyitnék pasiknak ilyen üzleteket! (A sajátomnak már lassan egy éve én vágom a haját, de előtte mindig morgott, hogy a fodrászatokban az összes tyúk beszédkényszeres idióta, ami a legrosszabb kombináció és a többi zavaró körülmény)

 9. Zaphod szerint:

  Ha nem baj, akkor nem tennék meg 400km-t egy fodrászért, jó!? Nem mintha nem érnék rá, de azért mégiscsak… 😉

 10. Elizabetta szerint:

  Gondoltam,csak viccből írtam.:) Azért megkérdezem fateromat, aki 10 éve felfedezett egy retró pasifodrászatot a Nyugatinál, valami Rudibához járt évekig, de Rudibá nyugdíjba ment 3 éve, és mivel azóta apám haja nem verdesi a lapockáját, valahol csak vágatja. 🙂

 11. Zaphod szerint:

  Hát ezaz… kihalnak a Rudibák… 🙁

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com