Reggel kilenckor tűnődtömben azon gondolkoztam (asszem nincs is olyan szó, hogy “tűnődtömben”, egyébként meg a “tűnődtömben azon gondolkoztam”, akkora bukfenc, mintha logikai bombát dobnék egy kerti budiba) úgy döntöttem, hogy öngyilkosságot követek el, és nekem minden mindegy alapon, elővettem a Bombák földjén címmel rendelkező világsikert. Jó, párszor azért eltöprengtem, való é nekem ekkora kínhalál… egy fejlövés mégiscsak humánusabb eljárás.

Ha nem nézek a mozi mögé, nem gondolkodok el a mondanivalóján, akkor ez egy jó film. Tényleg! Ha megversenyeztetem az Avatar-al mondanivaló szinten, akkor bukik, egyébként tényleg jó. De köcsög vagyok, és behányok attól, amit sugalmaz.

Eljő az önfeláldozó amerikai sereg, és becsülettel harcol az elnyomás ellen a világban. Felszabadít, hoz egy szebb jövőt, reménységet a rászorulóknak. Hősök lesznek ők, kik nevét megőrzi az utókor, a történelem.

Öklendezel, mi?

Ahamm… én is sok mindentől. Ettől mondjuk nem annyira, mert súlyosabb témák terhelnek, de remélem te legalább öklendezel.

Mondom mi a bajom!

Ross Kemp – Visszatérés Afganisztánba. Megvan? Nincs? Discovery-t lehet nézni. Ross Kempről annyit kell tudni, hogy TV-s színész, meg fél, ha lőnek a feje felé, azt jóccak. Nem is a pali a lényeges, hanem a legutóbbi története. Az Ír Királyi Ezredhez csapódik a pasas, hogy bemutassa micsoda küzdelmek árán hozzák el a földi paradicsomot oda, ahol már akkor véget ért a földi paradicsom, mikor mi még itt, a föld ebben a régiójában kb. a gyűjtögetéssel, halászattal, vadászattal voltunk elfoglalva, és barlangokban laktunk. Nahalaggyunk…

Szóval, jönnek a tálibok, és lőnek. Orvul, egy házból, meg a ház előtti kukoricásból (???), a hős Ír ezred pedig nyomul előre legyakás céljából. Nem lehet tudni, hogy hányan vannak a gazok, csak ropognak a puskák, mi feltételezi, hogy ketten, vagy akár tizennégyen is akarnak Ír vért ontani. A szakasz / csapat / raj (mittoménnemvoltamkatona) elbúvik kőfalak mögé, és onnan ropogtatja puskáit az ellen felé. Majd támogatást kérnek a tüzérségtől. Amikor már a tüzérség kilőtt mindent, aprított, gyakott, hát jön a felismerés; az ellen nem pusztult, mert még lő. Azt meg nehéz elhalálozva tenni. Köll hát a légierő! Jönnek is szépszámmal. Dobálják bombáikat a területre a csilló $-os vadászgépek. Eccercsak az Ír felszabadító, és hős osztag visszavonulót fúj, az ellen még puffogtat, majd az okos, és bátor Ross bejelenti, hogy sikeres volt az akció.

Vigyorognak, gratulálnak, eeszíínak egy cigi, azt jóccak.

Nekem sajnos nincsenek adataim arról, hogy mennyibe kerül egy vadászgép, annak feltankolása, karbantartása, a bombái, a tüzérség kiszolgálás, annak lövedékei, a szakasz / csapat / raj / osztag felszerelése, lőszerei, de hogy ott egy óra alatt elszórtak 40 millió $-t, az kurvaisten… mire? Valószínűsíthető számú tálibokra. Kik még halomba sem haltak. Osszunk már, meg szorozzunk. Hanyan vagytok Afganisztánban, hányszor esik ilyen történet naponta, meg hány évig akartok még ott lenni? És a legnagyobb kérdés mi? Na mi?

Ki a faszom pénzeli ezt az egészet??? Baszki! Ezek fél nap alatt elszórnak annyit keményvalutát, hogy abból fél Afrikát egy hétig lehetne etetni! Ha hülyék vagyunk… ha okosak, akkor segíteni a lehetőségek megteremtésében, hogy elkezdjenek talpra evickélni. Hogy ne kelljen megdögleni a gyereknek, mert nincs 5 centes gyógyszerre pénz… lehet e egy éves afgán bohóckodást milliárd dollárokban mérni, vagy a milliárd már kevés a kifejezéséhez? Felszabadítani, mi?

Mee megérné…

Tudod, az egésszel talán még bajom sem lenne, ha valami gyökér kimondaná: Sasoljatok köcsögök! Azért vagyunk itt, mert ennek a kősivatagnak, mi csipkézve van hegyekkel, és van benne három fa, és hét bokor, felmérhetetlen olaj, gáz, nemesfém, és gyémánt lelőhelyei vannak. Mi elmegyünk demokráciát teremteni, mi azt jelenti, mint mindenhol a világban. Bedzsal a kapitalista a részvényeseivel karöltve, kiaknáz mindent, mit értékké lehet tenni, bonuszból épít két iskolát (mert ő milyen jó), és éhbérért dolgoztat addig, míg ez fel nem tűnik a lakosoknak, ki majd elkezdenek fizetést követelni a munkájukért, erre a tőkés fogja magát, azt kutat új kincsek után, majd robbant egy pár háborút, és csinál újabb demokráciát.

Tessék nyomban kihalni az emberiségnek! Nincs más kiút!

Viszont, ha most görcsökben fetrengsz, mert rájöttél, megint nem lettél szembesítve valami rohadtul nemes dologgal, akkor segítek.

Vedd elő a Black Hawk Down (Ne magyaríccsuk, jó? Olyan kurvajól hangzik ez eredeti nyelven) című nagysikerűt. 2001-ben Ridley Scott bácsi leforgatta az utóbbi 40 év legnagyobb háborús filmjét, mi még igaz történeten is alapult, nem úgy, mint ez… Innentől magasra került a léc. Túl magasra…

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com