Írok már erről a google-ról, mert bassza csőröm egy ideje, egyébkén meg úgysincs munkám, amit kéne csinálnom, ahhoz meg agyam, eltökéltségem, fantáziám hiányzik.

A minap át kellett néznem gyorsan a gépeimen elrejtett fotókat. Ugyebár céleszközöket használ az ember fia, de olyan ritkán kell ilyen átfogó keresést használnom, hogy sosem volt szükség valami képrendező szoftverre. Ha meg mégis valami kellett, s nem tudtam hová dugtam, akkor ott a win full fos fájlkeresője, mi erre a célra nagy nehezen, de megfelelt.

Gondoltam egyet, és mivel nagyon sok gépre tettem fel eddig a google picasa alkalmazást, mert eccerű a felhasználóknak, mint a faék, undoromat is leküzdöttem, hát mondom egye fene, kipróbálom. Nézzük meg mit talál. Kb. fél óra alatt be is kereste majd’ az összes képet, mi a gépemen leledzett. Gyorsan át lehet őket pörgetni, bár rohadt mód nem értem azt a mappastruktúrát, mit felállít magának, azt nem néztem meg, hogy miként lehet ezt átállítani, nem is foglalkoztam többé a témával. Mindaddig, míg a gépem el nem kezdett behalni. Ez ugyebár munka közben kissé necces, mert párhuzamosan dolgozol 3-4 programban, akkor nem igazán megengedhető, hogy az egyik befagyjon, mert Murphy ott van mindenhol, ilyenkor szokik vinni mindent magával egy ilyen hiba. Igen, windóz…

Szóval, ha van egy géped, akkor az első dolog, hogy felállítasz bizonyos struktúrát. Feldarabolod logikailag a merevlemezt, tudod, hogy mennyi hely kell az op. rendszernek, beállítod, hogy ki, és hova szemeteljen, hova menjenek a különböző programok különböző bejegyzései, stb., stb. mindig azt mondtam, hogy egy XP-nek úgy elég 5GB terület, hogy soha nem kér enni, de biztonság kedvéért legyen 8, és akkor aztán soha nem kell hozzányúlni.

Ahham… csakhogy akkor még azt hittem, hogy olyan programok lesznek a gépemen, miket komoly programozók írtak. De nem, mert hülye vagyok, és felpakolok olyan szarokat, mint a picasa. Ahogy látom a mostani gyerekek számítógépes tudását, akkor nagy esélyem van arra, hogy ha bemegyek egy általános suli felsőbb osztályába, majd feldobom a srácoknak, írjanak egy olyan programot, mint ez a szar, akkor ezt ők is megteszik. Tudod mit csinál? A C meghajtó felhasználó profiljába beteszi magát (neeem, nem tudod kilőni onnan, legjobb tudomásom szerint, de cáfolj, ha nem igaz), oda begyűjti (bemásolja) az összes fotót, mi a gépeden elhelyezkedik, ebből csinál még extraként miniatűrt, hozzáfűz egy hivatkozást, és kész a képgyűjtemény. Jah, és mindezt folyamatosan, szóval ha valami grafikán dolgozol, min sok a mentés, akkor még extraként ő is fut a másolás, létrehozás, megjelenítéssel. Mit veszel ebből észre? 8mega szabad terület van az operációs rendszeredhez, amiből folyik az izzadság, mert nem tudja feldolgozni a sokkhatást. Sika…

De nem is erről akartam írni!

Visszhangzik a NET a történettől, hogy a google milyen fasza gyerek, mert fel akarja oldani a kínaiak keresési korlátozásait. Mindezt azért, mert elege lett az onnan érkező netes támadásokból, sőt, a támadások célpontjait felfedezve, beazonosítva rájött, hogy a célpontok emberi jog aktivisták mellett, főleg amcsi cégek. Ez meg tűrhetetlen, és immáron politikai síkú. Küzdeni köll a mocskos kommunisták ellen, kik hatalma így akar újra nagy, és elképesztő mértékű lenni. Majd jól ellopnak mindent, bekúsznak életünk minden pontjára, és eljő a totális ellenőrzés időszaka.

Senki nem veri a mellét, hogy az amcsik milyen rendszereket használnak a föld teljes elektronikus lehallgatása érdekében, ugye?

Valami idióta újságíró a héten azzal a címmel publikált, hogy “A Google fellázadt a Nagy Testvér ellen”

Nah, akkor most tisztázzunk valamit!

A google megdugatta magát a kínaiakkal, hogy ott irodát nyithasson, majd a kormánnyal karöltve szépen bekorlátozta a szabad véleménynyilvánítás / olvasás jogát az egész országra. Tisztán üzleti volt a cél, totál leszarta, hogy ott miként élnek az emberek. Kit nyírnak ki, kit lopnak meg, ki miként kémkedik, szóval semmi nem volt fontos. Dőlt a lé!

Majd egyszercsak a kimondhatatlan nevű Sabine Leutheusser-Schnarrenberger, ki igazságügy-miniszter a németeknél, elkezdte megkérdőjelezni a google irgalmatlan és mindenhová beférkőző terjedését, és az ezzel együtt járó adatgyűjtését, annak felhasználását. Azt nem tudni, hogy milyen nyomásra tette ezt, a lényeg, hogy sajtót kapott a kérdés.

Mert mi is van a google kezében?

Működtet egy keresőmotort. Ez tudja minden pillanatban, hogy adott felhasználó mi után érdeklődik a neten. Tudja a szokásait, ismeri érdeklődési körét.

E-mail szolgáltató. Tudja kivel, hogy hányszor, miről levelezel.

Feltérképezi utcaszinten az egész bolygót. Fényképeket készít minden négyzetcentiméterről.

Csekkolja a weblapod látogatottságát, annak mikéntjét, sőt, a személyeket is, kiket vissza is nyomozhat természetesen.

Épít saját böngészőt, tehát totál lefedi vele az egész netes pályafutásod.

Fordít, tehát nyelveket tanul.

Képnézegető programot gyárt, szóval tudja, hogy miket tárolsz a gépeden.

Betör a mobil kommunikációba, van telefonja, ismeri beszélgetéseidet, üzeneteidet.

Beolvassa a könyveket, így hát lassan könyvtárra sem lesz szükséged.

Lassan operációs rendszere is lesz, szóval kezd lefedni szinte mindent.

Hány dolgot nem soroltam még fel?

Senkitől nem akarom még csak meghallani sem, hogy az információszabadságot egy mondatban használja a google nevű céggel…

És akkor jön egy barom újságíró, és megjelentet egy olyan cikket, aminek a címe “A Google fellázadt a Nagy Testvér ellen”.

Még az a szerencse, hogy nem vagyok paranoiás, még csak nyomokban sem. Ha az lennék, már rég kidobtam volna mindent, miben áram dzsal…

Facebook Twitter Tumblr
Tagged with →  

3 Responses to Én és a Google….

 1. Krisz szerint:

  Picasa márpedig jóóó 😛
  Ha te tárolod bénán a képeidet, nem ő a hibás 😀

 2. Zaphod szerint:

  És láthatjuk, mikor egy nő olyanba dumál bele, mihez lövése sincs…. 😀

 3. Krisz szerint:

  Neeem, ez annak jó példája, amikor egy nő önkényesen kiemel egy (azaz 1) mondatot a szövegkörnyezetből és merészel csak arra reagálni 😛

  Hogy érthető legyen – erre:
  “Gyorsan át lehet őket pörgetni, bár rohadt mód nem értem azt a mappastruktúrát, mit felállít magának, azt nem néztem meg, hogy miként lehet ezt átállítani, nem is foglalkoztam többé a témával.”

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com