A SEO azt jelenti, hogy Search Engine Optimization, de ezt sem kell tudnod, mert ezzel csak a web kőművesei foglalkoznak (azért ki tudok találni mondatokat, mi?), kiknek céljuk egy oldal hírössé tétele a bolygón. Bár, az egész SEO-val vitatkoznék az egyre fejlődő keresőalgoritmusok, és intelligencia láttán, de ez szakmai, szóval hagyjuk…

Mit is vizsgálunk? A személy, ki oldalunkat látogatja, hogyan jutott oda, hova klikkel, milyen téma érdekli, azt hányszor olvassa, mennyi a friss látogató, milyen országból, területről, hányan térnek vissza, és a keresőoldalakon keresztül milyen kulcsszavakkal jutnak el az oldalunkra. Mindez fontos lehet egy weblapnak, hogy az érdeklődőket minél szélesebb körben ki tudja szolgálni. Igen, bólogass… bizony ez pénzkeresés.

De mivel a Zzzzuuuppp…. egy büdös vasat nem keres létével (és nem is fog), így a SEO sem érdekes. Az adatai max. arra jók, hogy ha diplomamunkát írunk a webkettőről, meg a cociológiailag vizsgáljuk az embert, ki fél lábbal (vagy egésszel) webfüggővé válik, akkor van egy áttekintésünk érdeklődési köréről, szokásairól. Természetesen tömérdek oldal statisztikáinak összevetésével, nem eggyel, mert…. Nincs mert! Csak!

Tehát, van adatgyűjtés, mit az ember néha megnéz, és igen vicces dolgokra lesz figyelmes. Mégpedig arra, hogy az ápolt milyen (j-vel írtam elsőre) kulcsszó alapján jutott a blog közelébe. Nézzük az előző hetet.

A kulcsszó alapján keresés azt jelenti, hogy ha a gugliba bevésed, hogy fapapucs, és az rámutat a Zzzzuuuppp….-ra, akkor nagy valószínűséggel a publicista írt a fapapucsról. Mondhatnánk, ez ilyen egyszerű. De akkor mit kezdesz az alábbi találatokkal?

– Mitől nő meg a mellem?

Noh, itt az ember elkezdi ráncolni a homlokát. Mikor írhattam én mellnövesztésről bármit is, illetve ki az az idióta picsa, aki ezt így bekeresi a yahoo-ba, vagy egy gugliba?

– motor woman

Na ne bohóckodj! Ilyet én ki nem ejtenék a számon…

– mitől függ, hogy milyen a hajad?

Ez is nő volt, nincs kétség! Vagy egy kétségbeesett kopasz pali, de miért nálam keresi a megoldást?

– 30 éves vagyok hogy szerezzek pasit

Nem vicc! Egy így, egy az egyben le van írva. Nem én írtam, hanem az érdeklődő. Te, ha erre a kérdésre az én oldalam a válasz, akkor a csaj 20év múlva ugyan ezt foga kérdezni, csak az évszámot írja át 50-re. Bbuuulllléééééééé!!! (Ha megmondod, hogy ezt milyen könyvben, és ki ordította, akkor vendégem vagy egy láda akármire. Ha megmondod, hogy ez most hogy jutott eszembe, akkor kettőre.)

– szarrágó

Az lehet, hogy én írtam ilyet, viszont megint azt a kérdést veti fel, hogy amikor a páciens odaül a gép elé, mire gondolhat, mikor a szarrágót beírja a keresőbe…

(Kiegészítés: Most ötlött fel, hogy mért rám mutat a keresés, ha valaki beírja; szarrágó??? Bármit mondhatsz rám, de tényleg bármit, de ezt…)

Nah, ennyit a heti SEO vizsgálatunkról….

Mi volt még ma?

Sikerült halál kellemetlen helyzetbe kerülnöm, és nem vágtam ki igazán frappáns mód magam a helyzetből, hhhmmm…. ami zavar.

Ha már leírtam a halált, akkor szembesülnöm kellett azzal, hogy köztünk jár, és igazán sajnálom azokat, kiket személyesen is érintett. Akkor van a legnagyobb bajban az ember, mikor válaszolnia kell egy üzenetre, miben szerepel a halál szó. Mi a francokat tudsz mondani, hogy az ne tűnjön sablon faszságnak, a fogadó fél tudja az, hogy ha nem is érezzük át fájdalmát teljesen (hogy is tehetnénk?), de számíthat ránk, hogy könnyebben tudja feldolgozni szerette elmúlását. Nehéz, és szinte csak akkor kivitelezhető feladat, ha a gyászolót, és annak érzéseit 110%-ig ismered.

Facebook Twitter Tumblr

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com