Komolyan mondom – nagyon fáradt vagyok, ez tutira összefüggéstelen lesz – ha meghallok, vagy véletlen belefutok a héten még egyszer valami dohányzásellenes faszságba, akkor nem csak magamban fogok üvölteni!

Te! Ki felháborodottan kéred ki magadnak, hogy én rágyújtok, azzal az indokkal, hogy az egészségedet veszélyeztetem, és egyébként is gusztustalan vagyok, meg büdös, hányszor mentél oda közlekedési vállalatod góréjához, a maszek fuvarozókhoz, a bánya üzemeltetőkhöz, az illegális szemétlerakókhoz, a piros lámpánál megálló dízel audikhoz, mik okádják magukból a füstöt, a kormot, a mocskot, a bűzt? Hányszor mentél oda a buszon, villamoson, metrón valakihez, kikérve magadnak azt, hogy az illető büdös? Hányszor tüntettél az ellen, hogy nem takarítják ki a csöveseket az aluljárókból, kapuajakból, kik szaglanak, de veszett mód? Hányszor, bazdmeg? Beköltözöl a nagyvárosba, családot alapítasz, csinálsz egy rakat kölyköt, és hová? A szemétbe, a mocsokba, és akkor rám vagy kiakadva, mert rágyújtok? Idióta vagy! Modern korunk szörnyszülötte! Te vetetted fel elsőként, hogy le kell hajtanom a vécédeszkát, mert egyébként bunkó vagyok, bár mindkettőnknek ugyanannyi munka azzal az eszközzel mindennap megküzdeni. Te nézed a szex és nyújorkot, meg a hasonló baromságokat, és életed részét kezdték képezni a trendi dolgok anélkül, hogy elgondolkoznál értelmükön. Birkamód mész a nyáj után bazdmeg, de agyad nincs hozzá, hogy mélységeibe láss bármit is. Mit érdekel az engem, hogy te miben / mitől döglesz meg? Szeded a kibaszott antidepresszánsokat vodkával, hülye vagy a közlekedésben, felkötöd magad az első fára, kiesel az ablakon, miközben pucolod az üveget, és még mit tudom én, hogy milyen módokon nyírod ki magad… leszarom! Szíved joga! Minthogy az enyém is, hogy miben döglök meg!

Tudod mi a következő pont (természetesen az után, hogy kiharcolod a dohányzás teljes betiltását)? A következő szakasz az lesz, hogy betiltatod a szemüvegviselést. Meg a csíkos inget. Aztán megmondod, hogy a vörös szőrzettel rendelkező emberek nem mehetnek ki az utcára, mert annál nagyobb vizuális környezetszennyezést el sem tudsz képzelni. Természetesen nem állsz meg a vallásig, hovatartozásig, bőrszínig. Nem bizony! Bizonyítékom van rá, hogy nem állsz meg, hiszen a történelem mindig megismétli önmagát. Egy betiltás csak úgy vonzza a többit maga után. Megvárom a következőt, hogy azt is megszegjem, és hogy füstölöghess magadban.

Köcsög!

3 Responses to Dohányz….

  1. gingko szerint:

    Igazat szóltál. A felénél kimentem és elszívtam a hűvös esti szellőben két szálat. Nekem is saját döntésem, ha ettől a szartól döglök meg. Pont tegnap kérdezte egy doki, hogy 70-80 évesen is bagóznék? Mondtam igen, mert az nekem jó. Mire ő: a dohányzók nem érik meg a 70-80 évet. Vállat vontam,nem akartam idegesíteni, hogy “a francse akar addig élni”.

  2. Zaphod szerint:

    Én le fogom tenni a cigit abban a pillanatban, mikor azt látom, hogy van miért. A valami az ember párja, gyermeke, jövője, akármi… kész, ennyi volt. Ez rendben van. De! Senki ne merjen lenézni, lekorlátozni, rendszabályozni azért / abban, hogy mit teszek magammal. Én sem teszem másokkal. Ez olyan, mintha holnaptól a nőknek megtiltanám a fekete színű harisnyát, arany, vagy fehér cipő párosításával, mert szerintem undorító. Bár én totál jogosnak érzem, mégis nekem ugranának páran, hogy milyen köcsög vagyok…

  3. gingko szerint:

    Ez így van, ahogy írtad a legtöbb agymosott. Most a cigizés is üldözendő. Még jó, hogy a saját kertben/lakásban nem tiltják be.(Speciel lakásunkban terhesség óta nincs dohányzás,de akkoris mindig megkapjuk, hogy köcsögök vagyunk, mert dohányzunk.)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com