Engem nem vesznek komolyan az emberek. Ne röhögj, tényleg! Szerintem ez is a bajom, az emberekkel, úgy nagyvonalakban.
Mintha én valami vicces gyerek lennék, ki sosem beszél komolyan, vagy nem szokták meg azt, hogy komolyan beszél.
Esetleg ilyen a világ. Egek, mondd, hogy ilyen a világ! Senkit nem vesznek komolyan, mert tulajdonképp minden, mi körülöttünk zajlik, az egy hatalmas nagy bohózat, és minden páros ember Stand-up komédiás, minden páratlan pedig néző. Hétvégén, mondjuk vasárnap délután négykor pedig cserélnek. Mondd, hogy így van!
De az is lehet, hogy ilyen a fejem (eskü, hogy „ly”-al írtam, hogy „fejem”). Kölyökképű, kis komolytalan szarjankó ábrázatom van, kit még magam sem vennék komolyan.
Dilemmám van. Nagy.
Lehet, fel kéne szednem negyven kilót. Majd’ 120 kilós pasiknak már a termetük is tekintélyért kiált. Nem? De!
Tényleg egyre elkeserítőbb ez az utóbbi években. Pedig nem sokat beszélek, meg próbálok nem dobálódzni a szavakkal, miknek értéket tulajdonítok, és egyébként is… még talán cérnavékony hangom sincs. Akkor meg miért nem lehet komolyan venni az én állításomat arról, hogy miként látom, mondjuk a 2+2, néha roppant rejtélyét?

Annyira, de annyira kéne aludni legalább 3napot folyamatosan…..

Tagged with →  

16 Responses to Dilemma…..

 1. Krisz szerint:

  Ha 40 kg-ot, és lehetőleg tiszta izmot felszedsz, akkor kötelező a szolárium, a kopasz fej és a zsebkutya. Biztos vállalod? 😉

 2. Sir Artemon szerint:

  Az mit árul el Rólad, hogy az aludni helyett simán azt olvastam, hogy dugni?

 3. szerint:

  Na megmondom neked. Ilyen a világ. Engem sokkal régebb óta nem vesznek komolyan, pedig legalább húsz kilóval nehezebb vagyok, mint te. Sőt komoly pedagógus fejem is van hozzá. Mondjuk nem ly-nal. Az lehet a baj?

 4. Krisz szerint:

  Hogy komoly válasz is legyen (vagy mi) 😛
  @mindenki: azt gondold végig, hogy mikor megnyilvánulsz (kommunikálsz), egyértelmű-e, hogy:
  – viccelsz
  – ábrándozol
  – (tárgyilagos) véleményt mondasz
  – álláspontodat hangoztatod
  – kérsz
  – utasítasz.

  Érdemes diktafonnal (sőt kamerával) felvenni és visszanézni, aztán véleményeztetni környezetedben lévőkkel (jójó, tudom, hogy Zap most kezdett el hangosan röhögni a monitor előtt). De tényleg sokat lehet belőle tanulni, mert kiderül, hogy van egy csomó metakommunikációd meg szóhasználatod, ami gyengíti, összemossa a hatásokat és nem a szándékod szerint jelenik meg.
  Ja, velem csináltatnak ilyet szakmai fejlesztés címén. Elég durva, de hasznos. Hm?

  • szerint:

   Nem tudom, Zap milyen ábrándos orcával utasít, én már csak a szakmaiság miatt is ugyebár próbálom rendezni a metakommunikációt.
   Egyébként meg vagy az van, hogy hosszú évek kemény munkájával elértem, hogy viccelődésnek tűnjön, amikor feladom a házi feladatot, vagy a dekódolók dekódolási képességei szűntek meg.
   Persze tévedhetek is. Mert például mindig mosolygok a kölykökre. Vagy túl sok ö betűs szót használok. (A mösöly sokkal vidámabbnak hat, mint a mosoly. Most, hogy elgépeltem, lehet, hogy meg is van a megoldás. csak ó betűs szavakat mondok ezentúl.) 😀

   • Krisz szerint:

    Kérdés, hogy utasít-e egyáltalán… mert az hogy “állításom arról, hogy miként látom, mondjuk a 2+2, néha roppant rejtélyét” lehet utasítás meg ábrándozás is. A hiba persze nem csak az adóban, hanem a fogadóban is lehet – de ettől még (a legfent leírtak alapján) a probléma fennáll 😉

    • szerint:

     Persze, hogy fennáll. És ez elég nagy baj.
     Bevallom, fogalmam sincs, hogy néz ki Zap bal arcfele. (Vagy jobb??) Lehet, hogy van neki valami vicces kecskeszakálla … Arról meg végképp gőzöm sincs, mi a jó életet csinál a munkahelyén, mert a bejegyzések alapján többnyire literszám issza otthon a kávét és amerikai focit néz hajnalig, vagy bicajozik a világnak a végén. 😉

 5. szerint:

  Még nem próbáltam. 😀 😀 😀 De nem is merem, mert ki leszek innen a végén tiltva. 😉

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com