Minek nézek bele a HVG-be? Minek? Semmi olyan dolog nincs benne, ami számomra értékelhető lenne. Erre mibe futok? Egy elempés képviselő nevébe, kinek családneve megegyezik anyám leánykorijával, és még földiek is, basszus.

Jövőre el kell indítatnom a családfakutatásom. Ezen már csikó koromban is gondolkoztam, mikor anyám épp a papok szidalmazásával volt elfoglalva, és elköpött egy történetet, miben együtt szerepelt az apai dédnagyi (vagy ük…), meg az esztergomi érsek…

Kezdem érezni, hogy magyarázatot kell találnom létezésemre…

Facebook Twitter Tumblr

12 Responses to Családfakut….

 1. Thiliell szerint:

  Az őseid erre választ adnának? Szerintem csak tovább nehezítenék a dolgodat… :U

 2. Zaphod szerint:

  Nah…. kösz Thiliell!
  Én is téged…..

  😉

 3. Thiliell szerint:

  Tudod, ez nekem kicsit olyan – mostanában többen jönnek nekem ezzel -, hogy mi voltam előző életemben, ki voltam, és vajon a mostani életemben élők – akiktől persze legszívesebben szabadulnának -, milyen szerepet játszottak, és én mivel tartozom nekik. És akkor mennek asztrológushoz, meg numerológushoz, és reinkarnációs hipnózist szeretnének, meg olvasgatnak mindenféle ilyesmit, mialatt semmi másról nem szól ez, mint egyfajta unaloműzésről, vagy a probléma hárításáról egy-egy spirituálisnak beállítható egotrip kapcsán. Ezekből a tapasztalatokból azonban nem jönnek jobb válaszok a miértekre. és sokszor nem is az a kérdés, hogy miért, vagy hogy kell-e, vagy mi kellene más, hanem arra kéne válasz, hogy hogyan lehetne jól. S ezek a hogyanok tartalmazzák a “jól” állapotokat is, ill. azt a felismerést, hogy tök mindegy a kit, mit, kivel mivel, mert úgyis újrateremtődik a probléma. Az esetedben generációról generációra is újratermelődő problémákra, viszonyokra találhatsz rá, de közelebb nem kerülsz a jól-hoz.
  S amikor valaki végre önmaga felé és az érzsei, szükségletei, félelmei felé tud fordulni, és elkezdi keresni a megoldásokat – és hagyja a diagnosztikát/ok-okozatiságot/karmát/transzgenerációs hatások/stb végre – akkor esélyt kap arra, hogy tényleg változzon és változtasson.
  De addig a pontig minden okoskodás, hárítás, egotripezés és a többi, amely vagy elodázza, vagy bemélyíti a problémát.
  S erre a magam esetéből is jó rálátásom van, tehát összetett tapasztalatok alapján mondom most ezt. 😀

 4. Zaphod szerint:

  Jajjjj, neeem!
  100%-ban határolódom el minden olyan baromságtól, mint az asztro-, nume-, meg mindenféle lógia! 😉 Uhhh… a hátamon álla a szőr, ha ezekről hallok.

  Én most kifejezetten a családfakutatásról (mert ez ugyebár tényszerű dolog) beszélek, mert én semmit a világon nem tudok a családomról, csak holmi (talán) légből kapott mondákat, mik izgalmasan hangzanak, de mint annyi minden monda, lehet, nyomokban sem tartalmazza a valót.

  Szóval, semmiképp nem gondoltam arra, hogy ezzel majd én, meg aztán akkor, és különben meg mennyi minden változna, ha…

 5. Thiliell szerint:

  Jah, értelek. 🙂

 6. répa szerint:

  Nagy fába vágod a fejszédet, ha erre adod a fejedet. Nagyon sok utána mászkálás levéltárakba, templomokba stb….stb…
  Én próbálkoztam vele 5 évig, találtam is kapcsolatot mindenféle történelmi arcokkal, méghozzá egyeneságit, de 1830 -nál feladtam a harcot. :))))
  És addig eljutni is 5 év volt, szal jól gondold meg. 🙂

 7. Thiliell szerint:

  Vannak erre specializált emberek. Őket meg lehet bízni ilyesmire, és megteszik helyetted. Azt hiszem, árban sem túl vészes a dolog.

 8. Zaphod szerint:

  Délután utánanéztem nagy vonalakban a történetnek, és ez egyedül baromira nem menne. Ismerni kell az akkor rendszereket, hol fedezhetőek fel az anyakönyvik, az apróbb források, köll tudni a latint, bebújni a levéltárakba, stb. Szóval ezt rábízom arra, kinek ez szakmája. Árakat senki nem írt (mert nem is lehet), de gondolom nem olcsó mulatság, hisz nem kétnapi kutatómunkáról, meg egy útról van szó, valahová vidékre…

 9. Thiliell szerint:

  Zugolvasó megcsináltatta a sajátját, nem tudom, mekkora részben, majd rákérdezek nála, hogy neki mennyibe került.

 10. Zaphod szerint:

  Az a baj, hogy én nem szimpla családfakutatást szeretnék, hanem un. populáció kutatást, ami gáz több szempontból is, de majd meglássuk, ha felveszem a kapcsolatot valami szakértővel.

 11. répa szerint:

  Igaza van Thiliell -nek abban hogy nem egy drága mulatság, de csak addig amíg országhatáron túl nem nyúlik a kutatás. Onnantól kezdve természetesen a megbízottad utazási, szállás költségét is Te állod.
  Érdemes a radixforumot böngészni, az összes magyarországon nyilvántartott vezetéknév fent van rajta. A nevek alatt fórumok vannak, ahol önkéntes vagy hivatásos kutatók beszélgetnek az aktuális vezetéknévről illetve az azt érintő kapcsolatokról.
  http://www.radixforum.com/

 12. Zaphod szerint:

  Köszi, majd átnézem! 😉

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com