Valamikor, talán úgy 10 éve a hvg-ben olvastam egy cikket a sárgolyónkon lévő pénzmozgásokról, miben az író “Mi lenne, ha…” kérdéseket tett fel, majd erre próbált lehetséges forgatókönyvet gyártani.

Piszok fikció volt, de mégis elgondolkodtató.

Felvetette azt a lehetőséget, hogy egyszer csak japán felét elsöpri egy földrengés. Ez ugyebár bármely nap bekövetkezhet, bármely földrészen, de azért volt a célpont a kis sárga szamurájok földje, mert jelentős pénzei vannak jelentős országokban, főleg Amerikában. Mutatott pár példát, hatalmas összegekkel dobálódzott, és arra a következtetésre jutatta az olvasót, hogy ha ezek ott, a felkelő nap országában, egy nap arra kelnek a felkelő nappal egyetemben, hogy a városaik fele úgy néz ki, mintha az amcsik megint megszórták volna őket atommal, akkor az újjáépítéshez nekik pénz kell. És az nem 10-20 yen. És azt ki kell vonni azokról a területekről, ahol épp mások, másra használják. Mondjuk Amerikából. Erre viccesen felvetette, hogy az élet mekkora játékos. Ugyebár volt egy világháborúnk, ahol a jappcsik bekóstolták a jenkiket. Ezek beszórtak oda egy pár bombát, mire a kis sárgák eldobták a kardot. Majd ugyanezek a jenkik odamentek, és segítettek elindítani az újjáépítést. Alig múlik el negyven év, és totál megfordul a helyzet. Már nem a Hirohito leszármazottai támaszkodnak a nagy büdös demokrácia alapkövére. Nem, nem… Ha a kis sárga úgy dönt, hogy kivonja a zsetont, akkor Obama (akkor volt talán Bill Clinton) bizony kezeibe temeti arcát az ovális irodában, és elkezd bőgni. Majd őt követi a világ, mert a pár évvel ezelőtti válság egy hétvégi piknik ahhoz képest, ha az amcsik lekönyökölnek teljesen, pénz hiányában.

Ez egy tuti fikció. Beleteszünk pár számítógépet, néhány implantátumot, és mindjárt van egy Cyberpunk regényünk (Kántáld: William Gibson… William Gibson… William Gibson).

Node. Reggel óta zörög nálam a CNN. Lájvban… Méghozzá annyira lájvban, hogy ekkora felhajtás legutóbb 9.11 magasságában volt.

Míg mi kapunk egy-két, párszavas cikket a sztoriról, elhangzanak a poénok, hogy legalább nem kell a rizst megsózni a sárgáknak egy ideig, mert elintézte helyettük most az óceán, addig nagyon úgy néz ki, hogy a nagy vízen túl mintha pánik hangulat lenne.

Nah, félre a fikciókkal.

Kávét!

3 Responses to Brééking nyúúzzz…

  1. Sir Artemon szerint:

    Ha a japcsikat legyakják a természeti erők, oda a világ pornógyártásának legbetegebb és legperverzebb része. Naná, hogy pánikolnak az amcsik…:U

  2. Zaphod szerint:

    [Sir Artemon]: Azért néha (bár félve) belenéznék a fejedbe. Ha megrugdostak volna, akkor sem jut eszembe a pornógyártásuk… 🙂

  3. Sir Artemon szerint:

    [Zaphod]: Szerencséd, hogy nincsenek olyan barátaid, akik imádnak Téged sokkolni, és a “te mit gondolsz” erről kérdésekkel zaklatni, amikor beteg dolgokról van szó… :U

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com