Avagy, hogy járassuk le az egyik legnagyobb filmes alkotást, kanadai módra. Én a StarGate akkora kockája vagyok, hogy épp nincs egy műanyag csillagkapu a szobámban, szóval Kanadának, ahonnan roppant sok minden érkezett ehhez a sorozathoz, nagy meghajlás, és tisztelet!

Erre csinálnak egy alig nulla költségvetésből készülő Ben Hur adaptációt mini sorozatként, két részben, abban az évben, mikor pl. volt nekünk egy Spartacus, vagy múlt években egy Róma. Én hülye meg rávetem magam, mert van rajongás rendesen az akkori időszakért. Jó, azért is, mert Kristin Kreuk is játszik benne, de ez most nem érdekes…

Megmondom én neked, hogy mit tudhatunk meg a Ben Hur ezen évtizedbeli értelmezéséből.

2000 évvel ezelőtt, ha gályarab voltál, kinek más dolga nem volt, minthogy egy 60-80kg-os evezőt húzzon a nap 18órájában egy hajófenékben, akkor egész jó dolgod lehetett, mert a személyes higiéniádra is juthatott annyi idő, hogy lefürödj, és megborotválkozz. Egyébként meg nem is olyan nehéz meló az.

Jeruzsálem egy hupli tetejére épült, kőfallal elhatárolt kis falu volt, miben találhattunk legalább 4utcát, egy palotát, meg a Hur házat, előtte meg volt egy rakás koldus, kik egyébként pestisben szenvedtek.

Kanadában másként értelmezik a görög szépséget, mint Európában, merthogy egy római szenátor kurváját Lucía Jiménez játszotta, ki pont annyira görög, mint én spanyol. Bazdmeg! Van ebben az országban egy 56 éves Papadimitriu Athina, kit simán kölcsönadhattunk volna a forgatásra, és még jobban is nézett volna ki, mint ez a picsa (arról már nem is szólva, hogy mennyivel jobban adta volna a karaktert)… SŐT! A StarGate-ben a kanadaiak forgattak egy Claudia Black-el, ki mondjuk ausztrál, de le sem moshatja magáról, hogy valakije olyan görög volt, hogy talán még a demokráciát is ő találta fel.

Nem mernek a valláshoz hozzányúlni, csak érintőlegesen, van sok üres frázis puffogtatás, és Jézus egyébként a halála utáni is gyógyított leprát (fénnyel…).

Na jó! Ennyi… ha valaki itthon megveszi, szinkront dob rá, akkor elmebeteg, nem is beszélve arról, ki megnézi.

Deviszont!

Senki ne mondja nekem, hogy Marc Warren nem Malcolm McDowell fia! Megy a duma, hogy csak hasonlítanak… Persze. Minő véletlen az egyezés.

Most gondolj bele. 43-ban született McDowell, 67-ben, Warren készítésekor 23 éves volt. Akkor próbált bekerülni a Poor Cow című moziba, de nem gondolták úgy, hogy a nézők is lássák. Karrier azért beindult, és elég vad lehetett, mert 4 évre rá megjelent a Mechanikus Narancs. Kubrick valamiért megtalálta a szerepre McDowellt. Biztos nem azért, mert a srác olyan jófiú hírében állt. Alex szerepét nem játszhatta el akárki. Ahhoz pont eléggé őrültnek kellett lenni, ki tudja milyen végigkefélni, inni, szívni, bulizni, botrányolni az egész világot.

Szóval, ez a pali egyik kefélésének következménye Warren, ez tutiszáz! Jah, és még földiek is! Yorkshire és Northamptonshire nincs olyan messze egymástól…

Éljenek az összeesküvés elméletek!

Facebook Twitter Tumblr

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com