Megjelenik a zokos, a Win8 új grafikus felületével, mi használhatóságának legjobb bemutatója EZ A videóanyag.

Állítólag a londoni fogadóirodákban bármire lehet fogadni. Ha tehetném, akkor nagy pénzt tennék rá, hogy akkorát bukik a cucc, mint a winME, és a Vista. És bele is illik az M$ cumiszériájába, ha azt nézem, hogy a win95 óta minden második op. rendszere bukásként végződött.

–          Win 95 (ok)
–          Win 98 (fall)
–          Win 98se (ok)
–          Win ME (fall)
–          Win XP (ok)
–          Win Vista (fall)
–          Win 7 (ok)
–          Win 8 (???fall???)

Majd mondanám – ha erről akarnék mondani valamit -, hogy „pár tucat” Office felhasználót már simán az őrületbe kergetett 2007-től, a kezelői felület „egyszerűsítése” címszóval, és most jön az új verzió, mibe bele sem néztem, mert annyira azért nem vagyok mazochista.

Nem elképzelhetetlen, hogy agyrákom van, de tegnap pl. mire feloldottam egy excel általi füzetvédelmet – úgy, hogy nem először csinálom – lett megint egy pár ősz szőrszállal több a pofámon.

Őszül a pofám, basszus. Mondtam már?

Naszóval, a nap híre (nekem), hogy az ostoba M$ fogta magát, és a Bing-et szembeállította a világ másik szörnyszülöttével, a Google keresőprogramjával. Ez már így elsőre is viccesnek tűnik, ha utána olvasol, hogy miből dolgozik az egyik, és nagyjából (!!!) hogyan keresveoptimalizál a másik, de hát ilyen világban élünk.

Itten van e:

Nem az a baj, hogy valaki létrehoz (köhhöömm…cciiii…bbbbrrrrr…hhhőőőő….) egy webes keresőt. Ez jó! Tessenek legyakni a Google uralmát, és tessenek felhomályosítani az embereket arról, hogy talán nem mindig tiszta a háttérben működő keresési algoritmus, mibe ki tudja kicsoda, és hogyan lobbizza be érdekeit… Kell, muszáj a konkurencia.

De ha már szembeállítom a termé.. (köhhöömm…cciiii…bbbbrrrrr…hhhőőőő….)…kemet egy nagyágyúval, akkor bizonyítsak már, basszus. Erre mivan? Mondjuk én, mint hű Opera felhasználó, le akarom tesztelni a cuccot, mire 12 másodpercnyi homokórázás után bebasz egy hófehér, információk nélküli, ErrorMsg.aspx lapra. Nem baj! A google emiatt már állt pellengérre, talán majd az M$ is rájön egyszer, hogy a felhasználó a lényeg, és nem a redmondi döntéshozók. M$ böngészőjén megy a cucc, hát lássuk.

Most akkor gondoljunk bele abba, hogy egy ilyet ki tesztelhet? Egy bizonyos korosztály fölött / alatt rá sem néznek. Egyrészt vannak olyanok, kik túl, vagy lassan túl járnak a középkoron, kiknek fiatalságát elkerülte a számítógép, örülnek a gyorsan hozzáférhető információkhoz, kurvára elhanyagolható számú egyént érdekel közülük a webes keresők háborúja, vagy a webes keresés módszertana. És egy így van jól.

Aztán van egy bizonyos korosztály alatti rész, ki/mi a közösségi hálókkal együtt született bele a számítógépekbe. Őket meg plánenem érdekli a cucc, hisz a megosztási balhék (facebook, goole+ /hihiii…,/, twitter, instagram, tlickr, tumblr, whosay, + millió más szar) viszik a webes idejük 80-90%-át, mobilkészülékeik is erre vannak optimalizálva. Hetente kb. egyszer fogja használni a kölyök a webes keresést, mikor hírré válik a közösségi hálókon a „sztrapacska”, és már kurvára idegesíti, így utánanéz, tulajdonképp mi is az.

Aztán van az a köztes rész, ki a számítógép ébredésével, vagy annak elején kapcsolódott ehhez az őrülethez, és abból is egy szűk réteg, kik valamilyen szinten foglalkozik a web, és a körülötte folyó őrülettel, hírekkel, technológiával, webes alkalmazásokkal, azok kihasználásának határaival.

100, nem számtech. analfabétából, talán 13. És mit csinál ez a maroknyi ember, ki elolvassa azt, hogy reménytelen ütközetbe bocsátkozik már megint az M$? Tesztel. Mit? Első körben a saját munkáját.

Ekkor Zap beírja a tesztoldalra egy pár nappal ezelőtti posztjának mondatfoszlányát, mi úgy szól:  „pixelek között átlapolás jön létre” Semmi értelme nincs a harcnak. A google elsőként hozza a zzzzuuppp –ot, a kihívó pedig elkezd hadoválni az automata hegesztőgépekről.

Mi történik? Születik egy poszt a weben, véleményezve az M$ hülyeségét, mi átdzsal különböző közösségi cuccokra, talán születik egy pár lájk, beépül a keresőkbe, és ott marad addig, míg a zzzzuuuppp él, + valahány év. Ha pedig sok-sok Zap él a világon, főleg olyan környezetben, ahol a blogok jelentősek, olvasottak tehát nem mo.), akkor a Bing még jobban maga alá zuhan, csodás kampányának köszönhetően.

Kell ez? – Kérdezem én bután…

Tagged with →  

One Response to Az M$ megint maga alatt ássa a gödröt, eskü…

  1. Krisz szerint:

    Kicsit off, de péntek délutánhoz passzol:
    A keresőknél sokkal jobb, hogy létezik az idők homályában létrehozott “Wayback Machine”, ami letárolja a netet, azóta a szolid archive.org névre váltva 😉
    És ilyeneket is eltárol, mint: http://web.archive.org/web/20100730003713/http://zzzzuuuppp.freeblog.hu/

    Hehehehe 😀

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com