(avagy, mi történik, ha Zap fikcionál….)

2037-et írunk. A több millió ember támogatását élvező zöldpártok végre elérték az utolsó atomerőmű bezárását is. Az utóbbi 30 évben erre a roppant fontos témára koncentrálták erejük, mi végül sikertörténetté vált. Ünnepel a világ. Megszabadultunk a gonosztól.

2038. Az utolsó szilás cetet egy japán bálnavadászhajó legénysége ölte meg, október 23-án. Szomorú képeket láthatunk az egyetlen, megmaradt aktivista csoportról. Ömlik a könny a szemükből, ahogy végignézik az élettelen, többtonnás test felhúzását a bálnavadász hajóra.

2045. Lázongások törtek ki a tenger-, és óceánparti városokban. Halászok milliói vesztették el munkájukat, az emberek éheznek. A kormányok már lassan egy évtizede próbálnak megoldást találni az elszaporodott planktonok kiirtására, az óceánok lehűtésére, oxigénnel való feltöltésére, egyenlőre sikertelenül. Káosz kezd eluralkodni a bolygón.

2050. A földi éghajlatot szuperviharok jellemzik immáron. 300km/órás hurrikánok söpörnek át a földrészeken, a golfáramlatot már csak a történelemkönyvekben tanítják. A meteorológusok már 5perces előrejelzésre sem képesek.

2085. Élő közvetítés az utolsó jéghegy eltűnéséről a déli-sarkon. Minden város, ország, és sziget kitelepítésre került, mi a 70 évvel ezelőtti tengervízszinttől 20 méterrel alacsonyabban volt. A föld népessége 4 milliárdra csökkent, köszönhetően a bolygónk éghajlati katasztrófájának, az éhezésnek, és az ezen okok miatt kialakult háborúknak.

2113. A bolygónkon lévő széndioxid mennyiséggel már nem bírnak el a megmarad nővények, miket az ember még nem használt el építő, vagy fűtőanyagként. Mindezt megsokszorozza az a mennyiség, mi a jéghegyek, és a fagyott északi övezetek talajából felszabadult. A tudósok különböző berendezéseket építenek, a széndioxid, óceánba való elnyeletése érdekében, de eddig nem koronázta siker próbálkozásaikat. A föld rohamos tempóban melegszik, a tengerszint felett 800 méterrel már ellehetetlenült az élet, a lecsökkent oxigéntartalom miatt.

2165. A bolygónkon folyamatosan változó, óceáni szuperáramlatok folyamatos lemez tektonikai változásokat hoznak létre. Naponta 12 vulkánkitörést regisztrálnak a még megmaradt műszerek, és ezek száma növekszik. Egyre kevesebb fény jut le a földre a vulkáni hamu következtében. A megmaradt növények pusztulnak, a hőmérséklet csökken. Az emberiség népessége egymilliárd alá csökkent.

2214. Mindent jég borít. A megmaradt, 300millió ember energiahiánya elkeserítő. Első körben a szélerőműveket tették tönkre a viharok, majd következtek a vízerőművek a folyamatos földrengésekben. A napelemek hatástalanok, hiszen nem jut be a fény. A tudósok most a pár megmaradt, muzeális atomerőművet próbálják életre kelteni, eddig nem sok sikerrel. Hatalmas vízmennyiséget kellene juttatni az erőművek hűtésére, viszont ehhez mélyfúrásokat kell alkalmazni, mivel a földfelszínen nincs már folyóvíz.

2321. A föld népessége 15 ezer ember. Egyikük – nevezzük Bélának -, egy atombunker eldugott szobájában talál egy érdekes, ezüstszínű dobozt. Valami média lejátszó van ráírva. Kinyitja, és egy monitorral találja szembe magát. Két cimborájával, egy hét alatt megoldják az eszköz energiaellátását, és egyszercsak megjelenik egy elmosódott kép, minek jobb felső sarkában, a hírek felirat díszeleg.

Egy hajót látnak, minek korlátján egy tucat ember támaszkodik, szemükből patakokban ömlik a könny, miközben azt nézik, hogy egy másik hajó, egy élettelen vízi lényt húz fel a fedélzetére.

Facebook Twitter Tumblr

12 Responses to Zőőődség….

 1. szerint:

  Remélem, a bálnákhoz repülsz. 😉

 2. Zaphod szerint:

  Nem Zé, nem. 😉
  De majd annak is eljő az ideje. 😉

 3. répa szerint:

  2037?
  Itt és most garantálom neked, hogy nem lesz 2037. Nekünk legalábbis biztos nem.
  Egyébként a 2009 évi bejegyzéseidtől “jövök”. Fogalmam sincs hogy keveredtem oda a legfrissebbről, de ott kötöttem ki és amikor már 3.-at olvastam és furcsállottam a 2009 dátumot, na akkor először azt hittem hogy vissza mentünk hirtelen az időben, majd később rájöttem hogy a f.ancokat, valamit elkattintottam. 🙂

 4. Zaphod szerint:

  Mit jósolsz? Mikor pusztulunk el?
  Csakhogy felkészüljek, meg kiaknázzam azt a maradék pár napot.

  Van egy-két, roppant fontos elintéznivalóm, meg fel kell venni a saját búcsúbeszédem. Az a legfontosabb! 😉

  Mondd, hogy ez a blog kaotikusabb, mint egy időutazás elmélet! 😉

 5. Zaphod szerint:

  [Vandál]: Hatalmas, és minden szava annyira igaz! 😉
  Kösz!

 6. répa szerint:

  [Zaphod]: Nem jósolok semmit. 🙂 De a biztonság kedvéért javallott úgy élni, mintha minden nap az utolsó lenne.
  Ha nincs igazam és tengődünk még 2037-ben, meghívlak egy pizzára.

 7. Zaphod szerint:

  [répa]: Rendben, de csak akkor, hogy ha sütsz is hozzá valamit. Mondjuk egy tortát… 😀

 8. Vandál szerint:

  [Zaphod]: Javaslom a többi “mókájának” is a megtekintését. Asszed viccel, de közben meg nem is… 🙂

 9. Zaphod szerint:

  [Vandál]: Megnéztem őket! Zseniális a fazon!!! Azt nem értem, hogy eddig miért nem láttam…

 10. Vandál szerint:

  Mert nélkülem félkarú óriás vagy csak… 😛

 11. Zaphod szerint:

  [Vandál]: Apám helyett is anyám vagy! 😉

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com