Tisztázzunk valamit! A DC Comics nevéhez két és fél nagy durranás fűződik számomra. Az első természetesen a Watchmen, a második a Nolan-féle Batman széria, és a 2013-as Acélember (fele… jó, nagy része). Mindhárom cucc a műfajában, korában nagy durranás volt, és akkor történt valami.

Mondjuk Zack Snyder, aki a Watchmen, és az új Superman szériának felelőse leesett a lépcsőn, beverte a fejét, vagy nem tudom, de nekije valami baja lett, és megrendezte a Dawn of Justice című szemetet, miben valószínűleg a catering  lehetett a legjobb, csak ezt nem tudta megtapasztalni a gyanútlan néző, ki az első 17 perc után ki szeretett volna menni a moziból.

Majd jött a Suicide Squad. Ennek apám akkorát kellett volna ütni, hogy a vetítőgép adja a másikat. Erre mit csinál a DC? Legyen David Ayer a rendező, kinek 14-ben a Harag után simán hivatást kellett volna váltania. Biztos van odaát szükség buszsofőrre, szakácsra, takarítóra… Nem, valami hülye úgy döntött, hogy a világ legnagyobb képregényhős potenciáljával rendelkező sztorit rábízza erre a baromra.  És ennek meglett az eredménye.

Képzeld el azt, hogy adok neked egy nagy tál fagyit. Tételezzük fel, hogy szereted, sőt, a kedvenceiddel van tele, és folyik a nyálad, ha ránézel. Belekanalazol, és wwwoooááááá!!!! Fantasztikus. Majd egy ártatlan pillanatban azt érzed, hogy valami baj van. A nagy tál fagyi kellős közepén ugyanis egy kupac kelkáposzta főzelékgombóc csücsül (írhattam volna lószart is, de számomra nem fedezhető fel a kettő között különbség), és azt te most durván benyelted.

Nah, ez a Suicide Squad! Várod kurvára, bemész, röhögsz, képedsz, behánysz, kijössz. Add vissza a jegy árát! Mondom ezt én, ki csak műkedvelő, és közel sem geek. 18-29, és 30-44-es korosztály úgy húzza le a filmet, hogy öröm nézni. Csak Margot Robbie segge mentette meg a totális csődtől, meg Will Smith néhány beszólása, azt jóccakát.

És én azt hittem, hogy ennyire romlik a szemem. Mondjuk romlik, de ezt meg lehet állítani, ha végre odafigyelnék arra mit, mennyit, eszem-iszom-alszom-vagyok nyugiban, de a DC harci jeleneteknél azt veszem észre, hogy nem veszek észre semmit. Majd olvasva a többieket, örömmel konstatálom, hogy valóban annyira rossz a vágás, hogy szemmel követhetetlenek az események, és ilyenkor fújok egyet.

A baszott jó Star Trek Beyond után erre beülni olyan, mintha valaki megerőszakolná az agyadat, és közben kilopná a zsebedből a pénzed. Kösz fiuk, ez volt az utolsó DC film, amiért én fizettem!  Még jó, hogy a Doctor Strange, Marvel kezekben van….

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com