Mivel harmadik napja visszakerültem a valóságból a szürrealitásba – tehát, a gályán rohadok – így előkerült a Mr. Robot, és szépen bedarálódott az első három rész. Az első három részről úgy tudok nyilatkozni – és akkor előveszek mindent kritikai segédletként, mit különböző szituációkban megéltem, tanultam, tapasztaltam, szóval ez egy mélykritika lesz – , hogy baaaazdmeg…..

Én eddig Rami Malek személyét úgy utáltam, hogy összerázott a borzalom, ha csak ránéztem bármely film, vagy sorozatbeli alakítására. Elliot Anderson (majdnem Mr. Anderson, mi?) szerepére született a pali. Annyira jó, hogy wwáááá!

Mr. Robot - Elliot Anderson

Ez semmi, mert nem lehetne jó, ha nincs meg hozzá a környezet, amit a 2. részben (eps.1.1) Tod Campbell fotografált, és amitől beszarsz. Gyakorlatilag olyan képkockák születtek benne, hogy sírsz egy A3-as fotónyomtató, meg egy pár képkeret után.

Menten az is történt, hogy össze kellett vágnom gyorsban pár jelenetet hozzá, ami itten van, ni:

Mr. Robot – Ellie Goulding (Hanging On) from Zzzzuuuppp on Vimeo.

Kérlek az van, hogy már nem egyszer mondtam, a TV lassacskán totál bealázza a mozit. A Mr. Robot most feltette az i-re a pontot. Úgy mondanivalóban

– Mi az, ami ekkora csalódást okozott a társadalomban?
– Nem tudom. Talán az, hogy mind azt gondoljuk, Steve Jobs király csávó volt, miközben tudjuk, hogy a milliárdjait gyerekmunkával kereste? Vagy talán az, hogy úgy tűnik, minden hősünk hamis? Az egész világ csak egy nagy hoax. Egymást fárasztjuk a baromságainkkal, bensőségesnek álcázva. A közösségi hálók intimitást mímelnek. Vagy erre szavaztunk? Nem a hamis választásainkon, de a dolgainkkal, a vagyonunkkal, a pénzünkkel. Nem látok semmi újat. Mind tudjuk, miért tesszük ezt. Nem azért, mert az Éhezők viadala könyvek boldogítanak, hanem azért, mert el akarunk kábulni. Mert fájdalmas lenne nem tettetni, mert gyávák vagyunk. Kibaszott társadalom!

mint képi megjelenítésben egy mestermű. Sőt, odáig megyek, hogy ebből talán kinőhet valami olyan hatalmasság, amire eddig senki nem is merne gondolni. Végülis a Gyűrűk ura sem úgy kezdte a pályafutását, hogy generációk világát változtatja meg.

És ha bárki az egész alapjáról úgy gondolná, fikció….

Tagged with →  

2 Responses to Zap szerint a Mr. Robot

  1. pazzo szerint:

    Vicces, hogy az anonymous is szakért a filmhez, ha jól értem.
    Az idézett szöveggel meg teljesen egyetértek

  2. Zaphod szerint:

    Nagy a dilemma, hogy megvárjam, míg az összes rész kijön, és egyben daráljam le, vagy hetente nézzem, és basszon az ideg a szünetekben… 😀

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com