Nézzük mit néztünk sorozatképp az évben.

Te, hogy erre mennyi időt elcsesz az ember, az hihetetlen. Azt nem értem, hogy miért nem vagyok egy 120 kilós geek, ki éjjel nappal a TV előtt bassza az… cseszi az idejét chipsszel, meg kólával.

Legyenek itt azok, amik már nemcsak felérnek a mozihoz, de a minőség összes formájában le is körözik azokat az izééket, mik a nagy vászonra kerülnek annyi pénzért (sokat beszélek manapság a pénzről, nem?), amiből országokat lehetne kisegíteni.

Az első helyen nem más helyezkedik el, mint a House of Cards, meg Kevin Spacey. Bezony-bezony. Kiütésre került, a Newsroom.  Aaron Sorkin nem adott le a híradósok minőségéből, csakhogy ha Kevin Spacey egyszer lekerül a pokolba, akkor a lenti góré – hívják bárhogy is – sikítva felmenekül. Nyers, kemény, számító, durva jellemábra. Február közepén jön a második évad. Valahogy meg kéne állni, hogy az ember gyermeke 13 héten keresztül ne nézze, majd egyben bedarálni. Nem fog menni, hacsak bele nem szakadok valami új melóba az év elején.

Második természetesen a Newsroom. Nagy ÁÁÁÁÁÁÁÁááááá…. folyamatosan. Nincs rajta mit kommentálni. Zseniális gárda, zseniális szövegkönyvvel rámutat arra, mennyire nem zseniális a világunk, de van még remény.

A harmadik hely, osztozás olyanok között, mint a Banshee, Strike Back, Doctor Who, Game of Thrones, Homeland, Archer, a szokásos, és megunhatatlan Castle, és Supernatural, Szasának köszönhetően a Person of Interest, és bedarálásra került a Dexter is, nagy kurvaanyázással a végén, bónuszként Oliver Stone – Amerika elhallgatott történelme.  (jesszus…. Csinálok én mást is, minthogy a képernyő előtt ülök????).

Beírom 2013-ra még, hogy Sherlock, mert egy, azaz egy részre mindjárt visszatér a januári három részes „nagy, és hosszú” évad előtt, mert hát Benedict Cumberbatch, ugyebár, és ha nő lennék, akkor dugnék vele.

Kedvenc Dokink már-már könnyeztetően jó. Matt Smith kivonult, de valami kicseszettül rendhagyó alakítást tett le az asztalra. Hiányozni fog, nagyon. Főleg a lezárás alakult rohadt durvára, és a The Day of the Doctor simán elvihetné az elmúlt 50 év legjobb epizódját attól függetlenül, hogy ebből 42 évet végigkövettem volna. Banshee, Strike Back, Homelad. A három legjobb krimi. Pörgős, nyers, baszóskardozós sorozatok. Ez kell a népnek akkor, ha épp elege van a világból. Nincs cenzúra, mindegyik megérdemelne egy 18-as karikát, bátran bánnak a karakterekkel (ha kell, akkor pont abban a pillanatban nyírják ki a sorozatból a szereplőket, mikor kezdenek színpatikussá válni). Ivana Milicevic (Banshee) volt a legnagyobb meglepetés, mert a pasik mondjuk úgy emlékezhettek rá, mintha szerepelt volna valami címlapokon, alig ruhában, erre azt látod, hogy küzd, lelövik, amúgy meg úgy elverik, mint egy lovat, és ezek közben jól csinálja a dolgát. Jó, sokszor nincsen rajta ruha… És? Dexter lezárása (???….anyátokat!) finoman szólva, hagyott némi kívánnivalót maga után. Kéne hozzá egy egészestés. Léccci! Ezzel koronázzuk meg, és felejtsük el örökre. A Homeland nem tudom miért kap újabb évadot. Annyira összeállt a három év, hogy egy tökéletes mozi lett belőle. Mit tudnál folytatni azon, aminek van eleje, közepe, és vége? Egy zseniálisan összerakott krimi. Olvassunk neki egy mesét, takarjuk be, azt jóccakát. Mindenki betette oda a maximumot, mindenki elismerte díjjakkal, szóval ebből hogy, miért, és miként kell kimászni az ingoványba?  Strike Back hozta a formáját. Philip Winchester, és Sullivan Stapleton hozott minden elvárhatót. Kibaszott kemény srácok, és mi kell más, ehhez a műfajhoz? Person of Interest pedig el lett sikálva részemről az első évad környékén. Vagy nem értem rá, vagy nem tudott magával rántani, vagy lassú volt, vagy egyhangú, vagy nem tudom. A lényeg, hogy kukába került. Aztán most, hogy rendes évi szabimat, meg minden, így hát gondoltam egy merészet, és…. Másfél évadot gyakorlatilag egyben ledaráltam. Jó, asszem néha fürödtem is. Talán… Nagyon érdekes kérdéseket tesz fel. Mondjuk például olyanokat, hogy egy mesterséges intelligencia mikortól válik önállóvá, mikortól nem tudod kontrollálni, és innentől már csak egy ugrás a Judgment Day. Ugyebár…

A top 5 így lett top 13. Borzasztó! 116 órányi sorozat egy évben. Ha mondjuk nem alszom öt napig, akkor ezzel el tudom foglalni magam. Csoda, hogy nem olvasok könyvet?

Tagged with →  

2 Responses to Zap szerint a…. 2013 top fáájv – Sorozat

 1. Rainmagic szerint:

  Hihi Personnal én még csúnyábban bántam el.

  Rüheltem Jimmy bácsit. Az Angyali szemek óta nem voltam hajlandó semmit megnézni amit forgatott. Így amikor az első részt megnéztük gyorsan kukáztam is. Nézte is a Zember rendületlenül egyedül.

  Azután a tavasszal a Viasat leadta délutáni ismétlésben. Kb. az első évad 1x részénél kapcsolódtam be. Rájöttem, hogy egy kiba nagy sorozat. Majd egy hét alatt ledaráltam kb. az egész évadot, majd a másodikat is egy hét alatt.

  Akkor járt kb. a 19. részénél, amit megnéztem az emberrel, majd újra a helyén. Egyszerűen zseniális. És azóta imádom Jimmyt is. 🙂 Bár a 3×9-es smacit nem bírom megemészteni… 😀

  A Bansheeből egy részt bírtunk összesen, szerintem feleslegesen sok erőszak van benne.

  • Zaphod szerint:

   Annál a Joss Carteres csóknál szörnyűbb jelenetet még sorozatkészítők nem hoztak össze a történelemben! Ezek után semmi más lehetősége nem volt a készítőknek, mint kiírni a csajt a cuccból. Ez volt a halál csókja! 😀

   Banshee? Sok erőszak? Első részben? Az kérem egy hamvas lányregény volt rózsaszínnel, meg unikornisokkal, meg mindenféle angyalkákkal, a többihez képest… 😀

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com