Ma, azaz így 2010 magasságában, ha valaki meg akarja magát mutatni a weben, akkor ennek kivitelezése úgy nyolc percet vesz igénybe. Ebben benne van egy kávé, egy regisztráció, egy cigi, meg az idő, míg találsz a lapodnak egy frappáns, mindenki által értelmezhető nevet (Jahh… Zzzzuuuppp, mi?).

Annyi segítséged van hozzá, hogy azzal eltorlaszolhatnád mo. net gerinchálózatát, vagyis marha sok. Már olyan roppantmód nem is kell értened az amúgy rettentően bonyolultnak tűnő nyelvekhez, mint a html, php, flash, stb, mert lassacskán már egy komplex adatbázist is felépíthetsz vizuális szerkesztők segítségével, miben piktogramokat tologatsz a képernyőn, a háttérben meg íródnak a kódok. Konklúzió: A 62éves anyámat megkérném, és rákoncentrálna a cuccra, fél nap alatt végezne, és ebben benne van az is, hogy megtanulja bekapcsolni-kikapcsolni a számítógépet. Meg két kávé…

Node mi van akkor, ha felkérnek ilyenre? Egy blog, vagy egy játékkal kapcsolatos oldal, valamilyen cég, hotel, szóval az ilyen és hasonló témában megjelenni szándékszó páciensek magukkal hordozzák magát a téma vizuális hatásait, az oldal szerkezet felépítését is. Ezek egyértelműek, kézzel foghatóak. Mondjuk kivétel a blog, mert ott bele kell vinni a gazdájának csöppnyi személyiségét is, de még az sem vészes.

De mit csinálsz egy olyan témában, miről kb. annyi lövésed van, mint mondjuk a kisbolygó övezetünk pályagörbéjéről? Hogy mozogsz egy számodra totál idegen világban, és miként azonosulsz vele, illetve a tulajának gondolatmenetével?

Most úgy érzem magam, mintha elküldtek volna buddhizmust Tanítani, miről tényleg csak annyit tudok, hogy van egy kis kövér, kopasz ember egy fa alatt, és állandóan vigyorog, meg talán van egy elefánt is (vagy nem?). Ebből én azt a következtetést vonom le, hogy a buddhizmus egy vidám dolog, jól lehet lakni, és vannak benne elefántok. Tehát a tanítási idő, míg elmondom ezt a diákoknak, redukálódik egy üdvözlésre, egy mondatra, és egy búcsúzásra. Bónuszként még elszívhatunk valamit (sicc), mitől mi is nagyon boldogok leszünk, és jókedvünket ráfoghatjuk eme régi vallásáhítatra.

A lényeg az, hogy ez egy kibaszott nehéz szülés lesz, de megszüljük akkor is, ha több elefántnak kell ennek érdekében elpusztulni.

Facebook Twitter Tumblr

6 Responses to Webesszössz….

 1. Thiliell szerint:

  Van egy mondás: Ha az utcán szembe jön veled Buddha, öld meg!
  De elefántot ne öljél! Az elefánt amúgy is hindu jelkép, Krisna egyik avatárja – megnyilvánulási formája -, a neve Ganesha, és azért elefánt, mert embernek született, de Shiva lefejezte, amikor közé és szerelme Parvati közé ékelődött. Aztán kapott elefántfejet, hogy ezzel csúfolja meg.

  Na, kitartás a melóhoz. Használd a saját kreativitásodat, érzeteidet, és hagyd, hadd haladjon a maga útján, aztán majd a megrendelőd meg alakítgat benne a saját szája íze szerint.

 2. Zaphod szerint:

  Jááájjj!!! Megvan! A Supernatural előző évadjában volt ez a Ganesha! Asszem…. De akkor hol volt Buddha? Hümmm….
  😀

 3. Thiliell szerint:

  Buddha benned van, hélo!

 4. Zaphod szerint:

  Kis, dagadt, vigyorgó pasi vagyok. Oké, rendben! 😉

 5. Zaphod szerint:

  Van belőlük olyan, ki 170centi, 60kiló környéki, nőnemű, intelligencs, legfőbb paramétere, hogy rajong értem, és hajlékony?

  Ohh… elkalandoztam! Bocs! 😉

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com