Akkor ezt most magyarázza meg nekem valaki, mert nem értem. Illetve értem, de nem akarom.

Voltunk itt 100 ezren ebben az országban, kik beintettek a zorbánviktornak, mert nem hülyék, sőt, jobbára agresszívak, ha őket fenyegetik Selmeczi féle ribancok. Tehát, 100 ezren beálltunk a sorba, és kézjegyünkkel hitelesítettük, hogy biza nem vagyunk hajlandóak a millióinkat odaadni azért, hogy cserébe kapjunk valami szégyenteljes aprópénz, meg három raklap ígéretet politikusoktól. Eddig tiszta, ugye? Hogy mit csinált a többi, kétmillió nyóóccázezer, az most ennek a posztnak nem témája, valószínűleg a 40%-a megszorult, és akár 10ezer is nagy segítség számukra, a többi meg közönnyel viseltetett, és talán volt még kettő, ki szereti a zorbánviktort, azt adományozott a nemzet javára. De mindehhez nekem semmi közöm.

100 ezren tudtuk, hogy ami van, illetve amit mondanak, az nem igaz. Nincs magánszámla, ha van, akkor az pont annyit ér, mintha nem lenne, egyébként meg kedves kormányunk ezt a lét úgy elveri pillanatokon belül, hogy se híre, se hamva nem lesz. Így történt. A 3000 milliárdból maradt annyi, hogy talán be sem fér egy nagyobb pénztárcába, de azon is buktak úgy 10%-ot, szóval elhamvadt a cucc. Az a feltételezés, fenyegetés pedig sci-fibe illő volt, hogy miközben te fizeted az állam bácsinak a zsozsót, elveszted az állami nyugdíj jogosultságodat. Lehetetlen, hiszen állítólag Európa ebben a szegletében még nincs hivatalosan kimondott diktatúra, még mindig tart valami jogállam féle izéé, szóval a „Nem lesz nyugdíjad” típusú fenyegetés nem tarthatott sokáig. Nem is tartott.

Az egész konklúziója annyi lett volna, hogy egy nagy rakás ember kivette a megtakarításait, és odaadta rablóknak, tolvajoknak, önként és dalolva. Akik meg nem, azoknak megmaradt a két, vagy akár három nyugdíjpillér, mínusz annyi, amennyivel megkárosultak az elmúlt egy év kormányzati vérengzésével járó részvényesésekkel. (270ezret buktam tavaly, a kurva anyátokat orbánok, matolcsik, selmeczik, meg az összes többi buzi)

Majd jött a nyitás, hiszen a nagy kassza kong az ürességtől, az ország pár nap múlva elkölti az összes, ez évre irányzott pénzét, hát aki akar, az jöhet vissza az állami rendszerbe, és megkapja ugyanazokat a jogokat, mint a csaknem egy évvel ezelőtti átlépők.

Úgy nyilatkozol erre, hogy: Hhheeeee????

Mert ennek a gondolatnak kb. annyi értelme van, hogy most nem jut eszembe semmiféle jelző, mivel jelezni kívánnám már magának a gondolatnak is az értelmetlenségét. Megmaradt pénztárak jó része azt mondta, hogy életben tud maradni. Egyéni számla nincs. Ugyanazok a jogok érvényesek a pénztártagokra, mint a nem pénztártagokra. Akkor most miért?

De mégis! Majd’ 24 ezer ember úgy döntött, hogy akkor ő most odaadja. És én értem azt, hogy itt volt a végtörlesztés, meg 450 a benzin, 27% áfa, 10% a munkanélküliség.

(röhög) Megvan még a hármas szám körüli őrület?

Ha a fent három számot összeadod, és felszorzod hárommal, akkor kijön VII. Károly trónra lépésének időpontja, kiről tudni köll, hogy apja halálakor már csak három nővére volt életben, a tizensok gyermekből. Étienne Chevalier hóráskönyvében pedig Jean Fouquet, A háromkirályok imádása című képében festi meg a zuralkodót, min három kibontott zászló van a háttérben. És ha a VII. Károlyban lévő számot, és az összes betű elhelyezkedését összeadod a magyar, kiterjesztett ABC szerint, majd kivonsz belőle 100-at (mivel a 100 éves háború befejezése fűződik a nevéhez), akkor az eredmény:

42!

(visongva röhög)

Én tényleg értem , és tapasztalom, és ezzel élek én is együtt, de mégsem…. A renitensek 24%-a alig egy év leforgása alatt ilyen nehéz helyzetbe kerül? Mert ha igen, akkor annál sokkal nagyobb baj van, mint amiről a sajtó harsog. Évtizedes megtakarításokat eddig nem áldoztak fel aprópénzért, olvasták a híreket, mikben az állt, hogy jól döntöttek, de most mégis szükség van erre a pár nyamvadt ezresre?

Hhüüümmm….

Tagged with →  

One Response to Visszalépés (nyugdíjizéé…)

  1. Dr. Sir Artemon szerint:

    Remélem, most sem adod a pénzedet!
    Mert azt is elköltik..

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com