Már többetektől jött a hír, hogy a Zzzzuuuppp nem nyitható meg, mert vírust riaszt a riasztó.

Méghozzá ezt a típust: JS:Redirector-NT[Trj]

Az van, hogy ez nem vírus, mert trójai. Meg az van, hogy ezt egyenlőre csak az Avast nevezetű, szemét ingyenes vírusíró nyomja. Most két dolog van. Vagy elkezdek gályázni azon, hogy egy olcsó cucc (vak)riasztását elhárítsam, vagy leszarom.

Egyébként azért érkezik a riasztás, mert az oldalon átirányítást fedez fel. Mivel hogy ez a Trójai program arra képes.

Átirányítás:

  • Ráklikkelsz mondjuk az OTP weboldalára. Ha ezen (vagy a gépeden) valaki elhelyezett egy Trójai, átirányító kódot, akkor a https://www.otpbank.hu/ helyett a http://www.otpbank.hu/ oldalra juttat. Ha nem vetted volna észre, akkor a http(s) a lényeg. A http oldal egy klón. Oda beírod az azonosítód, jelszavad, és menten el vagyon lopva a hozzáférésed az oldalhoz.
  • Vaagy, a zzzzuuuppp-ra klikkelve egy teljesen más oldalra irányít a cucc, mi automatikusan letölt egy kódot a gépedre, ha öreg a böngésződ, nincs olyan szoftver a gépeden, mi ezt csekkolja.
  • Vaaagy, kapsz egy letöltendő, futtatható állományt, mit letöltesz, és futtatsz, mert azt hiszed, hogy én küldtem neked.

Namost, az oldalra, illetve az oldalon rengeteg átirányítás folyik. A posztok és kommentek dzsalnak a facebookra, twitterre, dzsalnak a youtube linkek, mi lehet átirányítás is, hivatkozik egy rakat webhelyre, szóval műkszik a kommunikáció a világ, és a zzzzuuuppp között. Eskü, hogy kb. lövésem sincs, mely alkalmazást ismeri fel kritikusnak a program.

Ültem rajta két napja, ma is, de semmi találat. Tipp volt arra, hogy miként lehet az oldalon ezt felfedezni, de mivel ez nem jött be, és a következő tesztek mindegyike lefutott hibátlanul, így azt mondom néktek, hogy biza jelen tudásom szerint nem veszélyes a lap, azt jóccakát.

Csak a biztonság kedvéért, azokból egy pár, kik egy véleményen voltak velem:

Konklúzió:

  • Ha a zzzzuuuppp.hu klikk után máshova jutsz, akkor ijedj meg.
  • Ha felbukkan egy ablak, valami letöltésre kínált cuccal, akkor ne fogadd el.
  • Egyébként meg nemtoom. Ha vírusom lenne, vagy hasonló csúfság, akkor azt én venném észre elsőként, de arról már a köznek tudomása lenne egy roppant sűrűn anyázó poszt kapcsán.

 

Helyzetjelentés vége!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com