Van úgy, hogy valakiért bármit képes lennél megtenni. Mondjuk ha az egy tizenegyévessel kapcsolatos, nagyon szőke, roppant nagy szemekkel rendelkezik, és tetteid cserébe mást nem kérsz, mint egy nagy ölelést. Akkor ő egy “Na jóóóó!” felkiáltással odabújik hozzád, és jól megszorít. Így hát ezek a pillanatok jelzik, van még miért….

Facebook Twitter Tumblr

28 Responses to Van úgy….

 1. Thiliell szerint:

  Mi a különbség a 11 éves és egy nő között?

 2. Zaphod szerint:

  Hatalmas! Egy 11 éves még nincs elrontva. Tisza, őszinte érzései vannak, miket kinyilvánít, megmutat, világgá tár. Nem rakódtak rá a felnőttkor mocskai, nincs idióta játszadozás a szavakkal, érzésekkel.

 3. Thiliell szerint:

  Hehehe, mekkora tévedés ez… :U

  S mi lenne, ha amikor egy nőre nézel, tényleg látnád a játszadozásai mögött azt a kislányt, aki megpróbál őszinte lenni, de már nem mer?

  Amúgy, annak alapján, amit képes vagy tenni gondolatban és írásban másokkal, én is félnék tőled. Pedigén hiszek benned… :U

 4. Zaphod szerint:

  “aki megpróbál őszinte lenni, de már nem mer”
  Na ez a kulcsmondat!
  Ezt kell megragadni. Nagyon szeretném, hogy sokan félnének tőlem, de az van, hogy a magam 75 kilójával ez a feltevés inkább viccesen hat.

  Ha valakiben annyira megbízok, hogy közel engedem magamhoz (mondjuk ez piszok ritka), annak tudnia kell, hogy semmi félnivalója nincs, hiszen akkor már olyan viszonyba kerülünk, hogy ez csak akkor változhat meg, ha alapvető emberi értékeket tipor sárba. Azt meg én tudom, hogy erre képes lenne e egyáltalán, és ha tudom, hogy van rá esély, akkor nem engedem közel.

 5. Thiliell szerint:

  Igen, Dirk, de Te rendkívül kritikus vagy, és eben sokszor kíméletlen. Ha azokkal is ilyen vagy, akiket szeretnél közel engedni magadhoz, azokkal szemben ez rémisztőleg hat. Egy 11 évesnek könnyű megbocsátani, de Te egy felnőtt nőnek nehezen bocsátasz meg… Sőt!

  Tudod, s nem csak ez van, hanem az a fal, amivel körülveszed magadat, és az a kis kőbunkó, amivel fusztráltságod során pörögsz körbe abban a kis viking sisakodban, és mindenkit ütsz-vágsz, akit érsz, na ilyenkor nem lehet túl könnyen megközelíteni Téged. Nehezebb eset vagy a Kis herceg Rókájánáál, de még a Rózsájánál is.

  Ettől függetlenül én hiszek benned.

 6. Zaphod szerint:

  De én nem így születtem… Legyek már áldozat, basszus… 😀

  Vírusos Rohaggyon Meg a Világ tört rám, de van kiváltó oka. Csak van… Még Ebenezer Scrooge jelleme alakulásának is voltak okai, a Karácsonyi énekben. 😉

 7. Thiliell szerint:

  (ahh, mennyi helyessírási hibát gépeltem be! Ez van, ha rohanok…)

  Tökre nem vagy áldozat. Engem ezzel nem veszel le a lábamról, és nem foglak hirtelen nagyon megsajnálni, és a keblemre ölelni. 😛
  Férfi vagy, viselkedj is úgy. A fejedben és a szívedben főleg.

 8. Zaphod szerint:

  Ne foglalkozz ilyenekkel. 😉

  Francba…. sosem sajnál senki, amit gyűlölök. Talán ez is okozza a haragom a világgal szemben. 😀

  Férfi, ugyanmár…

  Erre van egy jó mondás, mit még gyermekkoromban hallottam, és azóta tartom magam hozzá, és már nagyon sok helyen – talán itt is – leírtam, elmondtam (nem véletlenül használom a “pasi” szót).

  Férfi az, aki:
  – Megküzdött egy bikával.
  – Született egy fia.
  – Megírt egy könyvet.

  Ennyi. Pont!

 9. Thiliell szerint:

  Ekkora marhaságot… :U

 10. Zaphod szerint:

  Neeem, ezek nagyon szigorú, meghatározások!
  Főleg azért roppant jó, mert körüljárja mindazt, mitől egy pasi férfinek mondhatja magát.

 11. Thiliell szerint:

  Ennek alapján elég kevés férfi mondhatja el akkor magáról, hogy férfi. Nem lehetsz népszerű a pasik között… :U 😛

  Mégis, szerinted mennyi esélyed van megküzdeni egy bikával? Majd elmész New York-ba a Wall Streetre, és legyakod a bronz bikát, vagy mi?
  És mi van, ha csak lányaid lesznek? Vannak ilyen pasik, csak lányaik vannak. Akkor nem is férfiból vannak? Nem jó a spermájuk, vagy mitől nem férfi a férfi ilyenkor?
  S mi van akkor, ha nem könyvet ír, hanem fát ültet, vagy házat épít? Mi van, ha mondjuk autót tervez, vagy zenét ír? Az nem férfias?
  Hja, és mi van akkor, ha egy bányában nyom le egy életet, szőlőt nevel, bort készít, gyümölcsfákat ápol?
  Esetleg aki gépeket tervez, motorra ül, és lezúzza a világkörüli túráját? Ezek nem férfiak?
  Vagy ettől férfivá válik bárki is? S ha én küzdök meg egy bikával, lesz egy fiam, és írok egy könyvet? (Ja, ha csak lefordítom, az is ér? Azt meg is kell írni magyarul is.)

 12. Zaphod szerint:

  Inkább úgy írd, hogy a pasik között sem….

  Thiliell! Jóóóreggelt! 😉

  A bika, a gyerek, és a könyv, tehát mindhárom dolog megszemélyesíti az ember fia előtt álló legnagyobb kihívásokat.
  Bár, olyanról is tudok, ki ezt így, sorban megtette. Anthony Quinn volt a neve, és ő volt a legférfiasabb férfik egyike, kit világrabaszott a föld….
  Mutathat valódi bikát, fiút, könyvet,vagy győzelmet a félelmeid felett, elkötelezettséget, és bölcseletet.

 13. Zaphod szerint:

  Jah, és igen! Mindháromnak meg kell lenni, hogy a férfi férfivá váljék, mindaddig meg csak egy kis buzi még akkor is, ha ő írta a C-dúr szonátát hegedűre és billentyűs hangszerre, a saját készítésű hajóján, min épp már félig megkerülte a földet…. 😉

 14. Thiliell szerint:

  @Zaphod Nehezen veszi be a gyomrom, a tudatom, és a puncim is, hogy eleddig csak buzikkal dugtam… :U
  Istenem, mi lesz így a Famme Fatalizmusommal?!

 15. Zaphod szerint:

  Jó, oké! Azt akartam írni, hogy “…mindaddig meg csak egy kis pasi még akkor is…”
  😉

 16. Zaphod szerint:

  Egyébként tudom én azt, hogy ti nők teljesen másként értelmezitek a férfi fogalmát, de hidd el, amit ti gondoltok erről, az számunkra totál másodrendű dolog… 😀

 17. Thiliell szerint:

  @Zaphod Na, ezt fejtsd ki bővebben! Miklnt is értelmezzük mi a férfi fogalmát, ami Nektek másodrendű? S Nektek mi az elsőrendű?

 18. Zaphod szerint:

  A nőknél a férfi szót ahhoz lehet kapcsolni, hogy a pali elmúlt 20 éves, heteroszexuális, és képes kidumálni a prédáját a bugyijából… (huhhh… ezért mit kapok…)
  Az én értelmezésemet meg már leírtam. 😉

 19. répa szerint:

  Bocs, hogy közbeszólok Zap,de ha ezt gondolod, akkor még van mit tanulnod a nőkről…
  A préda bugyiból való kidumálása pedig inkább a férfiaknál egymás közt kelt csodálatot, egy nőnél aki mondjuk már nem 16 éves kis fruska – nem játszik és köszönőviszonyban sincsen a férfi fogalmával.:)
  Azt meg bocsájtsd meg nekünk hogy egy homoszexuális férfit nem tartunk férfinak, a szó hagyományos értelmében. De ez sem a homoszexualitásának szól!

 20. Thiliell szerint:

  @Zaphod No, azért örülök, hogy nálam kicsit árnyaltabb ez a kategória. Az elmúlt 20 éves, de még az elmúlt 40 sem garancia arra, hogy férfi legyen. Sokkal inkább az, hogy mennyire érzem azt, hogy nő vagyok mellette. De ez olyan sokrétű, és mostanra már annyira nem is férfi függő, hogy igazából nincs rá definíció.
  Azt hiszem, egy idő után Neked sem lesz definíciókra szükséged.

 21. Zaphod szerint:

  Már megint biztos rosszul fejezem ki magam… azt akarom ezzel mondani, hogy kellenek az ember életében bizonyos komoly irányelvek, miszerint meghatározza a saját működését, és amihez ragaszkodik. Főleg egy pasinak basszus, mert mindig neki kell legyakni azt a rohadt mamutot (hesss feminizmus….)

  Ez a három, általam idézett irányelv pedig a legfontosabb.

  Küzdj meg a bikáddal:
  A saját félelmeid ura légy. Tudd irányítani, ha már legyőzni képtelen vagy.

  Szülessen egy fiad:
  Tudd elkötelezni magad valami (ki / kik) mellett egy életre, ne csak holmi pár hónapos, éves hóbort legyen ez. És mellette kiállni a végsőkig.

  Írj egy könyvet:
  Már megértél annyira, hogy az életed tapasztalatait józanul, bölcsen tudod megítélni, és mindezt továbbadni gyermekednek, vagy a világnak.

  Hát méééé kell ezt magyarázni???

  Ettől lesz férfi a férfi, addig csak egy kis pöcs, pasi, csávó, kölyök, pali, manus, pasas, akármi…

  Nahh…. 😉

 22. Thiliell szerint:

  @Zaphod Amíg egyik oldalról egyet értek Veled, addig a másik oldalról, ez nem igazán a férfi definíciója. Ez egyszerűen egy érett felnőtt ember definíciója. Mert a nőknek ugyanez a feladatuk. Ébresztő, a XXI. századot írjuk! Szerinted egy nőnek mi manapság a feladata? Mert hogy a fentiek alól ő sem mentesül, az hót ziher…
  A férfi-nő kategória a mai világban teljesen mást jelent már, mint régen. Eltűntek a srési sztereotípiák, és eltűntek a régi szokások, amelyek ennek a definíciónak keretet tudnának adni. éppen ezért van ennyi nemi identitás-tévesztés. A civilizációnk nem képes jelenleg újradefiniálni azt, mit jelent nőnek és férfinak lenni.
  Szerencsére a mélytudatunk ezt tökéletesen definiálni tudja enélkül is. Az a kérdés, hogy valaki megindul-e erre a belső keresésre vagy sem.

 23. Zaphod szerint:

  De Thiliell, figyelj, levezetem neked, hogy igenis megállja a helyét tökéletesen ez a definiálás!

  Még előtte… nektek nőknek ehhez semmi közötök nincs. Bármilyen furcsa is, de ez még véletlen sem rólatok szól.

  A környezetemben ebben az évben nem egy válásnak vagyok szemtanúja. Mondjuk azt, hogy nő férfinak tekintette a palit, mikor hozzáment. Sőt! Ő volt a férfiak férfija. Aztán a pali úgy gondolta, hogy inkább eldob mindent, mit eddig felépített (család, egzisztencia, gyerekek), mert felfedezte, hogy vannak még nők a világon, meg lehet biza kalandosan élni, hess múlt, irány az izgalmas jövő.

  Férfi volt? pár éve még igen… valószínűleg.

  Látta előre, hogy a nő mellett, kivel élete legfontosabb döntését hozza meg, nem fog kitartani egy életen át? Amikor elkezdődtek a problémák, volt oly bölcs, hogy felfedezze őket, és volt oly bátor, hogy ezeket mindenáron megoldja, még úgy is, hogy a saját gőgjét kell leküzdeni?

  És mi történik azzal a nővel, kihez elszalad a problémáitól? Az hogy képes férfinak tekinteni a pasit, mikor látja, hogy egy családot hagy el, amikor az képes csettintésre eldobni mindent, ahelyett, hogy férfiként működne? Pedig annak tekinti! A nagy Ő-nek! A férfiak férfiának!

  De ez fordítva is igaz! Volt e olyan bölcs a pali, hogy belássa, a nő itt lassan félre fog kefélni, mert valami nem stimmel. Volt e olyan figyelmes, hogy észrevegye a nő hangulatváltozásait, a kommunikációját, és volt e annyira férfi, hogy ezeket a problémákat kivesézze vele.

  A mai világunkban …. A mai világunk egy szar. Nem élünk elvek szerint. Érzelmeink irányítanak, és totálisan hiányzik a józanész.

  Lehet, hogy én egy más világban élek, de én ebből semmi áron nem fogok leadni. Számomra ezek komoly elvek, és megmásíthatatlan a véleményem arról, hogy amíg nem ezen elvek szerint él egy pali, addig nem lehet férfinak hívni.

 24. Thiliell szerint:

  @Zaphod Oké, és ez hol zárja ki azt, hogy egy nőnek ugyanezt kellene vállalnia?
  Amúgy egyetértek azzal, hogy férfi esetében lehet palizni, pasizni, fiúzni, csávózni, férfizni, és hogy ezzel azt szeretnénk jelölni, hogy a hímnemű egyed milyen érettségi szinten van a vállalásait illetően.
  Viszont ugyanez igaz a nőkre is. S szerintem ennek felismerése mind a női nem, mind a férfi nem számára első lépés ahhoz, hogy felismerjük, mi hol tartunk a saját _emberré_ válásunkban.
  A felelősség, a megküzdési képesség, a kitartás, a hűség, az elköteleződés, a megértés, a szeretet, az együttérzés, a gondoskodás, a segítőkészség, a bölcsesség és a többi, ezek humanoid tulajdonságok. nem hím és nem nőstény kritériumok. De egyetértek, hogy az elnevezésekkel lehet ezen a téren “rangsorolni” a nemeket is. De fontosnak tartanám, hogy a kategóriákat ne keverjük össze. Azon a szinten, amit elvársz magadtól és egy társtól Te is, én is, azon a szinten nincs különbség férfi és nő között. Nincs különbség kettőnk között, és a birtokolt tényezők nem tesznek férfibbá, mint amennyire férfi vagy már most is.
  Ha ezt képesek volnának az emberek elválasztani végre, nem volna ennyire sok szexuális zavar és frusztráltság sem.
  Sem válás, és promiszkuitás sem…

 25. Zaphod szerint:

  @Thiliell ebben a posztban, és a kommentekben is, tíz körömmel kaparva próbálom elkerülni a témát, miszerint a nőknek milyen vállalások szerint, milyen értékrendek szerint kéne élniük, illetve a két nem mennyiben hasonlít, illetve különbözik egymástól. 😉

  Baromira nem foglalkoztat. De tényleg! Ebben, itt ez nem releváns… Kit érdekel?
  😀

  Sőt! Nem is tudnék erre válaszolni. Tényleg! 😉

  Engem az zavart mindig, hogy a kimondott szavakkal (jelen esetben a “férfi” szóval), illetve azok mögöttes értelmével, totál nem vagyunk tisztában. Dobálódzunk itt össze-vissza mindennel anélkül, hogy meg tudnánk közelíteni, mit is jelent… 😉

 26. Zaphod szerint:

  Várjunkcsak! Mi nem élhetünk azonos értékek (ez egy veszélyes szó itt) szerint.

  Nem! Azért sem!

  Ezt a feminin marhaságot ismerem! Ez a;”De én is fel tudom fúrni azt a karnist, nem kell hozzá pasi, csak nincs hozzá szerszámom!” típusú baromság.

  Fel a lószart! Holnap leesik, basszus! És egyébként sem várja el senki, ha meg a férjed szarik rá, akkor nem férfihoz mentél hozzá, hanem egy pasihoz.

  Heellóóóóó!

  😀

 27. Thiliell szerint:

  @Zaphod Ahan, értelek.
  Nekem is voltak álmaim a multifunkcionális férfiről. 😛 Aztán letettem róluk, mert egy istenhez nem mehetek feleségül. Nem lennék mellette szabad, és jönne olyan marhaságokkal, hogy nem tudom felfúrni normálisan a karnist. Fel tudom. Sőt, igazából ezer dolgot meg tudok csinálni, amit a fizikai képességeim engednek. Azaz izomerő, testmagasság, akármi. De ezekhez meg lehet használni kiegészítő kütyüket. Amire nem vagyok képes, hogy a farkamat bedugjam egy nő testnyílásába, és átéljem, milyen élmény ezen keresztül kielégülni. Nem vagyok képes arra, hogy a puncim irányítson a fejem helyett, és hogy a szívemet kihagyjam a döntéseimből. Ezekre nem vagyok képes.

  Amúgy lehetséges, hogy igazad van, nem dugtam még egy férfival sem, max. pasikkal. De azt hiszem, ha így tekintek a témára, nem akarok hozzámenni egy olyan fazonhoz, akinek már van egy fia, mert akkor cserbenhagyott már egy családot. és itt az ember a saját dugájába dől. Nem igaz?

  Amúgy, emlékeztetlek arra, hogy a fő irányelv az, hogy megszüntessük a nemek közötti sztereotíp megkülönböztetéseket, és hogy elhagyjuk a feminista hímsoviniszta megítéléseket, mert ez az ostobák ismérve.

  No, csókolom a kiskegyedét.

 28. Zaphod szerint:

  😀

  Oké! Leteszem a kardot! 😀

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com