Tisztázzuk, mert nem egy helyről hallom, hogy már nem lehet regisztrálni, így nem tudtok szavazni, pedig akartok, mert KELL, MUSZÁJ.

A magyarországi lakcímmel rendelkező, de a szavazás napján külföldön tartózkodó (pl. dolgozó, tanuló, turista) magyar választópolgárok szavazása:

Milyen tennivalójuk van azoknak a választópolgároknak, akik rendelkeznek magyarországi lakcímmel, de Magyarországon kívül szeretnének szavazni?

– A magyarországi lakcímmel rendelkező választópolgárok automatikusan felkerülnek a központi névjegyzékbe, nekik nem kell regisztrálniuk.

– Aki a szavazás napján előreláthatólag külföldön szeretne élni a választójogával, annak a választás kitűzése után, legkésőbb a szavazást megelőző nyolcadik napon (2014. március 29-ig) kell kérnie felvételét a külképviseleti névjegyzékbe a magyarországi lakóhelye szerinti jegyzőtől. A kérelem benyújtható személyesen, levélben, a www.valasztas.hu honlapon vagy – ügyfélkapus regisztráció esetén – a www.magyarorszag.hu honlapon.

Szóval, fel az oldal(ok)ra. Van még 15 napotok arra (márc. 29.), hogy eldöntsétek, akartok e véleményt (bármilyet) nyilvánítani abban, hogy ez a szarkupac lecsurogjon a lefolyóba végleg, vagy megtelepedjen rajta a gaz.

A kitöltő űrlapok cellái mellett azért van ott a klaviatúra, hogy ne baszd el az ékezeteket, ugyanis egy karakterhiba, azt visszaküldenek a szavazóhelyről, te meg nézel bután ki a fejedből. Ha visszadobják, mert elszúrtad, akkor egyből küldheted az új kérvényedet. Fellebbezni csak akkor kell, ha nem indokolnak, illetve indokolatlanul utasítottak vissza.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com