Félreraktam a melót egy időre, fejzúgás, és nyilalló fájdalmak miatt (kurrrrvahúzós lesz ez a hét…), és beleolvastam a hírekbe, cikkekbe, történetekbe.

Azt mondja, hogy át kell alakítani az oktatásügyet. Jó, tudom, évtizedek óta ezt mondja, azt egyre szarabb lesz…

Szóval, olvasom én itt a különböző nyilatkozatokat, mik közül az egyik azt mondja, hogy (…)a magyarországi egyetemek és főiskolák kétharmadát nyugodtan be lehetne zárni(…) (mivel a poszt írója mélységesen egyetért), majd erre jön egy kormánypárti birka, ki felháborítónak tartja (…) azt az elképzelést, amit az iparkamara hangoztat, hogy adminisztratív eszközökkel korlátozzák az érettségit adó intézmények számát, kapacitását, és erővel tolják a gyerekeket a szakmunkásképzés irányába (…), erre megjelenik egy elempés – nehogymárneszóljonbe – és közli (…)hogy a jelenlegi szűkítési törekvésekkel ellentétben a középiskolai és az egyetemi helyek számát is növelni kellene.(…).

Ekkor jövök én a kérdéseimmel. Ki a faszom szavazott ezekre? Azonnal tegye fel a kezét!!!

Hány diplomást akartok még, hogy kiröhögjünk, amikor 20forintért lapátolja a szart, valami ócska munkaközvetítő cégnek hála, mert ha az sem lenne, akkor szegénykém éhen döglene. Mennyit akartok évente a munkaerőpiacra küldeni, mondjuk utcaseprőnek, vagy BKV ellenőrnek? Hümm? Vagy talán valami multi céghez, 123. seggnyalónak, bólogató Jánosnak…

Ciki szakmunkásnak lenni, mi? Az is hót ciki, mikor egy szakmunkás profi hegesztőként, és egy német nyelvtudással 23× annyit keres az osztrákoknál, mint itt egy rakat diplomával rendelkező szegény, szerencsétlen, ki csak pislog, mint hal a szatyorban, mikor közlik vele, ha kimegy az irodából, akkor vigye magával a családi fotóit az íróasztalról, mert már nem lesz rá szükség. Mikor esik le valakinek ebben a kuplerájban, mit magyarországnak hívnak, hogy ha diplomád van, az nem egyenértékű a munkahellyel, fizetéssel, megélhetéssel, mert a diplomásoktól már kipúposodnak az országunk határai? Mikor esik le valakinek, hogy ha nincs szakképesítés, akkor majd onnan hoznak munkaerőt (tudod, olyan embert, aki dolgozik is, és nem egy irodában hizlalja a seggét) ahol van? Jönnek a szlovákoktól, románoktól, törököktől, és mindenhonnan, hol olyan emberek élnek, kik a munkában hisznek, nem a diplomában.

Kérdezem én, hüüümmmm???

Asszongya, hogy növelni kellene az egyetemi helyek számát…. Beszarok! Ennyi elmebeteg hülyét hogy baszhatott világra anya?

Facebook Twitter Tumblr

4 Responses to Valamit nem értek!

 1. Krisz szerint:

  Élek azzal a feltételezéssel, hogy a fenti elempés önmagát értelmiséginek titulálja – aminek természetesen semmi köze ahhoz, hogy dolgozik-e és mennyiért – és éppen ezért hisz abban, hogy “A nemzet igazi hatalma a kiművelt emberfők sokasága” by gróf Széchenyi. És ennek eszközét az oktatásban látja. De azt már nem látja, hogy a gróf úrnak nagy úri birtokai és zsellérei voltak a háttérben és nem kellett foglalkoztatottságon, államadósságon, istenuccse nyugdíjon törnie a fejét 😉

 2. Zaphod szerint:

  [Krisz]: Ha úgy gondolkozik, hogy “A nemzet igazi hatalma a kiművelt emberfők sokasága” by gróf Széchenyi, akkor a “tisztelt” elempés, sokdiplomás képviselő elé tegyünk már egy üres papírt, egy ceruzát, és mutassa meg, hogy miként kell deriválni. Majd amikor ez nem megy, akkor sorolja fel uralkodásuk sorrendjében a magyar királyokat, majd amikor ebbe is belebukott, akkor legalább az kérdezzük meg tőle, hogy hol bulizott egyetemi évei alatt, és kik tolták át a vizsgákon, no és hányszor. 😉

  Kiművelt emberfők…. baaahhh….
  Ha a magyar felsőoktatás egyenlő lenne a kiművelt emberfőkkel, akkor mi adnánk hiteleket a világnak, és nem szavaznánk 20éve ugyanazokra a politikusokra….

 3. Krisz szerint:

  @Zaphod: Erről az jutott eszembe, amit írtál, hogy miért van az, hogy a modern rendszerekben (felsőoktatás, politika, de gyakorlatilag bármi, ami nem rendes munka) kódolva van a selejtgyártás és a hibázás “megengedése” és a dolgok elnapolása, csalás (ld. bliccelés) következmények nélkül…

 4. Sir Artemon szerint:

  [Zaphod]: Te, én ktűnőre érettségiztem, és kb. 20-szor írtam dolgozatot a fentiekből 5-re, de ha most agyonvernél sem tudnám egyiket sem.
  Mit jelent az, hogy kiművelt?

  Mert ha amagam diblomájából indulok ki, akkor egy részről az hábirít fel, hogy az egyetemen leredukálták ezt a képzést is 3 ill. +2 évre, amivel a seggedet törölheted ki, ha csak Bsc-d vagy Ba-d (tökö tudja követni, melyik) van belőle. A másik, hogy ebből a szakmából is hiányzik a kellő mennyiségű gyakorlat és a saját élmény, amelyet a mi egyetemünk hiába próbált függetlenedéssel,és egyéb törekvésekkel átalakítani, a fejkvóták miatt a BTK nem engedte az Intézetet el, ennek köszönhetően évekig tartó “politikai” botrány, majd az Intézet szétszakadása lett az eredménye.
  Aztán, mikor végre lediplomáztam, akkor derült ki, hogy még az a töménytelen mennyiségű szakmai képzés sem elég, amit én 7 év alatt szjvtam magamba, és hogy külön pénzekért, francokat VAGYONOKÉRT! kell megtanulnom a szakmámat, és jogosítványt szereznem bizonyos szakmai munkalehetőségekre. s mindezt min 4-6 éves időszakokban. S ha még ez sem elég, akkor a mi szakterüleünkön csinálták meg azt az elmúlt 10 évben, hogy az állami állásokat, amelyekből kiépített rendszerek voltak mind az oktatás, mind az egészségügy terén, de még a munkaügy terén is, szépen sorra mondták fel. Egyre több “külsős” munkát kellett bevonniuk ezen intézményeknek, mi meg állás helyett fél időkben, vagy migbízási szerződésekkel kényszervállalkozói pályára szorultunk. Amiben az a leggyönyörűbb, hogy vagyonokat érő szakmai papírok híján én már nem is gyakorolhatom egyénileg a munkámat. így hivatalosan másra vagyok vállalkozó, mint ami a diplomámban áll. S mire oda juthatnék, hogy azzá váljak, amiről diplomám van, addig kifizetek mindenféle képzőknek, ill. ingyen ledolgozok gyakornokként az engem alkalmazni nem tudó, de munkerőhiányban szenvedő szerveknek min. 2 millió forintnyi összeget.Nettóban! Szerinted, ha én ezt a pénzmennyiséget az elmúlt öt évben éves brutto bevételként nem értem el, akkor hogyan teremtem majd elő?
  Na, nekem ezzel kapcsolatban lennének kérdéseim a tisztelt politikusokhoz és döntéshozókhoz.
  Ez a kurva piramisjáték egyébként nem csak az én szakmámra áll.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com