Még másfél hétig vagyok hajlandó elviselni azt, hogy egy henteskés forogjon a jobb vállamban, miközben Thor, az ő bázi nagy kalapácsával ütlegeli a nyelét, napi 24-ben, napszaktól, és elfoglaltságtól függetlenül. Ez az a határ, amikor azt mondom, lassan elkezdek sírni, ami egyáltalában nem férfias, és ezt megakadályozva, belevetem magam a magyar egészségügy poklába, ahol a következő történet fog felvázolódni:

Zap telefonál. Zap időpontot foglal ahhoz, hogy időpontot foglalhasson. Megjelenik. Vár. A váróban. Sokat. Találkozik a jelentősen alulfizetett, és végletekig kiégett orvosával, ki ránéz, tapogat, hümmög, majd előveszi a recepttömbjét, tollát, és… Zap közli, az nem fog menni.  Nem fájdalomcsillapítós, manipulatív szer kell, hanem megoldás. Hümm… Orvos hümmög, felvázolja a lehetőségeket, beutalót ír, meg receptet. Zap beutalót elviszi. Hosszú hetekkel később egy rendelő várójában láthatjuk ismét. Vár. Orvos fogadja. Előadja okosan az egyértelműt, megszórja sok latinnal, majd beutalót ír átvilágításra. Zap hetekkel később a képekkel egy borítékban egy rendelőben vár. Orvos fogadja. Képeket néz, hümmög. Megoldásokat vázol. Gyógyszer, gyógytorna. Zap kérdi, ez vajon mennyiben megoldás, és mennyiben elkendőzés. Orvos latinul hárít.

Másfél év, rengeteg rendelő várótermében eltöltött idő, rengeteg orvos látogatását követően Zap feszülten ül a gép előtt, sajgó vállal, és kapcsolatot épít a hálón. Orvost keres. Tapasztalatokat olvas. Végignézi bankszámláit, oszt, szoroz, majd kiválasztja a legszimpatikusabb magánklinikát, hol egy napi ágybérlés nagyságrendileg másfél havi átlagfizetés, és időpontot foglal. Megérkezik. Mindenki barátságos, kedves, segítőkész. Nincs idő unatkozni, hisz vizsgálatok, átvilágítások, diagnosztizálás követik egymást. Másnap már tolják is be a sterilbe, jön az altatóorvos, számoljon tízi….. Két óra, és ébresztő. A kötés alatt egy összepakolt váll vár a regenerálódásra. Alig fél év, és újra mozog, működik, él.

Nah, akkor hol is kezdjük?

A második fogadalom, hogy addig nem nézek Chicago Bears meccset, míg nem cserélnek vezetőedzőt, és amíg Jay Cutler a QB. Ugyanis első, 2014-es munkanapomat sikerült azzal eltölteni, hogy megnéztem a múlt heti Bears-Packers meccset (eszemben sincs érdemi munkát végezni az év első héten… sem), és örömmel jelenthetem, hogy a monitor megúszta. Se nem állt bele toll, se nem esett le az asztalról. Ellenben rengeteg kávé, és cigi fogyott.

15 Responses to Újévi fogda-alom

 1. szasa szerint:

  Az elsőhöz csak annyit, hogy hajrá. Legyen úgy, hogy neked végre jó legyen.

  Másodikhoz, baszki, annyi fuck rég hagyta el a számat. Tudva levő, hogy annak a kötsög Cutlernek gyenge keze van, ennek ellenére dobáltatták vele az 50+ yardosokat. Egyszer csinálták jól, a második down-nál, más kérdés, hogy nem tudta elkapni a feka gyerek. De ezt kellett volna erőltetni.

  Előtte lévő héten Ravens-NE meccs meg volt? Már könyörögtem, hogy legyen vége a meccsnek, és ne alázza meg magát jobban a Ravens, pedig nem a szívem csücske a csapat.

  • Zaphod szerint:

   Ez után baszki a stroke beteg anyám ugrott volna http://youtu.be/PxUM3h7Zeig Cutler fizetésének (alig 8,5 millió $) tizedéért meg fel is fejtette volna a varrást a labdán, vetődés közben. Nem hiszem el, hogy az év legfontosabb meccsén egy ilyet… Erről csak azok tehetnek, kik vezetik a csapatot. 3 év alatt a 9 meccsből csak kettőt tudott behúzni a Packers ellen a Chicago (természetesen egyiket sem láttam). Hihetetlen…

   A Patriots – Ravens meg egy akkora kibaszott alázás volt, hogy lassan már én is elkezdtem szurkolni Flaccoéknak.

   • szasa szerint:

    Tényleg, ezt a csodálatos jelenetet el is felejtettem. Nem tom, hogy ez vagy a Dallas meccsen történtek a nagyobb vicc kategória.

    Ja azt el is felejtettem, hogy végig izgultam a Steelers miatt, majdnem összejött nekik.

 2. Sir Artemon szerint:

  Mondták már Neked, hogy orvosi eset vagy? A mazochizmus simán diagnosztizált nálad, csak azt nem értem, miért nem vagy akkor boldog? Ennyi fájdalomra vagy szedsz vmi tompítót, s akkor drogos is vagy, mert az idegrendszered annyi természetes opiátot már képtelen kompenzatorikusan termelni, vagy láncorgazmusod van a fájdalomtól, csak már fel sem tűnik. Ha ennyire idióta vagy, hány orvos számát adjam meg, aki beutal egyből, és nem kell várnod? Hány kontaktomat mozgassam meg Neked? Csak kérned kell, wazze.. Találkozunk, esküszöm a tökeid is fájni fognak. Csak a diagnózis kedvéért. 😛 🙁

  • Zaphod szerint:

   Most akkor elárulok valamit a pasikról. Képzeld el, hogy egy bizonyos kor után, a pasiemberben kifejlődik egy nagyon érdekes olvasási technika. Lehet, ez valami mutáció, mit a megélt évek, és egyéb behatások indítanak be, nem tudom. A lényeg az, hogy egy ilyen tartalmú, szerkezetű levelet, üzenetet előre megérez a páciens – legyen a neve, hatodik érzék – és csak az első, és utolsó pár szavát olvassa el a mondanivalónak. Bőven elég ahhoz, hogy az egész, olvasatlanúl hagyott gondolatvi(r)lágot magáévá tegye, szerzőjének magatartását átérezze. Jó, nem?
   😀 😀

   Ps: Tudom, most azt akarod írni, hogy: Kinyírlakbazdmeg! 😀

   • Sir Artemon szerint:

    Az a tapasztalatom, a férfiember, korra való tekintet nélkül, ugyanezt a reakciót produkálja a szóbeli, hasonló tartalmú és célzatú, női lények által előadott szóömlenyek során is, melynek két dolog a kimenetele:
    1. A nő őrjöng, és/vagy faképnél hagy.
    2. A nő tökön rúg, és őrjöng, vagy szó nélkül faképnél hagy.

    Mivel nem olvasod el, úgysem, elárulom, hogy azt írtam, hogy tökön leszel rúgva, orvosilag, mi egyben diagnózis, és terápiás eszköz is. Az jobban fog fájni a válkadnál, csak nyerhetünk rajta. Ha szeszpenzorban érkezel, megírom, hogy csaltál, hazug vagy, mert igenis, elolvasod, és valójában buzi-e vagy, mert ez nem férfihoz méltó magatartás. Sakk, matt. [Sátáni kacaj] 😛 }-]

    • Zaphod szerint:

     Ahha… akkor már nem járunk? Értem!

     (nagyon röhög!!!)

     • Sir Artemon szerint:

      Á, reménytelen eset vagy. Szerzek kényszerzubbonyt, eltöröm a válladat két rúgással, anikától megkérdezzük az orvosok elérhetőségét, és viszünk időpontra műteni. Ennyi. Szasa segít a cipelésedben, a többi csaj meg látogat a kórházban. Problem solved

  • szerint:

   Zapnak olyan láncorgazmusa van, ami fel sem tűnik neki? Apám! 😀 😀 😀 😀

   • Zaphod szerint:

    Sííírok, basszus! Már tudom, hogy tavaly azért égtem ki totálra, mer már nem bírtam feldolgozni az orgazmusaim számát… 😀 😀

    • szerint:

     Na. Látod, tudsz te gondolkodni. Lehet, hogy ahogyan nőknek csinálnak menstruációs naptárt, úgy neked most már szükséged volna egy orgazmusnaptárra. Szerintem idén feltalálom. 😉

    • Sir Artemon szerint:

     Ugye-ugye, mire képes az emberi test?! 😀 😛

 3. ancsusz szerint:

  Kár, hogy sosem hívsz és csak a munkáddal és a szerelmi életeddel traktálsz ímélben. 🙂 Ha sírtál volna picit a fájós válladról, simán intéztem volna neked helyet beutaló nélkül, ingyen, jó szakemberhez, vazz!

  • Sir Artemon szerint:

   Látod, Zap! Mondom én, ennyi nő között kezdesz ellányosodni. Ilyet csak a csajok csinálnak. 😛

  • Zaphod szerint:

   Miért “volna”? Tegnap meghalt a szakember? Ízületi gyulladásban? 😀

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com