Lehetsz koszos, büdös, hiányozhatnak végtagjaid, érkezhetsz az alföldről, vagy a felföldről, lehet a színed fekete, sárga, szivárvány, hihetsz istenben, Allahban, Buddhában, vagy a ufókban, esetleg orbánviktorban, lehetsz szegény, mint a templom egere, felvethet a pénz, nem érdekel addig, míg EMBER vagy.

De NE ZABÁLJ BELE EGY RÁDIÓMŰSORBA, miközben hozzám beszélsz!

Ha családiasra, közvetlenre, barátira akarod venni a figurát, akkor hívjál meg az asztalhoz, és zabáljunk együtt. Annál gyalázatosabb, kínosabb dolog kevés van, mikor kussolunk a kaja mellett, és csak az evésre koncentrálunk. Legyen az zajos, jókedvű, vagy vitákkal teli, olyan igazi olasz családos együttélés. Együtt csináljuk, tele szájjal, mert az jó.

Abban az esetben, ha elindítasz egy rádióműsort, akkor tisztelned kell azokat, akikhez szólsz. Bármilyen furcsán is hangzik ez a mai magyarországban… Tisztelet, tudod!? Valamilyen céllal szólalsz fel. Közönséget akarsz szerezni célzottan üzletileg, vagy átvitten, hosszútávú befektetésként, vagy csak mert szeretsz beszélni (na persze…). Ha ezt úgy teszed, hogy disznómód tömöd a pofád, és szinte érthetetlenül nyomod a rizsát az éterben, akkor bennem – ha közvetve nem is fizetek érte, de én vagyok a vevőd, mert én is azok közé tartozom, ki terjesztheti zsenialitásod – elsőként rökönyt, majd undort váltasz ki, és bármiről is beszélj, leszarom. Kikapcsollak, majd születik egy poszt, mi arról szól, akkora bugris paraszt vagy, hogy kiesik a kapa a szádból.

Nem vagy egy Howard Stern, öreg! Ameddig nem vagy a pályán 35 éve, és nincs annyi hallgatód, amennyi ember él a nyelvterületeden, addig az, hogy belezabálsz a mikrofonba az számomra nagyobb sértés, mintha elégetnéd a családi címeres zászlót. Tudod mi a legnagyobb baj? Bárhogy is magyaráznám, nem értenéd. Mint ahogy a tiszteletlenség vagy a sértés definíciója sem menne.Vagy menne, de az ereje semmiképp…

Így azt kell mondanom, hogy majdnem találtam egy jó rádióműsort (podcast lenne, ha az iTunes által el lehetne érni…), de elmúlt….

Tagged with →  

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com