Hónapok óta most először néztem híreket. A buzi Rogán este a munkahelyteremtésről beszélt, és akkor, abban a helyzetben, ahogy ültem, megtaláltam a titkok titkát Szent Anselmo krónikájában!

Néztem az un. önálló vállalkozók tevékenységi jegyzékét. Így hívják, nah… Úgy rövidítik, hogy ÖVTJ. Szerintem mondd ki. Most még egyszer. Most részegen.

Ez egy 1493db tételből álló lista, mi tartalmazza azon „szakmákat”, mikre vállalkozhatsz, és ezek mellett ott figyel, hogy mi kell ahhoz, hogy végezd is. 499, azaz 33%-hoz nem köll…..így fogalmaz: „A gazdasági  tevékenység tevékenységi engedély és bejelentés  nélkül gyakorolható.”

Tudtad például, hogy ide tartozik a gépipar nagy része (javítás kivitelezés), bel- , és külkereskedelem, de mondjuk a filmgyártás, és minden, mi mozgó, vagy állókép, a számítástechnika, az oktatás – képzés, és amíg az autóbusszal végzett menetrendszerű személyszállítás nem követel semmit, addig egy taxis vállalkozásának egyes részegysége bejelentéshez kötött.

Egy rakat olyan szakma, mihez nem kell igazolnod azt, hogy értesz hozzá. Nem gáz? Mondjuk azt, hogy kispista, négy bölcsész diplomával kiváltja a halászhajó javítását engedélyező iratokat (van ilyen, ne röhög!). Más, mondjuk sok-sok évig tanulta ezt a szakmát, megszerzett vért verejtéket hullatva minden igazolást arról, hogy ő tökéletes halászhajó javító, erre jön egy pali, aki azt sem tudja melyik oldalán csúszik a csónak a vízen, és boltot indíthat. Oké, az első 8 kuncsaft után kiderül, hogy egy segg, de itten nem áll meg a történet, hiszen akkor a világ úgy állítja be a hazai halászhajó javítókat, mint egy nagy rakat segg, és a munkájukkal egyetemben, a szakmájuk is leértékelődik. Az apák-anyák nem küldik a fiukat halászhajó javítónak, az oktatási intézmények bezárnak, a tanárok az utcára kerülnek, és lassan az összes folyónk partja dugig lesz halászhajó roncsokkal. Mindenki megy bölcsész diplomát szerezni, mert tök mindegy… Nah, szeva…

Ezért tart itt a világunk, ahol…..

Azt is mondta, nem tartja jónak, hogy az emberek nagy része elfordul a politikától. Ez egy barom. Aki nem barom, az mink voltunk hétvégén, hol csekély, vagy nem csekély alkoholmennyiség bevitele során valamelyikünk kimondta a nagy igazságot, mi arról szólt, hogy egy olyan kibaszott világban, hol rendben, vagy majdnem rendben mennek a dolgok, egy normális állampolgár azt sem tudja, hogy miként hívják a miniszterelnökét. Mert kurvára nem érdekes, kedves Rogán Antalbaszki, meg minden politikamajmoló, ingyenélő, hasonszőrű köcsög! És én annak hiszek, ki ezt az okosságot kimondta, a többi mind buzi!

Azt hiszem, hogy ennyi elég volt a hírekből egy ideig.

One Response to Töpreng…..

  1. Dr. petike14 szerint:

    …az én voltam (aki kimondta)
    talán azért mert én ittam a legkevesebbet 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com