Neked címzem, mert TE vagy az ÉN alkalmazottam, és ezt a posztot majd csatolom a felmondóleveledhez.

Azt szeretném mondani, hogy aki kitalálta a pénztárgépek cseréjét, illetve bekötését a NAV rendszerébe, az egy beteg ember. Nem hülye, nem ostoba, hanem egyszerűen beteg. Ha ő beteg, akkor őt ki kell vizsgálni. Orvosoknak. Egy zárt helyen.

Mit mondd az állam? Bocs, nem az állam, mert az állam az én vagyok. Mit mond a kormány?

Kössük be az ország összes pénztárgépét a NAV-hoz!

Erre jön a kérdés, hogy minek? Erre jön a válaszom, hogy azért, mert valami barom hozott egy döntést, minek értelmében az ország összes nyerőgépét ellenőrzés alá kell vonni, és amikor ennek szerveroldali technológiáját összerakták, valami másik hülye kitalálta, ebben az országban nem lehetnek nyerőgépek, így ezzel egy rakás ember elvesztette a munkáját, megélhetését, de lett egy bazi drága, és adatoktól mentes szerverterem. Ez annyiban jó, hogy legalább nem fogyaszt áramot. Aztán jött egy másik hülye (itt már három hülyéről beszélünk, de nagy a valószínűsége, hogy mindhárom, ugyanaz a személy), kinek szóltak, van egy bazi drága, és nulla kihasználtsággal rendelkező vashegy, amit használni kéne, és akkor jött a megvilágosodás, mármint a pénztárgép online kommunikációja az adóhivatallal. Igaz, még kell hozzá 5 milliárd, mert nem úgy van az, hogy bedugom a konnektorba. Más nem jut eszembe. Hiszen

  1. A pénztárgépekbe beütött összeg ettől nem fog változni.
  2. Az összes, forgalommal kapcsolatos pénzt, számlát a könyvelőd fogja tologatni, hogy jól nézzen ki
  3. Ahhoz, hogy adatfeldolgozó személyzet nélkül 180,000 vállalkozás trükkjeit, és a jelenlegi adóőrülettel kapcsolatos megoldások feletti ellenőrzéséhez kapcsolatos szoftvert valaki(k) kifejlessze(ék), szóval, ha meg lenne hozzá  a tudás, akkor az a pail/csapat arra is képes lenne, hogy leprogramozza, ezek a döntések mekkora elmebeteg faszságok, és ezt benyújtva, valami baromnak talán eszébe jutna ennek az őrületnek elsikálása.

Viszont (és akkor jön a zösszeesküvéselmélet), ha én a miniszterelnök haverja vagyok, és mondjuk az elektronikai iparban gyártó, és beszállítói érdekeltségeim vannak, akkor ez egy kurva jó buli. Miért? Mert 250,000 új pénztárgép / 90,000 Ft-os átlagáron (tuti nem lesz kevesebb) az 22,5 milliárdos cucc. Csak a 10%-át nézd mi bejön a havernak, és menten keresett rajta 2,2 milliárdot.

Összegezzük:

–          A kormány 95 milliárdot várt idén, mint plusz bevétel (hülyeség, mert mivel ütnél be többet a vasba, ha vállalkozó vagy? Legyen 10….)
–          5 milliárdért fejleszti hosszá a szervertermét
–          12,5 milliárdot ad támogatásként a vállalkozásoknak
–          10 milliárdot (17 volt) a gyár-kereskedő közötti cégek támogatására
–          A vállalkozásoknak ez gépenként min. 40,000 Ft plusz költséget eredményez idén (7,2 milliárd)
–          Az elmúlt 3 hónapban az összes pénztárgéppel kapcsolatos vállalkozás becsukhatta a kapuit, mert ki az a hülye, aki gépet vett idén.
–          × százezer forintokat kell összekaparniuk azoknak, kik az új pénztárgépek forgalmazásával, szervizével akarnak foglalkozni.

Bónusz:

–          Három hét, és mennie kell a cuccnak
–          Nincs elég nyersanyag (CHIP)
–          Nincs specifikáció, szóval, ha lenne is nyersanyag, a programozók egyébként sem tudnák feltölteni kódokkal
–          Nincs a NAV kommunikáció kihegyezve GSM rendszerre
–          Nincs GSM szolgáltató

Ehhez még kell legalább 3 hónapos tesztidőszak, ezt követően mehet a gépgyártás (250,000 gépet senki nem tud legyártani fél éven belül), majd jön a hibajavítási időszak, hiszen a 250,000 gép ¼-e valamilyen hibát fog generálni.

Eredmény:

–          Egy rakat munkanélkülivel bővült az ország, kik a pénztárgépekkel kapcsolatos környezetben dolgoztak
–          Akik ott tudtak maradni, azoknak fellépett egy rakat költség, mit úgy tudnak pótolni, hogy még több munkanélküli lett / lesz.
–          A várt 95 milliárdból egy büdös vas nem jön be, ezt nekem, neked, nekünk kell pótolni, kik adót fizetünk
–          Az eddig elszórt pénzt is nekünk kell pótolni, mi a beruházással, előfinanszírozással jár
–          Viszont jól jár egy telekom cég, és az a pali, akinek a legnagyobb részesedése van az elektronikai gyártó, és beszállítói környezetben.

Az első negyedév közvéleménykutatási adatai a Fidesz fokozódó népszerűségét jelzik. A kormánypárt támogatottsága bő fél éve emelkedik, és már a 2011 őszi szinten áll. A többi párt esetében nem tapasztalunk hasonlóan markáns elmozdulásokat.

2013. április 4.
Portfolio.hu

Kűggyé ide egy olyat, ki ezeket támogatja, és olyat teszek, amit még soha. Verekszem! Lánccal.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com