Béla az elhagyatott kórházban ébred. Hirtelen emlékképek gyötrik amellett, hogy lövése sincs miért kórház, miért elhagyatott, és tulajdonképp honnan is a feltörő emlékkép katyvasz. Feláll az ágyból, botorkál, látja maga körül a lepusztulatot, majd egy lezárt ajtóhoz jut. Megpróbálja kinyitni, morgást hall a túloldalról, majd egy szörnyű lény bukkan fel a setétből.

Béla menekül. El a kórházból. Az udvaron még szörnyűbb látvány fogadja. Hulla hegyek, le-, vagy alig letakarva. A környéken egy elhagyatott katonai állomás maradványai. Béla talál egy kerékpárt, majd útnak indul a nagy elhagyatottságban, szörnyű szörnyek között. Az úton lel egy rendőrautót. Rájön, rendőr volt. Szerez magának puskát, ruhát, rendőr kalapot, lovat, majd irány a nagyváros, hátha ottan nincs káosz, és szörnyelet.

De van! Méghozzá hatványozottan. Béla rémképei egyre színesebben mutatják miért került az elhagyatott kórházba. Volt bezony autós üldözés, voltak lövések, meg volt egy golyó, mi Béla egészségét súlyosan károsította.

Főhősünk a nagyváros utcáján flangál. Majd üldözötté válik. Majd talál egy tankot, mibe bemenekül. Majd kint hagyja a fegyverét, mi káros az egészségre akkor, ha a tankot körbeveszi egy rakat szörny, kik Bélánkra éhesek, és csak fejbelövés általi halállal tudnak halni. De jő a segítség, túlélők – tehát, nem szörnyű szörnyek – megjelenésével. Béláink már együtt menekülnek. Van közben sötétség, rémület, emberi ellen, ki hatalommániás rablópandúr, jönnek barátok, pusztulnak is el szép számmal. Béláink kiérnek a városból, és keresnek újabb túlélőket, meg a reményt, mi még nem halt meg teljesen, márminthogy van élet a halál után (előtt?). Főhősünk összeakad a családjával. Boldog. Még azon túl is boldog, hogy rájön, a legjobb haverja próbálta dugni kedvenc feleségét.

Felkerekednek egy biztos menedéket keresve. Útközben találnak egy tanyát, hol túlélők épp túlélnek. A tanya gazdája befogadja őket, de csak ideiglenesen.  Majd jön a ráeszmél, hogy a tanya gazdája túl optimista a szörnyű szörnyekkel szemben, hiszen tartja őket a pajtában, reménykedve, hogy jön majd a gyógymód – mert az mindig jön – és akkor a család, meg a szomszédok, és a rokonság, kik átváltoztak emberevő zombikká (van nem emberevő zombi?), majd jól meggyógyulnak.

Béláink azt a döntést hozzák, hogy nem lesz gyógymód, és punktum, majd kinyitják a pajtát, és a gazdauramék nagy sírása-rívása közepette, tömeges mészárlásba kezdenek.

Ekkor az egész kibaszott web felhördül, annyi cikk jelenik meg a sztoriról, mi vetekszik a 2. világháború összes sajtóanyagával, mert hogy mekkora dolog volt ez, vagy ennyire szánalmas. Érvek – ellenérvek. Ujjongók – fikázók.  Hörrr – hörrr…

Ez eddig legyen ez 5 rész. Jó, vigyünk bele némi drámát is, meg jókora reklámidőt, tehát legyen 8. De nem 13, baszki! Nettó 5 részben / 41 perc, azaz 204 percben nem látsz semmit, csak sírást, drámát (mi még szar is, mert rosszak a színészek), és hosszú vágóképeket. 8,7-es szavazatátlaggal fut a cucc az IMDb-n. Meeer??? Tegye fel a kezét az, aki legalább kétszer könnyesre sírta a párnáját, vagy legalább három napig nem aludt az izgalomtól, esetleg betegszabit vett ki, és arra várt a gép előtt, hogy mikor jön ki az új rész ebből a hulladékból.

Oké, szétszopattak 13 rész alatt a készítők. Mi vár a fél évad nyitóepizódjában? Ugyanaz! Kemény 4,5 perc alatt végigpörgeted, mert kurvára eleged van a sok nyivákolásból. Nincsen történet! Semmi! Ha eddig nem ismerted az összes szereplő drámáját egyesével, akkor ezt most újra lenyomják a torkodon, megmutatják, hogy nekik, ott, akkor, miközben a világ romokban, mennyire szar, mert eddig biztos bizonytalan voltál benne…

Mielőtt belehánynál a klaviatúrába, gyorsban felkeresed a web különböző forrásait, hogy vajon meddig megy ez, majd az látod, hogy még minimum 5 részen keresztül.

Nah, akkor most fogadom meg utoljára, hogy számomra ez végképp sika, és akkor lássak még egyszer The Walking Dead-et, amikor az majd élőben megy. És azért rohadt bosszantó, mert annyira, de annyira kurvára jól indult az első évad, hogy volt jókora nyálcsorgatás, meg üdvözlés, hogy végre itt van egy nem „B” kategóriás zombis, hentelős, kalandos cucc. Erre lett belőle egy unatkozó háziasszonyos szar, mit be lehet illeszteni egy …… mi a szar volt a címe….. szex és nyújork, meg egy ibrahim a török kalandor közé.

Hát kösz, de kösz nem!

Tagged with →  

2 Responses to The Walking Dead, Zap módra.

 1. szasa szerint:

  Oszt arról volt-é elejtett megjegyzés, hogy ezek a szarok, honnan és miért? Én nem nézem, csak egy időben mesélték, de ez sosem derült ki.

  POI? Nézed még? Na az baszki, baromi állat. Imádom.

  • Zaphod szerint:

   Dehogy volt… Vagy ha volt is, akkor azt lehet, elveszett a kurva nagy drámában, mit idegességemben tovább tekertem. 😉
   Ha nem derült ki, akkor meg lehet, majd a 12. évadban, mikor már mindenkinek kiszáradtak a könnymirigyei, tán ejtenek róla egy-két szót, majd csoportosan megöngyilkolják magukat.

   Az még megy nálam. Igaz, a 14. részt még csak félig (tudod, ma annyi, de annyi munkám volt…. 😉 ), viszont csípném, ha Zoe Morgan visszaesne még egy-két epizódra.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com