To see the world, things dangerous to come to, to see behind walls, to draw closer, to find each other and to feel, that is the purpose of life.

The Secret Life of Walter MittyEz nem egy Ben Stiller film. Ez A Ben Stiller film. Ez az első, és valószínűleg az utolsó FILMje. A pali felnőtt, férfi lett. Sokan álmodnak arról, hogy valami nagy dolgot hagyjanak a világban. Feltegyenek a falra gombostűvel egy cetlit. Itt jártam! Emlékezz! És a világ halad előre, és amikor az emberek néha felnéznek a sok-sok cetlire, kiszúrják ezt a két szót, akkor elismerően biccentenek. Igen, tudjuk! Walter Mitty titkos életének minden pillanata mestermű. Van úgy, hogy a mondanivalóval, van úgy, hogy a képi világgal, de nagyrészt ezek egységével ragad magához. Mindenkiben ott lakozik valahol mélyem egy Walter Mitty. Egy Walter Mitty, ki a mindennapok monoton világából belesiklik az álmaiba. Kevesek lépik át a határt. A határt, mitől a mottó nem csak egy pár üres mondat, egy távolt álom marad, hanem az élet szerves része. Egy jókora lökés nélkül, tudatosan, még kevesebben.

Kevés olyan film van (volt, és talán lesz), amiből ki tudnék vágni néhány kockát, és bekeretezve feltenném a falra. Ez a mozi (nagybetűs mozi) hemzseg ezektől. És talán olyan mozi sem volt, amikor első „vetítés” közben visszatekertem volna, mert… mert csak annyi jött ki, hogy „bbaaassszkiii….”.

Olyan mozi meg talán egy sem volt, aminek a felétől elkezdtem izgulni, és azt gondoltam: Csak el ne szúrd a végét! Csak el ne szúrd!

Nem tette. Nem csavart rajta, nem vágott vissza, nincs benne hülye művészieskedés. Végigvitte a sztorit zökkenők nélkül.

A Wlter Mitty titkos élete az a film, amit mindenkinek látnia kell. Ha nem hoz elő semmit, egy pillanatra sem érint meg, akkor…. akkor menj tovább. De ha mégis, akkor tedd fel a polcra, mert néha elő fogod venni addig, míg át nem léped a korlátokat, és ha szerencsés vagy, talán feltárul előtted…. az élet értelme.

secret_life_of_walter_mitty

Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com