Meg van a megfejtés!
Hát persze, hogy azért mehetnek vissza az időben fajunk teremtményei, miután szétcseszték a bolygót, mert nem a mi, hanem egy párhuzamos idősíkba érkeznek! Sliders megvan? Így bármit tehetnek, csak annak az idősíknak a jövőjét vágják gallyra. Most ne kérdezd meg, hogy mi van akkor, ha az egy tökéletes világ idősíkja lett volna, mit most készülnek megszüntetni. Ne kérdezd, mert ne!

Egyébként láttad? Annyi producer (számszerint 13) van benne, hogy alig volt idő az elején kiírni őket. Azt se kérdezd, hogy mire fel kellett ennyi pénz hozzá, mert biztos catering volt olyan sok, hiszen a producereknek köll a kaviár, meg a pezsgő minden pillanatban.
– Zaaap, köcsög vagy! Spielberg is ott van közöttük! Tiszteld már az öreget!
– Miért? Bizonyítványa van arról, hogy nem csinálhat szart?

Na jó, de tényleg nem értem, hiszen a Discovery, vagy a NatGeo pont ilyen animációkkal dolgozik a dinoszauruszok megjelenítésekor, és számtalan olyan sorozat van, ahol külső helyszínen dolgoznak, tehát az sem különlegesség. Az első pár percben a bolygó / város bemutatását akár ki is ollózhatták volna a Szárnyas fejvadászból, és az Emlékmásból, az idő (tér, és minden más) kaput pedig az Időzsaru, Sliders, Csillagkapu szolgáltathatta volna.

Tegyük félre ezt a cinikus hozzáállást, most azonnal!

A Terra Nova – attól függetlenül, hogy mekkora hype ment körülötte – tök jól felvezetett mondjuk 5 évadod. (Nem, csak kettőt!) Volt benne bevezetés, családi dráma, szereplők bemutatása, ellenséges környezet, ellenséges emberek, titok, meg rejtély, és beszólás, miszerint semmi nem az, mint aminek látszik.

Ennyi erővel igazán elhúzhattak volna valami más bolygóra (ha tényleg kiderül, hogy más bolygón vannak, akkor kérem az olvasókat keressenek meg, és vágjanak szájba azért, hogy erre nem fogadtam nagy pénzzel).

A „gonoszokat” tényleg lehet utálni, a jók semlegesek, a fiatalok felfrissítik a cuccot, szóval eddig ….. nem pontozom, mert még simán bejelenthetik, hogy megy az egész a kukába.

Ami nekem idegen, az Stephen Lang. Nem azért, mert szar, hanem azért, mert nem tudok elvonatkoztatni az Avatar, Miles Quaritch ezredesétől. A „legyalulunk mindent a picsába parancsra, mert katonák vagyunk, és dögöljön meg a szomszéd tehene” most bemutatkozik „elbasztuk, hibáztunk, rosszak vagyunk, de megteszünk mindent, hogy ez másképp történjen” szerepében. Hüümmm… Bár, ha valaki rákérdezne – de nem kérdez – , hogy ki lenne jobb erre a szerepre, akkor csak néznék ki a fejemből, bután.

Japp, viszont azt igazán elárulhatták volna, hogy a főszereplőnek beállított Jason O’Mara, hogy a picsába szökött meg egy tutira őrzött börtönből, egy igen kisméretű lézer „szikével”. Jó, tudom, akkor ezt nem Terra Novának hívnák, hanem a Szökésnek.

És akkor most nézzük meg, hogy mit ír róla a nagyvilág….

Facebook Twitter Tumblr
Tagged with →  

2 Responses to Terra Nova (újratöltve, bemutató után)

 1. szasa szerint:

  Először is ez a sorozat nagyot fog bukni. Pont azért, mert hiába volt egy kis hype körülötte, mást nem lehetett tudni, mint hogy visszamennek az időben, és ez már az emberek könyökén jön ki. Ettől függetlenül kellemes csalódás volt a pilot, bár szerintem nem lesz második évad.

  A második, hogy tele van zavaró hülyeségekkel. Amit te is említettél, hogyan tud megszökni a börtönből. De az is igen zavar, hogyan tudtak lelépni az “ellenfelek” a táborból. ugyanolyan katonai cuccokkal, autókkal, stb., stb.

  Viszont ami kellemes élmény volt, hogy a dinoszauruszokat nem irtják benne, mint a rossebb, hanem vagy elkergetik (hanghullám), vagy nyugtató fegyverrel lőttek őket. Ez nekem pozitívum volt.

  • Zaphod szerint:

   HHhmmm… szerintem az a táborból való lelépősdinek a magyarázata a következő részben lesz… vagy nem… De ha még az is benne lett volna a pilot-ban… ammeg tán végképp emészthetetlenné teszi a zokos amcsik számára a történet követését.

   Igen, az, hogy nem ölünk feleslegesen, egy nagy plusz pont a készítők felé! 😉

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com