Te figyelj, én néztem a mai (tegnapi) megmozdulást az opera előtt, és….
Te figyelj, én valamit nem értek!
Te figyelj, hogy van az, hogy vannak ellentüntetők?
Te figyelj, mi ellen tüntetnek a bátor, arcukat eltakaró, vagy nem eltakaró kemény magyar fiatalok, nem fiatalok?
Te figyelj, őket nem zavarja az, hogy az emberektől kihazudott a kormány 3000 milliárd forintot, és a maradékot is megpróbálja ellopni?
Te figyelj, ők azt szeretnék, hogy ne legyen egy adott kormány felett független ellenőrző szerv?
Te figyelj, ők azt szeretnék, hogy a Magyar Nemzeti Bank beszálljon az államadósság kifizetésbe, mivel kb. egy perc alatt bedöntené az országot?
Te figyelj, ők ezt akarják, hogy a szakszervezetek névlegesen is eltűnjenek?
Te figyelj, ők nem szeretnének délutános műszakpótlékot?
Te figyelj, ők azt akarják, hogy 4× annyiért utazzanak le Siófokra, Pécsre, Debrecenbe, Szegedre, mint eddig?
Te figyelj, ők megengedhetőnek tartják, hogy ha én holnap beperelem az államot, akkor az eljáró bírót az nevezze ki, aki az állam uralkodójának főz vacsorát egy szép keddi napon?
Te figyelj, nekik tetszik, hogy az elmúlt másfél évben olvasatlanul szavazták meg a törvényeket?
Te figyelj, kik ellentüntetnek, azoknak szimpatikus, hogy a köztársasági elnök magyarország elnöke bármit aláír, mit oda tesznek elé?
Te figyelj, ők boldogan fizetik ki a 27%-os áfát?
Te figyelj, ők azt akarják, hogy kilépjünk az EU-ból, vagy 2014-ig az összes környező országot magunk ellen haragítsuk?
Te figyelj, ők csak azokat az egyházakat ismerik el, miket valaki a kormányból, egy íróasztal mögött megenged?
Te figyelj, ők elismerik azt, hogy a kormánynak kell szabályoznia azt, hogy a gyermekeink milyen eszmékkel rendelkezhessenek?
Te figyelj, ők imádják, ha a sajtó korlátozva van abban az épületben, ahol a törvényeket hozzák, és ami épület tulajdonképp nem is azoké, kik az államot kormányozzák?
Te figyelj, őket nem zavarja a mobilfizetés államosítása ebben az országban?
Te figyelj, ők okosan bólogatva nézik, hogy nincs új munkahely, mert csak a hülyék fektetnek be magyarországon, azokból meg hiánycikk van a bolygón?
Te figyelj, ők boldogok akkor, ha a lecsúszott réteg egyre lecsúszottabb lesz, a középosztály eltűnik, pár 10ezer ember meg röhög a markába, mert nekik kedvez az a gazdasági politika, mi egyenjogúságot hirdet hazudik?

Az ellentüntetők akkor is ellentüntetnek, mikor Illyés Gyula – Egy mondat a zsarnokságról című műve felhangzik?

[…]
hol zsarnokság van,
ott zsarnokság van
nemcsak az ernyedetlen
tapsoló tenyerekben,

kürtben, az operában,
épp oly hazug-harsányan
zengő szoborkövekben,
színekben, képteremben,

külön minden keretben,
már az ecsetben;
nemcsak az éjben halkan
sikló gépkocsizajban

s abban,
megállt a kapualjban;
[…]

Te figyelj, ha tudnák ki volt Illyés Gyula, akkor nekik nem a szívükre kellett volna tenni a kezüket, és csendben, haptákba vágva kellene végighallgatni az Egy mondat a zsarnokságról gondolatait?

Te figyelj, nem tudják! De akkor mit tudnak? Kommunistázni? Zsidózni? Felgyújtani a várost? Lerombolni a TV székházat? Embereket verni, megfélemlíteni? Értik miért teszik?

Miért teszik?

Én nem értem…

fotó: Stiller Ákos
Tagged with →  

30 Responses to Te figyelj, én valamit nem értek!

 1. kiLátó szerint:

  Úri vircsaft?Tüntetés az Operánál….

  Ha az embernek gyereke születik, akkor úgy tűnik, hogy elfolyik az ideje. Tegnap este például nem is volt esélyem, hogy kimenjek az Operához, pedig nagyon ott lett volna a helyem, így csak a nagyobb híroldalak percről percre rovatára tudtam támaszkodni…

 2. Vidékianya szerint:

  Én is szívesen lettem volna ott és ezúton köszönöm azoknak, akik a nevemben is ott voltak! Az időd meg nem elfolyik, hanem jövővé lényegül át! Öleld meg a kicsid és neveld szeretettel a kis Reményt!

 3. Sir Artemon szerint:

  8-ig dolgoztam. Egyébként, sok dologgal nem értek egyet, mint hogy 1989-es alapokhoz visszatérni, vagy az alkotmány korábbi állapotához, mert tudjuk, voltak benne kiskapuk. Fontos volna mind az alkotmányt, mind a törvényeket, mind a rendeleteket úgy átalakítani, hogy a demokratikus értékrend ne sérüljön tőle. A gazdasági lépésekkel pedig ne egyéni érdekeket védjenek.

 4. Sir Artemon szerint:

  Idézek: “Civilizációnk, legalábbis annak európai fele lemondani látszik a korábbi felemelkedésünk és gazdasági sikereink mögötti legfőbb hajtóerőről: az élet spirituális mélységeiről, a házasság, az utódok nyújtotta boldogságról és a nemzeti kultúránk szellemi energiájáról” – mondta Orbán.

  Ezzel én tökre egyetértek, de Ők nem ugyanezt a célt szolgálják ki a döntéseikkel és lépéseikkel, miközben képmutató verbális marketinget tolnak le a torkunkon?

  Gyönyörű manipulációs stratégia, gyönyörű! Komolyan, ha ez egy pszichothriller sorozat lenne, még élvezném is! De sajna ez nem mozi…

 5. Sir Artemon szerint:

  Másik idézet: “Schmitt Pál tartott szónoklatot. A kinti tüntetőkre célozva megemlítette, hogy azok is fontosak, akik tagadják az összefogást.”

  Most én szívesen megkérdezném a volt köztársasági elnököt – mennyivel jobban hangzik ez így, mint magyarországi elnököt -, hogy az ellenzéki és civil szervezetek együttes és közösen megszervezett demonstráló ellenvélemény-nyílvánítása hogyan valósulhatott volna meg _összefogás_ nélkül??? Vagy itt azokra gondolt, akik a tüntetés ellen szerveztek ellentüntetést? Mert ők aztán valóban az összefogás ellenzői.

  Ugyanakkor, gyönyörű diplomáciai megfogalmazás. Ezt egy kormányváltáskor lehet úgy is értelmezni, hogy Ő már akkor is megjegyezte az akkori kormánytagoknak, hogy ők is fontosak, de fontosabbak a kint tüntetők. Mert hát, nem lehet tudni, kikre gondolt, ugye…

 6. ellentüntető szerint:

  Te figyelj, én szeretném, hogy kilépjünk az euból, mert egy marhaság volt csatlakozni, ja bocsánat, nem lehet kilépni, mert arra nincs szabályozás, de igazából mindegy is, mert úgyis bedől néhány éven belül.
  Te figyelj, szerintem semmit nem tudsz róla, hogy ki milyen törvényt hányszor olvasott el, mielőtt megszavazott volna, de bizton állíthatom, hogy egyiket sem olvasták kevesebben (a megszavazók közül) mint azokat amiket az előző kormányok fogadtak el.
  Te figyelj, az hogy Magyarországot végre a nevén nevezik és nem a népköztársaságból visszamaradt megcsonkított megnevezéssel büszkeséggel tölt el.
  Te figyelj, azokat az egyházakat kell elfogadni, amik egyházak és nem adócsalók gyülekezete és minden egyház lehetőséget kapott arra, hogy bizonyítsa belefér az egyház fogalomba.
  Te figyelj, a mobilfizetés államosítására, ahogy fogalmaztál, azért van szükség, hogy ne az egyik Demszkibarát kajmán szigeteki cége zsebelje be az amúgy is jogtalan és irreálisan magas parkolódíjakat és adjon belőle jószívűen akár 0,7%-ot az önkormányzatnak, hanem oda kerüljön a pénz, azokhoz, akik felszedik a kutyaszart, amit te elfelejtettél és kijavítsák az utakat amin jársz.
  Te figyelj, szerintem mielőtt tüntetsz valami ellen, mellett nézz körül, hogy kik vannak még ott és ha nincs szimpatikus ember akkor menj haza, ha mégis maradnál, akkor nézd meg alaposan, hogy mi is az ami ellen tüntetsz és ha még mindig egyet értesz vele akkor maradj, tüntess, de ne írj hülyeségeket róla.
  Te figyelj, ezek a marhák akik beveszik még Gyurcsányiék szövegét most Magyarország megmentése ellen tüntetnek, igaz épp miattuk, tőlük kell megmenteni és ebbe nem fér bele, hogy részt vegyenek a politikai életben (valljuk meg ez nekem sem tetszene az ő helyükben, de nem vagyunk az ő helyükben).

  • Zaphod szerint:

   T. Ellentüntető!

   Én – na jó, első felindulásból nem, de egy kávé, meg egy cigi segített – tiszta szívemből kívánom neked, anélkül, hogy konkrétan tudnám mi is az, szóval minden vágyad teljesüljön, mi azzal az országgal kapcsolatos, ahol együtt élünk te, meg én. Ez nem holmi cinikus trollkodás, komolyan mondom!

   Nem fogok papolni holmi demokráciáról, nem ugatok arról sem, hogy egy állam irányítóinak meddig kell, hogy elérjen a kezük abban a bizonyos izéében, szóval a demokráciában. Ha ezt az eltén nem tanítják már, akkor nem tanítják, na bumm… Bár belőletek (is) kerülnek ki a jövő államfői, és tulajdonképp nekem, mint jómunkásembernek jogom, és lassan kötelességem lenne letépni a fejeteket, majd belehúzni a seggetekbe ilyen kommentek láttán, de nem, nyugodtság van.

   Azt sem öklendezem fel, hogy kik voltak azon a színpadon, mennyire volt hiteles a szereplésük. Eszem ágában sincs, hiszen talán jönne valami válasz, és akkor az felhúzna, reagálnék rá, és az egész odáig fajulna, hogy legalább 42 percre felbasznám az agyam.

   Tényleg, komolyan azt kívánom, hogy legyen olyan világotok, amit szeretnétek!

   Egyetlen egy pontot veszek ki a tisztelt felszólalásodból:

   „Te figyelj, azokat az egyházakat kell elfogadni, amik egyházak és nem adócsalók gyülekezete és minden egyház lehetőséget kapott arra, hogy bizonyítsa belefér az egyház fogalomba. „

   Tehát, azt mondod nekem, hogy pl. a magyar katolikus egyház megérdemli a támogatást, viszont 30-40 hülye ki leborotválja a fejét, és szentként üdvözöl mondjuk egy tehenet, vagy akár egy kis zöld marslakót, az nem.

   Oké!

   Elmondom neked kedves ellentüntető, hogy számomra nincs különbség a kettő között! És azt is elmondom, hogy egy olyan államban, mi tiszteli az emberi jogokat, csak azt lehet megállapítani, hogy az adott egyház csal, avagy lop, azt nem, hogy valóban egyház e.

   Csak egy apróság!

   Van az a bizonyos katolikus egyház amit szentként tisztelünk, ugye? Mi elmúlt röpke 2000 évben emberek millióit gyilkolta le a szent küldetés nevében, embereket égetett el még életükben, földrészeket rombolt le, hihetetlen mértékű kincseket halmozott fel a rabló hadjáratai során, és úgy 500 évig korlátozta a tudomány szabad mozgását a közhiedelem szerint, de ha beleolvasol a témába, akkor rájössz, hogy bőven gyilkolták, vagy üldözték az eretnek tudósokat előtte is, és utána is. Részemről a Vatikán lenne az első, aminek kincseiből első körben megteremteném, hogy Afrikában képesek legyenek ellátni magukat az emberek, majd a maradékot ledózerolnám a gecibe, és behinteném sóval. De ha ezt nem tehetem meg, mivel több milliárd ember szent helye, akkor annak a 30-40 idiótának sem mondhatom meg, hogy biza más elbánásban részesülnek.

   Tudod, egyenlő feltételek. Valahol olvastam erről, csak nem tudom hol… Biztos valami mocskos kommunista kiáltvány lehetett….

  • Sir Artemon szerint:

   Szia!
   Engem érdekelne, hogy miért volt szerinted értelmetlen az EU-ba lépni? Mit tettél volna helyette?

   Olvastad a törvényjavaslatokat, az új alkotmányt? Te aláírtad volna, hogy ezzé alakítsák? A régit olvastad? Szerinted miért jobb az új, mint a régi?

   Mi a baj a Köztársaság kifejezéssel? Nem tök mindegy, minek nevezzük? A néven múlik? A köztársaságban benne van, hogy köz is, meg hogy egy társulási formátum, amely kommunikálja, hogy itt egyenrangú társaknak tekintjük egymást. Vagy pont ez a baj?

   Az oktatási törvényekkel egyetértesz?
   A dohányzás szabályozásával?
   A rendőri hatáskörök módosításával?
   Vagy Te is az vagy, aki szereti a térköveket felszedni és kirakatokat és autókat betörve gyújtogatni és rombolni? Esetleg szívesen megölnél egy rendőrt tömegoszlatás alatt, csak mert ellenáll neked és a szabad indulatnyilvánításaidnak? Te is az ilyen emberek közé tartozol?

   Számodra a politikai, etikai, erkölcsi, és egyéb eszmei meggyőződés szimpátia kérdése? Szerintem “volt rajta sapka”…

   Te mi ellen tüntettél?

   Szerintem ez most nem Gyurcsány szövegére alapult kezdeményezés volt. Gyurcsánynak effektíve nem sok köze volt ehhez. A pártjuk is erősen eltörpült a tömegben…

 7. Hajczy szerint:

  Sir Artemon.
  Válaszolok én helyette, ha lehet.
  Az unióba lépéssel egy már megköttetett 600 milliárd dolláros Kínai, és 800 milliárd dolláros Orosz piacot buktunk az élelmiszer, elsősorban tartósított élelmiszer piacon (UHT tej, Cukor, konzerv), valamint nyersanyag kukorica, búza, rizs, és egyéb magvak….
  Török, orosz, ukrán, román, bulgár, arab húspiacok teljes elbukása kb 2-300 milliárd dollárra rúg.
  Ezen felül, 400 milliárd dolláros vas, és acélárú, textil, és finommechanikai megrendelésektől is sikeresen elléptünk, mivel az általunk seggenyalt unió azt ígérte, hogy néhány éven belül ezeket a termékeket náluk értékesíthetjük.
  A fenti összegek éves periódusúak….
  Végeredmény: 21 cukorgyárból 1 üzemképes (51% uniós tulajdon) 4000 egyenes, kb. 10000 áttételes munkanélküli. 12 konzervgyárból 4 működő, ebből 2 részben (51%) magyar tulajdonú. 3300 egyenes, 30000 áttételes munkanélküli, kb. 5000 gazdaság tönkretételével.
  1885-ben készült felmérés szerint, az országban vágóállat (disznó, juh, kecske, marha) 4,5-5 millió darab volt. az éves vágás állami intézményekben pedig elérte a 200 millió darabot!!!
  2008-ban a szám alig a 20%-a. 1 millió darab, a vágás 22 millió darab.
  A behozatal kb. 60 millió….előzőekben 0 darab.
  53 gazdaság bezárása, vagy szándékos tönkretétele egyben 20000 ember munkanélkülivé tételét segítette elő.
  A megművelt földterület 20 év alatt ötödére esett vissza: kb. 50000 négyzetkilométerről, 8-10000 re. hozzávetőleg 50000 ember földön-futását segítve(termények tönkretétele nélkül).
  Ha gondolod, utánanézhetünk az ipar buktájának is. Ami kapásból eszembe jut. Miskolc-Ózd acélipari művek 300000 ember dolgozott ott, most 8000 embert foglalkoztatnak 7 külföldi cégnél.
  Tungsram: 5000 ember helyett 300, Ikarus: 12000 ember helyett 0, Taurus: 8000 helyett 0, EVIG: 4000 helyett 0, Röntgen 2000 helyett 0, Rába 20000 helyett 3000, Textilgyárak 20000 helyett 2000, Csepel művek 100000 helyett 0. Na ezt nem bírom tovább……megyek, és befarcolok.

  • Sir Artemon szerint:

   Szerintem is, ez nem az unió miatt van, hanem az előnytelen és szakértelmet nélkülöző gazdasági szerződések miatt. Egy csomó dolgot nem biztos, hogy alá kellett volna írni.
   Amúgy az, amit írtál, az valóban tragédia…
   Krisznek igaza van, hogy ez megtörtént, nem az uniós kapcsolódás eredménye. valami már előkészítette mindezt. S lehet, hogy az akkori politikai vezetés, nem tudom.
   Azt viszont tudom, hogy jelenleg meghozott döntések, és változtatások pillanatnyilag az országunkat egy – stílusosan – Narancsköztársasággá alakította. Mindegy, hogy minek nevezzük, áldemokrácia van, s már a látszatát sem képesek fenntartani.
   Egyébként is, én sosem értettem – mint egyszer kiderült ez szdsz-es megközelítés, de számomra pártfüggetlen meggondolás -, hogy miért nem komoly szakértők hoznak ilyen komoly szakmai kérdésekben döntéseket? A közös érdeket képviseljék olyanok, akik értenek a köz ügyeihez. Ha ebben némileg a maguk malmára hajtják a vizet, én azt nem bánom, amíg nekem is lesz mivel locsolnom a virágaimat. Szóval, hogy a picsába jutott el ez az ország idáig??? Ha nem tudatosan tették ezt így tönkre, akkor túl sok a véletlen….

  • Krisz szerint:

   Több izgalmas történet (privatizációs évszámokkal) itt:
   http://hvg.hu/magyarmarka/

   ebből csak egyet kiemelve (véletlenül):
   http://hvg.hu/magyarmarka/20050329dreher

 8. Hajczy szerint:

  Ja, a lényeg hát ezért volt kár az unióba lépni.
  De már mindegy, mert akkor mi mutattunk fityiszt, most meg ők fognak, mivel miattunk erejükön felül meg kellett ezeket a gyárakat valósítaniuk……de kész vannak velük, mi már nem kellünk.

  • Krisz szerint:

   Én azért azt is megvizsgálnám, hogy az exportpiacok és a munkahelyek elvesztése időben mikorra is esett. Magyarország 2004. május 1-jén vált az Unió tagjává. Eddigre már átestünk egy hatalmas privatizációs hullámon, megszorításokon, magyarosan lebonyolított kárpótláson. És azt is megnézném, hogy miért van az, hogy pl. Lengyelország meg tudta tartani a keleti exportpiacait, miközben nyugatra is termel, miért van, hogy ők jól jöttek ki az unió agrártámogatási rendszeréből, miközben globális piacra termelnek.

   Szerintem nekünk, magyaroknak nincs szükségünk “támogatásra” ahhoz, hogy feléljük, elkótyavetyéljük vagy elmutyizzuk azt a kicsit, ami van, aztán “kihaénnem” és “nekünkezjár” alapon követelődzünk éhesen a nagy kondér mellett, akár keletre van az, akár nyugatra. Jó lenne egyszer már magunkba is nézni, ahelyett, hogy bűnbakokat keresünk. Uff…

   • hajczy szerint:

    Hali….. a fent említett felszámolósdi 2002, és 2005 között történt meg.
    Forrás FHM. elég hülye vagyok ahhoz, hogy ilyen okosságokat saját buksimból írjam…
    😀

    • Krisz szerint:

     Az FHM-ben biztos okos cikkek vannak a fehérneműs (és tlen) nénik mellett 😉

     Nekem az a bajom ezekkel a cikkekkel, hogy csak kiemelnek 1-1 információt, ami a teljes történet nélkül félrevezető és nem hiteles.

     Csak az utolsót kiemelve példaként, mert éppenséggel csepeli vagyok. A Csepel Művek a hőskornak számító ’60-as években 25.000 főnek adott munkát (azaz sose volt ott 100.000 fő, ahogy te írod). Sose volt egy cég, hanem 13 cégből álló tröszt (vállalatcsoport) volt. A trösztöt ’83-ban megszüntették, ekkor kezdődtek a leépítések, csődök, ami a 90-es évek elején érződött leginkább. A ’90-es évek végére gyakorlatilag semmi maradt belőle. Többszöri eladások és a vagyon felélése: ez történt a 90-es és a 2000-es években. 2005-ben pusztán csak a kvázi jogutódnak tekintett (de addigra kb. 150 fősre zsugorodott) Csepeli Fémmű magyar tulajdonból történő eladása történt, ami a 2003-as csődeljárásból mentette ki. A cég egyébként jelenleg (2012-ben) ismét felszámolás alatt áll.
     Én nem írok olyasmiről, amiről gőzöm sincs. Ugyan fiatal vagyok (igenis az vagyok 😛 ), de 1998-2001 között közgazdasági főiskolát végeztem, így van/volt rálátásom ezekre a dolgokra.

 9. Zaphod szerint:

  Oké, de belementünk olyan dolgokba, mikről tulajdonképp lövésünk sincs, vagy csak súroljuk a lehetséges valóságot…

  Itt az alapvető kérdés az volt, hogy:

  Miért teszik?

  • Sir Artemon szerint:

   Az a baj, hogy nem értünk hozzá. Hogyan tudjuk eldönteni, hogy jót és jól akarnak így? Nem hisz senki már senkinek a politikai vezetésben. S mert mindenki magából indul ki… :U

   A miértre csak akkor lehet választ kapni, ha ismered azokat az embereket, akik ezeket a döntéseket, lépéseket teszik. Nem ismerjük őket. Sem a szándékaikat ezért. Bizalom és hit kérdése az egész. Akinek ezek vannak, azok tartanak ki szakadatlan a hülyeség mellett is. Aki meg gondolkozik ehelyett, azt pedig minden észérv, logika, és információ egyre inkább elbizonytalanít, eltántorít, összezavar, és mert nem tud racionálisan választ találni, előbb-utóbb érzelmileg fog. Ki ígér többet és jobban… Ennyi. Sajnos ennyi.

  • Krisz szerint:

   Épp most találtam meg a kérdésedre a választ:
   “‎Az elmúlt húsz év magyar politikájának képlete rém egyszerűen leírható. Az éppen hatalmon levők gaztettei az aktuális ellenzék számára utólagos felmentést adnak a korábbi hatalom bűneire. És fordítva: az aktuális hatalomnak az elmúltnyócévezés mákonyában fürdő hívei előtt a saját idoljuk által végrehajtott rombolás, mint erkölcsi probléma fel sem merül.”
   Ebben a cikkben:
   http://index.hu/velemeny/2012/01/04/isten_eltesse_elnok_ur/
   Ami mellékesen és véletlenül frappánsan összeköti ezen blogbejegyzésedet a következővel, hoppá 😀

  • hajczy szerint:

   Nekünk nincs lövésünk, ez valós….és bocs a kikelésért az unió, és mifenemással szemben. A baj, hogy azoknak sincs lövésük hozzá, akiket a te,ti,én,mi pénzéből alaposan megfizetnek….
   Uff…..szólottam.

 10. petike14 szerint:

  akartam reagálni ellentüntető fórumtársnak, aztán elszámoltam háromig, elszívtam egy cigit, stb, stb …..szerintem reménytelen eset, tehát jöjjön kicsit más, talán szórakoztató (ha mindezt nem saját bőrünkön éreznénk biztosan az lenne, így csak sírva vigadunk)

  “Tisztelt Orbán-szülők!

  Tájékoztatjuk önöket, hogy Viktor fiuk magatartásában az utóbbi időkben kedvezőtlen változás tapasztalható. Bár e negatív elmozdulásnak voltak előjelei, mi, ameddig lehetett, türelmesen bíztunk abban, hogy Viktor fiuk szép szóval, meggyőzéssel, ha úgy tetszik, érvekkel is jobb belátásra téríthető.
  Ebbéli reményünkben azonban csalódnunk kellett: a fent nevezett Viktor nevű gyermekük magatartása nemhogy javult volna, de egyre inkább elhatalmasodtak a viselkedésében és személyiségében a laikus szem számára is jól látható zavarok.

  Nevezett Viktor gyakran verekszik társaival, főleg a nála kisebbekkel, ráadásul, lop is tőlük. Ha nincs más lehetőség, akkor jobb híján a magán-nyugdíjpénztári megtakarításaikat fújja meg, de volt rá eset, hogy a reményeiktől, hitüktől vagy éppen a jövőjüktől fosztotta meg őket.

  Mindezekre már korábban is felhívtuk az Önök nagybecsű figyelmét – például a „Ne mi kapjuk a legtöbbet” projekt esetén – de akkori szavaink, amint azt sajnálattal tapasztaltuk, hatástalanok maradtak.

  Azt sem hallgathatjuk el Önök előtt, hogy Viktor fiuk már-már szakmányban hazudik a társainak. Egymillió új munkahellyel, azonnali és radikális adócsökkentéssel, valamint, a nyugdíjak megvédésével tévesztette meg őket. Ráadásul a demokratikus viszonyok iránt sincs túlságosan nagy affinitása, sőt, azt kell mondanunk, hogy ennek épp az ellenkezőjét tapasztaljuk. Nemcsak hogy lebontotta a demokratikus intézményrendszert, és megszüntette a jogbiztonságot, de sérteget és fenyeget mindenkit.

  Bármennyire is fájó kedves Orbán-szülők, nem titkolhatjuk el Önök elől: társai, akik egykoron szerették, ma már utálják és félnek tőle.

  Nem szívesen mondunk ilyet, már csak azért sem, mert tőlünk mindig is távol álltak a kemény és sarkos megfogalmazások, de nem rejthetjük véka alá: Viktor fiuk mára elviselhetetlenné és kibírhatatlanná vált. Egyre többen panaszkodnak rá, ám úgy tűnik, egyelőre mindhiába: esetében mind a baráti, mind pedig a hivatalos intelmek, falra hányt borsónak bizonyulnak: ha önmérsékletre, és a demokratikus normák betartására intik, ő csak a vállát vonogatja, a demokráciáért aggódó embereknek és nemzetközi szervezeteknek pökhendi és arrogáns válaszokat ad. Nem ismer sem istent, sem embert, ha úgy látja jónak, nekimegy mindenkinek, minek következtében az ország, amelynek az élén áll, ma már kirekesztett, lesajnált és megvetett páriává vált Európában és szerte a világban.

  Pszichológusunk meglátása szerint Viktor fiuk nem egyszerűen krónikus hazudozó, de a társai amnéziájára építő politikai szélhámos is egyben: a véleményét gyakran, látszólag minden értelmes ok nélkül változtatja. Ma ezt mondja, holnap meg azt, attól függően, hogy pillanatnyi érdekei alapján mit tart jónak. És meg kell mondanunk, az is aggodalomra ad okot, hogy másképp beszél külföldön, és megint másképp idehaza. (Csupán miheztartás végett jelezzük: ezt a normális emberi kapcsolatokon alapuló társadalmakban – gyk.: demokráciákban – kettős beszédnek nevezik.)

  Kötelességünk jelezni, hogy Viktor fiuk személyiségében beálló zavarok, a tevékenységében gyakorta fellelhető uszítás, valamint az ezzel rokon gyűlöletkeltés már közösségünk normális működését veszélyeztetik. Ezért kérjük Önöket, főként nevezett személy édesapját, hogy kemény kézzel, akár a Viktor gyerekkorában alkalmazott – igaz, általunk nem díjazott -, atyai pofonokban és eltángálásban megtestesülő szigorral lépjenek fel vele szemben.

  Tisztelettel Magyarország (az egykori és leendő Magyar Köztársaság) polgárai.

  ***

  Tisztelt Magyarország polgárai!

  Már régen nem bírunk mi sem vele!
  Régebb óta áll gyógykezelés alatt, ennek ellenére nem javul az állapota!
  Sajnos nekünk, mint szülőknek nagy szégyen a viselkedése, mert bizonyára tudják, h – mi, szülők és barátaink, akik most kormánytagok, vagy fontos tisztséget betöltők – bizony abban az átkos szocializmusban nem ezt tanultuk, tanítottuk, szerettük!
  Hiába no, ez a gyerek nagyon elfajzott!
  Rá sem ismerünk az egykori daliás gyerekre, aki valamikor olyan szép sukár csávó volt!”

 11. hajczy szerint:

  No mindenkinek egy viccczzzzz….

  Egy esős napon az ágyban volt a barátjával egy hölgy, amikor rémülten
  hallotta a férjének az autóját felhajtani a kocsibejáróra.
  -Istenem, siess! Kapd össze a ruháidat és ugorj ki az ablakon. A
  férjem korán jött haza!
  -Nem ugorhatok ki az ablakon. Esik kint az eső!
  -Ha a férjem elkap minket itt, mindkettőnket meg fog ölni!- válaszolta.
  Forrófejű és van egy pisztolya, úgyhogy az eső a legkisebb probléma!
  Így a fickó kipattan az ágyból, felkapja a ruháit és kiugrik az
  ablakon! Ahogy fut az utcán a zuhogó esőben észreveszi, hogy
  belefutott a városi maratoni futás kellős közepébe, így beállt a többi
  kb. 300 ember közé. Meztelenül, a ruháival a hóna alatt megpróbált
  beolvadni a tömegbe, amennyire csak tudott.
  Egy idő után kisebb csoport futó, akik már kíváncsian figyelték,
  közelebb kocogtak.
  – Mindig meztelenül futsz? – kérdezte az egyik.
  – Igen! – válaszolta levegő után kapkodva. Csodálatos érzés.
  Egy másik futó is csatlakozott.
  – Mindig a hónod alatt viszed a ruhád?
  – Igen – válaszolta barátunk kifulladva. Így egyből a futás után fel
  tudok öltözni, beülök a kocsiba és hazamegyek!
  Aztán egy harmadik futó szeme kicsit lejjebb irányult és megkérdezte
  – Mindig óvszert viselsz, ha futsz?
  – Nem… csak ha esik.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com