Supernatural, és egy deci dühöngés.

Már tegnap meg akartam írni, csak úgy döntöttem, hogy Gyűrűk Ura szombatot tartok, más dolgom nem lévén. (Basszus… majd’ 12óra a bővített mozi. Peter Jackson egy isten, és az is marad! Csak azt a kurva KingKongot nem kellett volna…)

Bassszki! Ezúton szeretném megköszönni a CW-nek (The CW Television Network), a rendezőnek; Steve Boyum-nak, az íróknak; Eric Gewitz, Eric Kripke, hogy mocskosúl szétbaszták ezt a kurva jó sztorit.

Ülsz a TV előtt, és már alig várod, hogy felcsendüljön a Carry On My Wayward Son, és pont kerüljön mindenre, mi szeptember eleje óta olyan jól fel volt építve. Majd elkezd peregni a film, és azt látod, hogy átvertek. Csak nézel ki a fejedből, hogy hóóóó…hééé…hahóó…. Itt a filmtörténelem legnagyobb csatájának kéne elkezdődnie! Erre mi van? 42perc átkúrás! Anyátokat…

Mert a sztori adja a zseniális befejezést. Képzeld azt, hogy Lucifer létezik. Nem csak ő, de a csatlósai is. És mivel a gonosz nem lehet egymaga – az ember, mint teremtmény, itt totál másodlagos – , hát vannak angyalok is. Angyalok, kik ugyan úgy szarnak magára az emberre, mint isten. Isten, látván gyermekei milyen nagy seggfejek, inkább kivonja magát a forgalomból, és feltett kézzel hagyja, hogy azt tegyenek a földdel, mi jólesik. Így hát Mihály úgy dönt, testvérével Luciferrel ölre mennek, minek kimenetele szinte le van zsírozva. Mihály ugyanis annyira képes visszapofozni Lucifert a pokolba, hogy nagyon, de arra rámegy a bolygó is, az összes teremtményével egyetemben.

Jó, ez van nagyvonalakban.

De a lényeg, mi kérdésként mindig ott lebeg a levegőben; az embernek van e szabad választási joga, vagy már előre meg van írva minden, és csak egy nyavalyás figurák vagyunk, egy égi sakktáblán? Pokoli okosan beleírták a sztoriba a többi vallás isteneit (volt / van egy pár), az angyalok csalódottságát / hitét apjukban(iránt). És ami külön tetszett, hogy Bobby-nak a halál elmeséli, isten sem halhatatlan, ő érte is eljő egyszer a kaszás (röhögő szmájli).

21 részen keresztül minden nagyon kurva jó volt! Erre fogják magukat, és egy tök banális, összekapkodott baromsággal lezárják a sztorit.

Ha a forgatókönyvírót jövő héten valaki elkapja az utcán, és megveri, mint a lovat, akkor remélem felrakják a Youtube-ra… beteszem a kedvencek közé…

Facebook Twitter Tumblr
Tagged with →  

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com