Az van, hogy a bunkó autósok táborát gyarapítom már nagyon-nagyon régen, szóval ez a posztot úgy is lehetne nézni, hogy egy egyoldalú vélemény az idiótákról a gyalogosokról, de mivel azért én is közlekedek gyalog – bármilyen furcsa is, az autóból nem teleportálok közvetlen a célállomásra – , így tudom, hogy mi van kívül. Mármint a járdán, a zebránál, és minden olyan helyen, mi a közlekedésről szól.

De mindegy is, a lényeg az, hogy az autósok bunkók. Ha bringás lennék, akkor a bringások, ha motoros, akkor a motorosok lennének azok, a lényeg, hogy valakinek bunkónak kell lenni. Térjünk vissza a tárgyhoz, bemutatom, hogy egy autós mit lát a kormány mögül.

Mondjuk a tájat. Igaz, hogy ha azt sokat nézi, akkor előbb-utóbb lökhárítót, motorháztetőt, hűtőt, lámpákat kell vásárolnia, vagy rosszabb esetben tolószéket, esetleg koporsót.

De mi van akkor, ha nem a tájra koncentrál. Akkor figyeli az autót a segge alatt (tudod, ha elkezd rángatni, pufogni, akkor elfogyott a benzin, ha nagyon csörög, akkor nincs benne olaj, ha valami furcsa dobszó hallatszik, és húz a kormány, akkor defekt van), figyeli a katasztrofális közlekedési rendet (gy.k. táblák, útfestések, villanyrendőrök), kerülgeti a féltengelyrepesztő gödröket, rádiót hallgat a dugóban, nézi, hogy mennyivel lépte át a megengedettet, parkolót keres, figyeli a szembe, oldalról, hátulról érkezőket, és mindig tart magánál betétlapot. És tudja, hogy a gyalogosnak elsőbbsége van a zebrán. Bár, a gyalogos szerint a gyalogosnak mindenhol elsőbbsége van, de ez már átmegy személyeskedésbe, így ugorjunk ezen át. Szóval, a gyalogos odaáll a zebrához, és akkor meg kell állni, át kell engedni. És ez így jó. Ez az élet nagy rendje, bele sem lehetne kötni. Mondjuk abba igen, hogy a gyalogosnak valahogy az autós tudtára kéne adni, hogy azért áll a zebránál, mert át akar menni. A vicces az, amikor nem is rád néz, hanem az ellenkező irányba, és amikor kivételesen megállsz, akkor sem megy át a paras… az illető. Szóval, nem baj az, ha tudja az autós, hogy nem a nagyira vár, épp rágyújt, taxit akar inteni, és még milliónyi változó.

Szóval, ez van nappal. Este az van, hogy a látási viszonyok romlanak. A fény bejön a szélvédőn, ott pattan kettőt, majd becsapódik a szaruhártyába, ott össze-vissza tekereg, és az autós ettől lát. Node a fény nem egy helyről jön (nap), hanem csak úgy pattog az ember körül. Jön közvetlen szemből, felülről, oldalról, valami paraszt refivel jön a hátam mögött, szóval onnan is, viszont mindenhol máshol sötét van, vagy legalábbis homály. A sötétbe viszont nem lát bele az ember gyermeke, bármilyen nemű is legyen. A körülményeket még súlyosbítja az, ha este van, és esik az eső. Ekkor a látási viszonyok még elkeserítőbbek. A szélvédő minden egyes esőcseppet visszaver, párásodik, a lámpák fényei megtörnek, szóval esélytelen felkészülni a sötétből előpattanó tárgyaknak (sötétben, esőben, szembe forgalomban te egy sötét folt vagy a nagy sötétségben, főleg akkor, ha az útfestések, utcalámpák egy kalap szart sem érnek).

És a sötétből előpattanó tárgy a Szökellő Szarvas, vagyis a bátor, és öntudatos gyalogos. Akkor tuti, ha a zebra mellett bokor is van, mert pont akkor veszed észre a marhát, amikor már a levegőben van, tehát előkészületét sem tudod jegyezni. Öntudatossága bátorságra vall, vagy inkább vakmerőségre. Szerintem egy évben legalább 3tucat ilyennek a sírjára lehetne ráírni, hogy: “De hisz nekem elsőbbségem volt!”

Ekkor a sajtóban megjelenik (amíg szalai nem aktivizálja magát, mert akkor lesz itt rontom-bontom), hogy már megint egy paraszt autós elütött egy ártatlan gyalogost.

Ne is szaporítsam tovább a szót. A lényeg az, hogy ha Szökellő Szarvasunknak nincs akkora mázlija, hogy az ember gyermeke még elég jó reflexekkel rendelkezik, az ABS pedig működőképes az autójában, akkor megint egy ártatlan járókelővel kevesebb, és megint egy bunkó autóssal több, kit fel kéne kötni az első fára.

És az ilyenek minden nap megkeserítik a bunkó autósok életét.

De sebaj, ha már 1500 lesz a benzin, akkor én sem fogok autóval járni minden nap, és majd egymás lábát tapossuk a buszon, metrón, villamoson, vonaton, HÉVen, hajón, és csónakon. …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com