….tudod mi jutott eszembe?

Néha az ember gondolataiban önkéntelenül lefut egy kép. Illetve egy jelenet.

Hősünk hazaér. Leparkol, majd kinyitja az ajtót, és amikor lepillant, egy fényes tárgyat vél felfedezni a járdán. Lehajol, felveszi, és egy zöld-fehér színekben játszó kitűzőt tart a kezében. Focicsapatot hirdet a cucc. Közönyösen forgatja a kezében, babrál vele, majd zsebre rakja. Ajtót nyit, belép a lakásba, leveszi kabátját, ledobja táskáját, üdvözli kedvesét, belecsókol nyakába, majd szóba elegyednek. Elmesélik egymásnak a napi történéseket, nevetnek, bosszankodnak, esznek valamit, talán együtt is zuhanyoznak, majd hősünk ledöglik a tv elé, mi zengeni kezdi az aznapi híreket, tele szörnyelettel, iszonyattal, minden egyéb borzalommal. Ekkor történetünk főszereplője meglát egy fényes valamit a szőnyegen. Lehajol, majd felveszi a kitűzőt, mi kiesett a nadrágja zsebéből. Belegondol abba, hogy mennyire nem szereti a focit. Már gyermekkorában sikerült megutálnia, mert mondd, ki az a hülye, ki 90percen keresztül figyel 22embert szaladgálni egy bazi nagy pályán, ahol még az is megtörténhet, hogy egyszer sem érinti a labda a kapunak nevezett izét, mi eldöntené a két csapat közötti erőkülönbséget. Ostobaság. – gondolja, majd tovább pörgeti a kitűzőt ujjai között.

– Mit találtál? – kérdezi kedvese.
– Ohhh, csak egy kitűzőt, ott volt a parkolóban.
– Na mi van, drukker lettél?
– ??? Nem, tényleg csak találtam.
– De jobb csapatot nem választhattál volna? Őrület, hogy mennyire felmagasztalják, hogy öntik bele a pénzt, de semmit nem érnek el vele.
– Szívem! Még mindig utálom a focit, találtam az utcán, és semmi egyéb funkciója nincs, minthogy játszottam vele. Unom a tv-t, te pedig a fürdőszobában voltál. Unatkoztam.
– Ahháá… Unatkozol mellettem? Inkább a foci, mi? Holnaptól minden este elmentek a haverokkal valami sportkocsmába, és részegen jössz haza? Metrót is szét fogtok verni?

Ekkor hősünk gondolataiban felvillan Ted Bundy neve, meg az a 30, akkor rábizonyított nő halála. Felsóhajt, majd feláll, és laza csuklómozdulattal behajítja a szemétbe a másnak oly értékes, de számára totál érdektelen, csillogó fémdarabot.

Ps: Természetesen mindez csak fikció, és a szerző őrült elméjének játéka.

2 Responses to Sasolva a kommenteket….

  1. Sir Artemon szerint:

    Csak 30-at sikerült rábizonyítani? 😀

  2. Zaphod szerint:

    [Sir Artemon]: Most mondd…. 😉

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com