Én azt hittem, hogy nincs olyan lény a földön, ki nem tudná, hogy tulajdonképp ki is az a Perzsia hercege. De van! És ha már egy ilyennel találkoztál, akkor több is van. Sőt! Lehet, ők vannak többségben, te meg egyszerűen hülye vagy, és egy más világban élsz.

Tehát, mielőtt bemennél a moziba és néznél bután, elmondom, ki is Perzsia hercege, és miért vártuk annyian.

Az eredeti játékot 1989-ben dobta ki a Broderbund, Apple II-re, majd innentől nem volt megállás. Összesen 21féle platformra jutott el a cucc. MS-DOS, Amiga, ZX Spectrum, stb, stb… Azóta összesen négy fejlesztőcégen keresztül, 13 rész jelent meg eddig a játékból. A Sands of Time volt a játék újkori feltámadása az Ubisoft jóvoltából, 2003 végén, ezzel nyit a mozifilm is.

Szóval, ha csillogó szemű pasikat látsz bemenni a moziterembe, akkor az nem női főszereplő miatt van, kinek neve legyen Gemma Arterton, és összesen hároméves filmkarrierrel rendelkezik. Ez alatt az idő alatt egyetlen jó alakítása volt, mikor kinyírták a Quantum csendjében (2008 James Bond), és az ágyon feküdt hason, ruha nélkül, nyersolajjal leöntve. Viszont az már a forgatási képeken is látszott, hogy Jake Gyllenhaal tuti Perzsia hercege. Szinte ráöntötték ezt a szerepet. Be kell vallanom, baszott irigy vagyok rá.

Nah, mielőtt végképp be nem melegszem, itt abba is hagyom. Még annyit hozzáfűznék, hogy baromi szép a környezet, a kosztümök nagyon eltaláltak, zenével sincs gond. A csajok mehetnek nyálat csorgatni, a pasik visszagondolhatnak a régi, c64-es időszakokra (az ugrások, mozgások, a harc kurva jól le van másolva a játékból). Szóval nagyon rendben van. Nincs mély gondolatébresztés, mögöttes tartalom, egyszerűen csak egy esti program, mi átrepít egy másik világba 116 percen keresztül.

10/7.5

Tagged with →  

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com