Hátrahanyatlottam a kocsi ülésén, és azon gondolkoztam, hogy…

Na jó, kezdjük az elején.

Tulajdonképp ez a poszt nekem szól, mert határidőnapló híján most ide felvésem a heti programom. Tutira vissza kell majd nyúlnom hozzá…

Szóval, az egész ott kezdődött, hogy rájöttem hosszú hónapok alatt, nincsen nekem kilátásom. Mondjuk semmilyen szinten, de most épp az autóról van szó. Tehát, nem látok ki. Ablakot köll pucolni, méghozzá sürgősen. A vizes ronggyal a kezemben rájöttem arra, hogy …. Ezt nem hiszed el, mert ilyen egész egyszerűen nincs… vedlik a sötétítő fóliám az ablakokon. Ezt le kellett volna fényképezni. Olyan, mintha valami bőrbetegsége lenne a fóliának, és ez abban mutatkozott meg, hogy koszos, megszáradt vízcsepp formájú cuccokkal volt tele az összes ablak, mik nem koszos, megszáradt vízcseppek voltak, hanem…. Nem tudom. Mintha a műanyag felső rétege (???) foltokban le akarna válni. Eredménye a gusztustalan kinézet, és az átláthatatlanság. Főleg akkor, ha elkezded takarítani, mert akkor nem lejön, hanem leválik a fóliáról, de vissza is tapad. Akkor elkezdtem azon töprengeni, hogy lekapom az összes ablakról, de én egyszer már megtettem ilyet egy autón, és ezt a műveletet csak az ellenségeimnek kívánom, szóval bevetettem minden bevetnivalót. Víz, ablaktisztító, másik ablaktisztító, rongy, papírtörlő, szivacs. Miután leesett a kezem a sikálástól, elmentem kávézni. Amikor visszamentem, azt látom, hogy az ablak megszáradt, vele egyetemben a műanyag akármi is, mi még jobban átláthatatlanná tette az ablakot, mert bár felszedődött a fóliáról egy része, de az a szivaccsal, ronggyal, papírtörlővel nem lekerült, hanem visszakenődött az ablakra, és ezt száradás után, tenyérrel le lehetett dörzsölni úgy, hogy az egész autó belső tere tele lett műanyag, csillogó, porszerű akármivel.

Arra gondoltam ekkor, hogy leszívok három liter benzint a verdából (egyébként nem lehet), azt beöntöm az utastérbe, és felgyújtom a gecibe.

Ekkor jött a karcmentesen súroló súrolószer, mi átverés, de mondom leszarom. És azzal elkezdett lejönni ez az izéé. Mondjuk olyan sebességgel, hogy a hátsó szélvédőt úgy 2óra alatt sikáltam le, kb. 80%-os tisztaságúra. Az egész procedúra 5 órát vett igénybe.

Viszont ma este csak úgy ámultam-bámultam, hogy milyen érdekes a világ körülöttem, miközben közlekedek, hisz látok. Kifelé.

Tehát, mikor végeztem ezzel az őrülettel, hátradőltem az ülésben, és végigfutattam gondolatban a hetemet, majd előbb jött egy csöppnyi sokk. Beindítottam a verdát, berohantam a szervizbe, hol közöltem a srácokkal, hogy amit megcsináltak ősszel, azt kezdjék el újra megcsinálni, és a héten, és egy napom van rá, és hétvégére olyan autó kell, amiből nem csöpög az olaj, és nem zúg a jobb első kerékcsapágy. Verda begurult, felemelték, összeírták, péntek. Oké.

Most jut eszembe!

Télen, amikor leesik a hó, akkor ismered azt, hogy miként kell helyben megfordulni egy elsőkerekes autóval, ugye? Kézifék betép, kormány kifordít, rükverc, csőgáz, és a gép már pörög is 90,180,360, akárhány fokot. Fasza dolog. Utángyártott (vagy szarul összerakott???) kerékcsapággyal ez nem olyan tuti dolog, mert sokba kerül.

Hol tartottam?

Jah, igen! Szóval, össze kell raknom azt a napi 3-4órát, amikor alszom, eszek, meg lehet, le is fürdök.

Mert lesz:

 • egy gép összepakolása,
 • okmányiroda (ha most nem megyek el, akkor soha többé),
 • 3db weblappal kéne foglalkoznom,
 • szerviz,
 • autó kiállítás (ott végigrohanás, fényképezés),
 • irány Balaton (nem hiszed el, hogy van egy Balaton nevű falú, az ország pont másik oldalán, mint ahol a vele megegyező nevű tó helyezkedik el),
 • 5óra póker,
 • egy forma1 edzés, egy forma1 verseny (valahogy, az ország valamely pontján meg kell néznem, csak még nem tudom hol),
 • emellett folyamatos céges meló,
 • plusz a héten vagy szerzek egy mp3-as fülest, vagy szerzek egy a telefonomhoz egy fülest, mi nem esik ki az igen hülyén összerakott fülkagylóimból.

Bonuszból a Photoshop-hoz találtam a weben több száz ecsetet, styles-t, actions-t (fingom sincs, hogy ezeket hogyan magyarították), és annyira kibaszott jók, hogy már csak két dolog kéne: plusz egy élet, amikor ezekkel foglalkozom, meg egy digitális rajztábla, és akkor megtudnátok, hogy mennyire vagyok elmebeteg.

Asszem ennyi van, és már most nagyon, rettentően fáradt vagyok….

Facebook Twitter Tumblr

5 Responses to Nem, nincs cím….

 1. Sir Artemon szerint:

  Engem lehagytál a listádról…:P

 2. Zaphod szerint:

  [Sir Artemon]: Nem, benne vagy a listában, csak nem figyelsz… 😉

 3. Sir Artemon szerint:

  Hol van az odaírva, hogy “Randi Sir Artemonnal”? 😛
  A másikat most leszarom. Röhögni kéne egyet.

 4. Zaphod szerint:

  [Sir Artemon]: Csak az nem mindegy, hogy velem, vagy rajtam… 😉

 5. Sir Artemon szerint:

  [Zaphod]: Szabadon választott a téma. A múltkor rajtam röhögtünk.. Nem kicsit. :U

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com