Ez volt az a pont mi kiverte a biztosítékot végleg. Hosszú-hosszú évekkel ezelőtt, mikor az második (??) generációs játékkonzolok piacra léptek volna, és olvastam a velük kapcsolatos cikkeket, volt egy jóslásom. Meg fognak szűnni az adathordozók. Mert mi a gond? A fejlesztőknek egyre kevesebb pénzük van a munkákra, egyre elkapkodottabb, egyre színvonaltalanabb játékok jönnek ki, mert nincs elég bevétel egy játékon, több munkán kell dolgozni egyszerre évente, és ezért a szar csak generálódik. Az emberek meg már csak azért sem veszik meg a boltban a játékokat, mert folyamatosan csalódniuk kell. Ugyan ki fizet 14ezret azért, hogy legyen 3órás játékideje, tele hibákkal (bug-okkal). Egy módja van annak, hogy visszaszorítsák az illegális letöltéseket, és az az, hogy nem adják ki adathordozón a cuccokat. Jahkérem…. Hogy ez fejlesztésekkel jár? Hogy ehhez fel kell készíteni a konzolokat a különböző Live rendszerekre, hol a net segítségével, juthat az ember gyermeke szórakozáshoz? Hogy ehhez kiszolgáló szerverek kellenek? Hogy ehhez meg kell oldani az elektronikus fizetést? Hogy az első körben bevételcsökkenést eredményez a buli, hiszen a vásárlók saját maguk sincsenek felkészülve erre az átállásra? Valahol el kell kezdeni. Mindehhez összefogás kell a játék- , konzolfejlesztők részéről, és pénz a kiadóktól. Már rég nem vagyok benne a játékos világban, de egyre többet hallom, hogy a konzolosok, PC-sek, már csak netes regisztráció során használhatják ki a játékuk teljes értékét, és ez biza itt nem fog megtorpanni. Eltűnik a korong. Ha eltűnik a korong, akkor nem lesz mire kiírni a játékot, és innentől kezdve NEM fogod letölteni sehonnan a cuccot, mert nem lesz mit! A gyártók, kiadók végre fellélegezhetnek, immáron csak arra kell koncentrálniuk, hogy minőséget adjanak ki a kezükből, és azon töprengjenek, hogy Ferrarit, vagy Aston Martint vásároljanak 4. autóként a garázsba.

Tisztelet Magyar Művészek, Előadók, Írók, Programozók, Kiadók, és mindenki más, ki hozzátok tartozik, és sír a szájuk!

Húsz évvel el vagytok maradva, buták vagytok, és a butaságaitokat még hangoztatjátok is folyamatosan!

Ez itt a 21. Század, és ezt nektek tudnotok kéne! Fejlődnötök kell a korral, de ti csak sírtok, hogy a kor milyen roppantmód elbánik veletek, és nektek milyen szar! Zenész vagy? A kiadód meghívott a villájába? Körbenéztél, láttad a gazdagságot, miközben azon tűnődtél, hogy te mikor fogsz erre a szintre eljutni? Megkérdezted a főnöktől, hogy mit tesz annak érdekében, mennyit áldoz be a saját profitjából azért, hogy megszűnjenek az illegális letöltések? Jah, biztos… Mi lett a módszer? Felállítunk különböző szervezeteket, akik majd vadásznak a letöltőkre, és akik majd a rendőrség segítségével jól lefülelik a mocskos rablókat. Minden adathordozóra jogdíjat vetettetek ki, aminél nagyobb rablás el sem képzelhető, és aminek a hatására a fél országot az ellenségeitekké tettétek! ÉBREDJETEK FEL! Ez a NET! Nincs semmi a kezetekben ez ellen! Mindenre van megoldásunk ellenetek (mert már ellenetek vagyunk). Le kéne kapcsolnotok az egészet. Kihúzni a Net-ből a dugót, és áramtalanítani az egészet! És mindez addig fog zajlani, míg ti ostobák vagytok, és arra fektetitek be az energiátokat, hogy sír a szátok, hogy nektek milyen rossz, és rendőrséggel fenyegetőztök! Szinte az összes magyar torrentszerver lekapcsolt a hatásotokra. Nézd meg, hogy meddig esett vissza a netes forgalom ennek hatására. Órákra? Nézd meg, hogy mennyi idő alatt állnak talpra. Négy nap, és már a fele megy…

NE ADD KI adathordozón a művedet!!! Nem fogják ellopni!!! Fektessen be a kiadód pénzt, hogy megteremtse ennek technikai feltételeit. Add el a neten, tedd a fájlokat egyszer írhatóvá, és kész! Sajnos be fognak zárni a cégek, kik a lemezsokszorosítással foglalkoznak, ami egyrészt (szerintem) úgyis külföldön van, másrészt a kiadódnak érdekeltségei vannak benne, de csak így fog működni. Mindenért, csak a kiadódat kell okolnod, hogy nem fejlődik a világgal együtt! Nem a Pistikét, aki letölti a zenédet. Mert le fogja! Mert apukájának nincs annyi fizetése, hogy vegyen a srácnak két zenei lemezt havonta, meg egy játékot. Mert nincs 30ezer forintja! És a vicc, hogy ebből a 30ezerből ha 5 ezer jut a zenésznek, a fejlesztőnek, az írónak, akkor szerintem sokat is mondok…. Kérdezd meg a kiadód, hogy a maradék 25ezerből mit tesz annak érdekében, hogy haladjon a világgal!?

Zárszóként még annyi, hogy ha én letöltök valamit a netről, akkor az csak azért van, mert valaki felteszi. Tiszta, ugye? Körbe kéne nézni a saját házatok táján, hogy miként kerülhet ki a stúdióból, vágószobából a nyersanyag. Miért látható mondjuk itthon pl. a Zöld zóna előbb DVD minőségben, minthogy filmvászonra kerülne? Azt nem egy másolat volt egy eredeti DVD-ről, mert olyat még ki sem adtak….

2 Responses to Ne tőőcsed le!

  1. Lino szerint:

    Remélem tudod, hogy a pusztába kiabáltál.

  2. Zaphod szerint:

    Ezt hogy érted?

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com